Maşina jubiliară este un Superb ediţie specială ‘Laurin & Klement’.
Creştere impresionantă a mărcii ŠKODA.
Producţia şi vânzările vor creşte în mod semnificativ până în 2018.
Ofensiva modelelor şi extinderea ulterioară a capacităţilor de producţie pe pieţele internaţionale, în plină desfăşurare.

Mladá Boleslav/Kvasiny, ianuarie 2012 – ŠKODA a produs automobilul cu numărul 14 milioane: Autovehiculul jubiliar – Superb 2.0 TDI ediţie specială ‘Laurin & Klement’ – a ieşit de pe linia de producţie, la uzina Kvasiny din Cehia. Autovehiculul are culoarea ‘magnetic brown metallic’ şi va fi livrat unui client din Germania. Acest jubileu reprezintă încă un important reper pentru creşterea susţinută a producătorului de automobile. Până în 2018, ŠKODA doreşte să-şi mărească vânzările la nivel mondial la cel puţin 1,5 milioane de unităţi pe an. Cu un total de 879.200 unităţi comercializate în 2011, compania a înregistrat cele mai mari vânzări anuale din toţi cei 117 ani ai istoriei sale.

“Acest jubileu este o expresie impresionantă a strategiei noastre de creştere,” declară Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, preşedintele consiliului de administraţie ŠKODA. “Ne extindem cu paşi repezi. Aproape două treimi dintre cele 14 milioane de automobile construite de companie au fost produse şi vândute în ultimii 20 de ani, dintre care patru milioane numai în ultimii cinci ani.” Pragul depăşit acum ilustrează  dezvoltarea foarte dinamică a mărcii şi, în acelaşi timp, demonstrează semnificaţia extraordinară a afilierii, la Grupul Volkswagen, care a avut loc în anul 1991. “Mulţumim întregii echipe ŠKODA, care a făcut posibilă această dezvoltare şi care poate să fie mândră cu adevărat de realizările sale,” subliniază Vahland.

În anii următori, producătorul ceh doreşte să continue expansiunea, în cadrul acestei strategii de creştere cuprinzătoare. “14 milioane de automobile produse reprezintă un stimulent pentru noi să creştem şi mai mult viteza de dezvoltare” declară Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administraţie ŠKODA, responsabil pentru Producţie şi Logistică. Până în anul 2018, vânzările anuale ŠKODA vor creşte până la cel puţin 1,5 milioane de unităţi. Pentru îndeplinirea acestui scop, ŠKODA a declanşat anul trecut cea mai mare ofensivă a modelelor, din întreaga sa istorie. Prin automobilul de clasă mică Citigo şi sedanul compact Rapid, vândut în India, cea de-a şasea şi a şaptea gamă de modele şi-au celebrat deja debutul în vânzări la finalul anului 2011. În anii următori, ŠKODA doreşte să introducă, în medie, câte un model nou pe piaţă, la fiecare şase luni.

În acest scop, producătorul îşi creşte capacitatea de producţie a celor trei fabrici din Cehia, dar şi a unităţilor de producţie din celelalte ţări. La uzina principală, de la Mladá Boleslav, capacitatea de producţie a modelului Octavia a crescut de la 800 la 1.200 de autovehicule pe zi. La uzina din oraşul  Vrchlabí, situat în Boemia de Nord, ŠKODA se concentrează asupra producţiei transmisiei cu dublu ambreiaj DQ 200, pentru întregul Grup Volkswagen. La uzina din Kvasiny, capacităţile de producţie ale SUV-ului compact Yeti au fost, de asemenea, mărite. O dublare a capacităţii, la un total de 100.000 de autovehicule Yeti, pe an, a avut loc la uzina din Kvasiny în 2011.

În acelaşi timp, ŠKODA a continuat internaţionalizarea ituate a mărcii, concentrându-se, în special, pe creşterea solidă pe pieţele emergente din China, Rusia şi India. De la finalul anului 2012, SUV-ul compact Yeti va fi produs în China, în colaborare cu Shanghai Volkswagen. Mai mult, marca va începe producţia unui nou sedan compact, în China, la începutul anului 2013. În Rusia a început să funcţioneze, din 2011, o a doua unitate de producţie, după cea de la Kaluga; aici se ituat automobilele Yeti vândute pe piaţa din Rusia. Acest proiect comun cu Volkswagen şi grupul rus GAZ este ituate în Nizhniy Novgorod. Capacităţile de producţie cresc şi în India. Astfel, noul sedan compact, Rapid, este construit în Pune din 2011.

Repere importante în producţia ŠKODA AUTO:
-ianuarie 2012: 14 milioane de automobile (din 1905)
-decembrie 2011: 1,5 milioane Octavia II
-12 octombrie 2011: automobilul cu numărul 10 milioane produs la uzina Mladá Boleslav
-2 septembrie 2011: cutia de viteze MQ200, cu numărul 4 milioane, produsă la Mladá Boleslav
-8 aprilie 2009: 12 milioane de automobile produse din 1905
-13 iulie 2006: 10 milioane de automobile produse din 1905 (dintre care 5 milioane au fost produse de la afilierea cu VW în 1991)
-1991: 5 milioane de automobile produse din 1905

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii