Rüsselsheim. Opel a creat un nou magazin online, care permite clienţilor de autovehicule Opel cu sistem de navigaţie integrat să descarce cele mai recente versiuni ale hărţilor electronice. NAVTEQ a încheiat un parteneriat cu Opel pentru a oferi hărţi pentru ţări individuale sau grupuri de peste 30 de ţări europene. Preţurile încep de la 99 de euro (în toată Europa, inclusiv TVA).

www.navigation.com/opel Utilizatorii trebuie doar să introducă modelul autovehiculului, anul de producţie şi tipul sistemului de navigaţie. După aceea vor fi direcționați către pagina cu actualizarea corespunzătoare. Clienţii pot comanda actualizări pentru cardurile SD ale sistemului infotainment NAVI 600 şi NAVI 900 Europe. De asemenea, pot fi comandate hărţi noi pe CD şi DVD pentru sistemele CD 500, DVD 800, DVD 90, DVD 100, CD60-CD80, precum şi pentru sistemele NCDR/NCDC.

Magazinul online oferă hărți în şase limbi diferite (germană, engleză, franceză, italiană, spaniolă şi olandeză). Clienţii Opel pot efectua achiziţiile în patru valute diferite (euro, lire sterline, franci elveţieni şi coroane suedeze). Portalul web oferă hărţi pentru sisteme de navigaţie integrate utilizate pentru modelele Antara, Astra, Combo, Corsa, Frontera, Insignia, Meriva, Omega, Signum, Tigra Twintop, Vectra, Vivaro, Zafira şi Zafira Tourer.

Pentru autovehiculele care dispun de sistem de navigaţie touch & connect cu ecran tactil (Antara, Corsa, Zafira), Opel poate oferi hărţi noi prin intermediul departamentului de vânzări de accesorii din magazinele partenere Opel.

La drum cu sistemul de navigaţie: conducere relaxată şi eficientă
Un studiu recent efectuat de NAVTEQ, partenerul Opel, a demonstrat că şoferii care utilizează un sistem de navigaţie nu sunt numai relaxaţi, ci acesta poate reduce cu până la 12 % consumul de carburant şi scade emisiile de CO2 datorită identificării unor trasee mai eficiente şi mai rapide.

Experţii sfătuiesc utilizatorii să actualizeze anual programul pentru a valorifica la maxim sistemul de navigaţie. Spre exemplu, în Germania, cele aproximativ 16.000 de indicatoare de limită de viteză pentru un milion de kilometri de carosabil pot fi modificate în doar şase luni. 18.300 de străzi pot fi redenumite sau adăugate în această perioadă. Şi pot apărea aproximativ 1.000 de străzi noi cu sens unic şi 90 de porţiuni noi de autostradă.

O nouă generaţie de sisteme de navigaţie şi infotainment de la Opel
Noile sisteme infotainment Navi 600 şi Navi 900 Europe de la Opel funcţionează mult mai bine decât modelele anterioare cu suport pe CD şi DVD. Toate hărţile sunt stocate pe carduri SD. Hărţile conţin deja diverse puncte de interes la achiziţionarea acestora. Puteţi însă descărca şi salva în sistem alte puncte de interes. Pe lângă traseele cele mai scurte şi cele mai rapide, utilizatorii au de ales şi dintre cele mai eficiente trasee în ceea ce priveşte consumul de carburant. Sistemul Navi 900 Europe îi permite în plus şoferului să separe călătoriile personale de cele de afaceri cu ajutorului funcţiei de comandă vocală şi jurnalului de bord. O funcție suplimentară de detectare a punctelor de interes avertizează şoferul atunci când apar locuri interesante în apropiere, prin intermediul unor mesaje vocale, text şi pop-up. Acestea, precum şi alte sfaturi cu privire la călătorie fac parte din ghidul integrat de călătorie Merian Scout.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii