Crearea unui centru de producţie pentru industria auto la Blaj.
Investiţie de 43 de milioane de euro. 
300 de noi locuri de muncă până la finalul lui 2013, urmate de alte 700 până la sfârşitul lui 2020.


Blaj – Grupul Bosch îşi va extinde unitatea de producţie de la Blaj, România. Începând din 2013, în fabrica de la Blaj vor fi produşi senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit destinaţi industriei auto. Compania Bosch, furnizor de tehnologii şi servicii, va investi circa 43 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2013 pentru extinderea fabricii şi achiziţia unor noi mijloace de producţie. Lucrările de construcţie vor începe în primăvara anului 2012. Pe noua suprafaţă construită, de circa 21.000 de metri pătraţi, vor fi create până în 2013 aproximativ 300 de noi locuri de muncă. Până în 2020, numărul angajaţilor implicaţi în producţia de senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000. Noua unitate de producţie va aparţine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al
Șasiului din cadrul Bosch, care produce componente și sisteme de siguranţă auto pasivă şi activă, dar şi sisteme de asistare a şoferului. Divizia dispune de peste 35 de centre la nivel mondial și are circa 16.000 de angajaţi. 

Până în prezent, Bosch Rexroth a produs la Blaj tehnică liniară utilizată în ingineria mecanică. Unitatea de producţie funcţionează din 2007. În prezent, în Blaj îşi desfăşoară activitatea circa 580 de angajaţi. Grupul Bosch este, de asemenea, reprezentat în România în alte două locaţii. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii