München. După ce echipajul format din Dani Sordo (Spania) şi Carlos del Barrio (Spania) a încheiat pe locul al doilea la revenirea mărcii în legendarul Raliu Monte Carlo, MINI a stabilit o strategie pe termen lung pentru prezenţa în Campionatul Mondial de raliuri (WRC). La 2 februarie, Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA) a acceptat înscrierea a două maşini pentru WRC Team MINI Portugal, ce sunt nominalizate în competiţia constructorilor din ediţia 2012 a Campionatului Mondial de raliuri. În consecinţă, MINI va finaliza omologarea modelului MINI John Cooper Works WRC. WRC Team MINI Portugal, pentru care vor concura echipajele Armindo Araújo (Portugalia) - Miguel Ramalho (Portugalia) şi Paulo Nobre (Brazilia) - Edu Paula (Brazilia), vor lua startul în ultimele 12 etape ale sezonului 2012 din Campionatul Mondial de raliuri.

Această omologare pe termen lung face ca modelul MINI John Cooper Works WRC să aibă certitudinea că poate fi folosit în elita raliurilor şi în alte competiţii ce se desfăşoară în conformitate cu regulamentul FIA până în 2012 inclusiv. Cooperarea cu Prodrive se va desfăşura după noi reguli. Prodrive rămâne compania responsabilă de construcţia şi susţinerea modelelor MINI John Cooper Works WRC destinate clienţilor şi va continua munca alături de BMW Group pentru dezvoltarea viitoare a maşinii. WRC Team, înscrisă de Prodrive, va lua startul de acum cu statutul de echipă privată cu susţinere oficială.

„Sunt încântat că viitorul MINI în WRC a fost asigurat pe termen lung", a declarat Dr. Kay Segler, vicepreşedinte executiv MINI Business Coordination şi Brand Management. "Ne menţinem convingerea că lumea raliurilor este perfect potrivită pentru marca noastră. În acest moment, ne găsim în situaţia în care MINI poate şi va continua să se dezvolte pe scena raliurilor. Cu trei podiumuri obţinute în numai şapte participări în Campionatul Mondial, MINI John Cooper Works WRC şi-a demonstrat potenţialul în cea mai clară manieră. Sunt încrezător că, de-a lungul anilor ce vor urma, echipele noastre de clienţi de pretutindeni vor continua să încânte fanii MINI cu evoluţiile acestor maşini. La fel ca şi noi, FIA s-a arătat interesată de prezenţa pe termen lung a mărcii MINI în WRC şi s-a implicat activ în găsirea unei soluţii constructive. Suntem recunoscători pentru cooperarea bună şi pentru înţelegerea de care am avut parte."

Segler a continuat: "Datorită entuziasmului arătat şi muncii intense pe care a depus-o, echipa Prodrive a jucat un rol important în remarcabilul succes sportiv pe care l-am avut în primele noastre apariţii cu MINI John Cooper Works WRC. În numele MINI Motorsport, vreau să mulţumesc tuturor celor de la Prodrive pentru efortul lor de până acum şi privim cu încredere colaborarea cu ei pentru susţinerea viitoare a clienţilor care vor opta pentru modelul MINI John Cooper Works WRC".

Prodrive continuă programul MINI
În ciuda întreruperii relaţiei oficiale cu MINI, echipa Prodrive, cu Dani Sordo ca pilot titular, va continua să participe în Campionatul Mondial de raliuri. Detaliile complete ale noului acord urmează a fi prezentate într-un viitor apropiat, dar există o probabilitate mare ca MINI Team WRC, proiect derulat de Prodrive, să puncteze în continuare în clasamentul constructorilor graţie acordului existent cu FIA. "În această săptămână, la Raliul Suediei, nimeni nu va observa vreo diferenţă, MINI Team WRC va rămâne la fel cum era şi până acum. Acest lucru se poate schimba în viitor, dar totul depinde de discuţiile cu FIA. Fără îndoială, Dani va continua alături de echipă şi intenţionăm să concurăm împreună cu el pe durata întregului sezon", a declarat un oficial Prodrive.

Sursa: BMW Romania 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii