General Motors prezintă viziunea asupra prototipului Chevrolet EN-V 2.0 la Beijing

Beijing – General Motors a prezentat la Auto China 2012 viziunea companiei asupra prototipului Chevrolet EN-V 2.0, versiunea următoare a conceptului revoluţionar de mobilitate prezentat de companie la Expoziţia Mondială din 2010 de la Shanghai.

„Designerii şi inginerii noştri au explorat o gamă largă de opţiuni pentru a transforma prototipul EN-V în realitate. Prototipul EN-V 2.0 va utiliza tehnologii precum internetul, electrificarea şi sistemele telematice în domeniul mobilităţii, pentru a ajuta la schimbarea peisajului automobilistic şi pentru a garanta un viitor sustenabil pentru această industrie,” a declarat Kevin Wale, preşedinte şi director general al grupului GM China. „Designul prototipului EN-V 2.0 prezentat astăzi reprezintă viziunea noastră asupra viitorului.”

Prototipul original EN-V (Autovehicul electric interconectat) a fost atracţia principală a pavilionului SAIC-GM de la Expoziţia Mondială din 2010 de la Shanghai şi unul dintre cele mai dezbătute prototipuri GM de până acum. Modelul electric cu două locuri a creat un nou ADN al autovehiculului, bazat pe convergenţa între electrificare şi conectivitate.  Acesta a fost proiectat pentru a prezenta potenţialul de eliminare a grijilor privind aglomerările din trafic, disponibilitatea locurilor de parcare, calitatea aerului şi accesibilitate în cadrul oraşelor mari.

„Suntem foarte entuziasmaţi de prototipul EN-V 2.0, care integrează esenţa predecesorului său, dar a evoluat printr-un design mai practic, pentru o utilizare reală,” a declarat Wale.  „Combinaţia dintre tehnologia senzorilor, comunicarea wireless şi navigaţia prin GPS stabileşte baza noilor tehnologii.”

Prototipul EN-V 2.0 oferă funcţii solicitate de consumatori, precum sistem de climatizare integrat şi spaţii de depozitare inteligente. În plus, acesta poate fi condus în oraş în orice condiţii meteorologice şi rutiere.

„Proiectăm prototipul Chevrolet EN-V 2.0 pentru a avea o arhitectură modulară, astfel încât inginerii noştri să dispună de flexibilitatea de a crea un autovehicule simplu, care poate fi controlat manual sau unul mai complex, complet autonom şi interconectat,” a declarat Wale.

Funcţia de comunicare wireless a prototipului permite crearea unei „reţele de socializare” prin care şoferii şi pasagerii pot comunica cu prietenii sau partenerii de afaceri în timp ce călătoresc. GM doreşte să utilizeze prototipul EN-V 2.0 în studii pilot în China.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii