Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat pe locul 2 in IRC Production Cup.
Problemele tehnice i-au impiedicat sa se lupte pentru victorie.
Urmatoarea participare in IRC: Canon Mecsek Rallye Ungaria.

Dupa cei peste 240 kilometri de probe speciale, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat Rally Islas Canarias El Corte Inglés pe locul secund in IRC Production Cup si pe locul 14 la general. Echipajul Napoca Rally Academy este primul echipaj romanesc care a urcat pe podium intr-o etapa din Intercontinental Rally Challenge.

Abandonul din Azore a fost uitat rapid de Marco Tempestini si Dorin Pulpea. Echipajul Napoca Rally Academy a inclus si Rally Islas Canarias El Corte Inglés in programul din 2012, iar dupa cei peste 240 kilometri de proba speciala au urcat pe podium in IRC Production Cup. Prima zi din Rally Islas Canarias El Corte Inglés, etapa a doua din calendarul IRC, a inceput bine, dar s-a terminat prost. „A fost o zi foarte lunga si din pacate franele noastre au cedat. Au fost multe portiuni in coborare si din aceasta cauza, pe ultima bucla a zilei, au aparut problemele. Toata munca noastra s-a irosit intr-o clipa si am pierdut prima pozitie. Nu cred ca este posibil sa mai recuperam timpul pierdut, dar vom face totul ca sa terminam aceasta etapa”, a spus Tempestini, la finalul primei zile din Rally Islas Canarias El Corte Inglés.

Pe ultimele sase probe speciale din ziua a doua, cu o lungime totala de peste 100 kilometri, Marco Tempestini si Robert Consani, rivalul sau in lupta pentru prima pozitie in IRC Production Cup, si-au impartit in mod egal victoriile de proba speciala la aceasta grupa. „Nu am fortat deloc in ziua a doua. Dupa abandonul din Azore aveam nevoie de aceste puncte pentru a ne atinge obiectivul propus in acest sezon si anume sa terminam pe podium in IRC Production Cup. Eu vad acum partea plina a paharului. Suntem primul echipaj romanesc care a urcat pe podium in IRC. Sigur, puteam sa terminam pe prima pozitie daca nu aveam probleme in prima zi, dar acest lucru nu mai conteaza. Sunt fericit cu acest rezultat si acum ne concetram pentru prima etapa din Campionatul National”, a mai spus Marco Tempestini, care concureaza in IRC cu modelul Subaru Impreza R4.

In urma rezultatului din Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Marco Tempestini l-a egalat pe portughezul Sergio Silva si se afla pe pozitia a treia. In fata celor doi se afla Ricardo Moura si Robert Consani, ambii cu 25 de puncte. Urmatoarea etapa din programul echipajului romanesc in IRC este Canon Mecsek Rallye, in Ungaria, programat in perioada 2 - 3 iunie. „Urmatoarele doua etape, Irlanda si Turul Corsicii, nu au fost incluse in programul nostru la inceputul sezonului, dar sunt sanse sa luam totusi startul in Turul Corsicii si apoi, desigur, in Ungaria conform programului. Pana atunci ne concentram insa pe intrecerea interna”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

Rezumatul complet al etapei a doua din Intercontinental Rally Challenge va fi transmis, miercuri 21 martie, de postul Eurosport incepand cu ora 01:00.

CLASAMENT IRC PRODUCTION CUP (dupa Rally Islas Canarias El Corte Inglés)
1 Robert Consani (Franta) 25p
= Ricardo Moura (Portugalia) 25p
3 Sérgio Silva (Portugalia) 18p
= Marco Tempestini (Romania) 18p
5 Ruben Rodrigues (Portugalia) 15p
6 Miguel Barbosa (Portugalia) 12p
7 Luis Rego (Portugalia) 10p
8 Ricardo Carmo (Portugalia) 8p
9 Luís Pimentel (Portugalia) 6p

Sursa: www.napocarallyacademy.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii