Indianapolis. Un model Chevrolet Corvette ZR1 2013 va conduce plutonul de concurenţi în cea de a 96-a ediţie a cursei Indianapolis 500, unde va da unde verde participanţilor, duminică, 27 mai, în cadrul Circuitului Auto de la Indianapolis. Cu o putere de 638 cp, modelul Corvette ZR1 este cel mai puternic model de serie din toate timpurile care participă la cursă ca autovehicul de siguranţă.

Aceasta va fi a 23-a oară când un Chevrolet participă la „Cel mai impresionant spectacol de curse” ca autovehicul de siguranţă şi cea de a 11-a ocazie în care un model Corvette îndeplineşte acest rol. Ambele reprezintă recorduri. Modelul producţie 2013 va marca cea de a 60-a aniversare şi ultimul an de producţie pentru generaţia actuală de modele Corvette.

„Modelul Corvette reprezintă performanţa întruchipată, astfel încât modelul ZR1 este perfect pentru a fi autovehicul de siguranţă la cea mai prestigioasă cursă auto din întreaga lume”, a declarat Jeff Belskus, Preşedintele şi Directorul Executiv al companiei Indianapolis Motor Speedway Corporation. „Chevrolet este un partener de nădejde al circuitului auto şi împărtăşim entuziasmul pentru proxima aniversare a 60 de ani de existenţă a legendarei mărci Corvette. Faptul că un Chevrolet este autovehicul de siguranţă la cursa de la Indianapolis este cu atât mai semnificativ cu cât Chevrolet a revenit la statutul de furnizor de motoare pentru seriile IZOD IndyCar pentru prima dată din 2005.

„Anul acesta este cu adevărat important pentru Chevrolet în ceea ce priveşte performanţa, datorită succesului nostru înregistrat atât pe pistă, cât şi în afara acesteia şi, în mod special, întoarcerii noastre la seriile IndyCar, propulsând unele dintre cele mai rapide autovehicule de pe circuit”, a declarat Jim Campbell, vice-preşedinte al departamentului de autovehicule de performanţă şi sporturi cu motor pentru GM. „Nici nu pot să-mi imaginez o modalitate mai bună de a marca cea de a 60-a aniversare a modelului Corvette decât prin rolul de autovehicul de siguranţă la cursa Indianapolis 500.”

Un motor LS9 supraalimentat cu o cilindree de 6,2 litri ce dezvoltă o putere de 638 cp face posibilă performanţa modelului ZR1. Dintre toţi producătorii auto de serie, Chevrolet este lider în utilizarea fibrei de carbon. Materialul uşor este utilizat pentru componentele structurii, incluzând aripile faţă, capota, acoperişul, spoilerul faţă, pragurile laterale şi panourile de podea. Cu o masă proprie de 1.524 kg, modelul ZR1 are un raport putere-masă de numai 2,63 kg per cp. Modelul ZR1 prezintă, de asemenea, tehnologii avansate, precum Magnetic Selective Ride Control, sistemul Launch Control cu managementul performanţei pe pistă, un sistem ABS cu patru canale şi rotoare ale discurilor de frână Brembo din carbon-ceramic.

În consecinţă, modelul ZR1 este cel mai rapid autovehicul Chevrolet produs vreodată, cu o capacitate de accelerare de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde, atingând o viteză maximă de 328 km/h. Modelul ZR1 a încheiat faimoasa cursă Nurburgring Nordschleife („bucla de nord”) în 7:19,63.

Primul model Chevrolet ales ca autovehicul de siguranţă pentru cursa Indianapolis 500 a fost Fleetmaster Six din 1948. Marca Chevrolet avea să ofere mai multe autovehicule de siguranţă decât orice alt producător auto. Pe lângă modelul Fleetmaster Six, lista autovehiculelor de siguranţă Chevrolet include:

1955 Bel Air
1967 Camaro
1969 Camaro
1978 Corvette
1982 Camaro
1986 Corvette
1990 Beretta
1993 Camaro
1995 Corvette
1998 Corvette
1999 Monte Carlo
2002 Corvette
2003 SSR
2004 Corvette
2005 Corvette
2006 Corvette
2007 Corvette
2008 Corvette
2009 Camaro
2010 Camaro
2011 Camaro
2013 Corvette

Corvette la cea de a 60-a aniversare
Pachetul pentru cea de a 60-a aniversare prezintă, la exterior, o vopsea de culoare Alb Arctic şi un interior din piele Diamond cu accente din velur. Modelele decapotabile vor avea un acoperiş albastru.

Dotările suplimentare includ un spoiler spate în stilul modelului ZR1, embleme speciale, etriere de frână de culoare gri şi logoul „60” pe capacele centrale ale roţilor, pe volan şi pe tetierele scaunelor. Un pachet opţional extinde tema grafică pe plafon.

Cea de a 96-a ediţie a cursei Indianapolis 500 este programată să înceapă duminică, 27 mai, la orele amiezii. Pilotul autovehiculului de siguranţă va fi anunţat în curând.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii