informatii auto
Noile detalii de design accentuează aspectul sportiv al autovehiculului. 
Volum de depozitare maxim de 1.478 de litri.
Sistemul infotainment Chevrolet MyLink oferă posibilitatea integrării smartphone-urilor.
Noua unitate diesel de 1,7 litri reprezintă cel mai eficient motor din toate timpurile integrat într-un model Cruze, cu un consum de doar 4,5 l/100 km.
Noul motor turbo pe benzină de 1,4 L dezvoltă o putere de 140 cp şi are un cuplu maxim de 200 Nm.
Modelul Cruze station wagon a fost conceput pentru a asigura o manevrabilitate promptă şi o deplasare în siguranţă.

Lansat în 2009, Cruze este cel mai de succes model din gama Chevrolet la nivel global, înregistrând vânzări de peste 1,3 milioane de unităţi în întreaga lume, până în primul trimestru al anului 2012. Odată cu apariţia mult-aşteptatei variante station wagon în saloanele auto ale dealerilor din Europa, Chevrolet vă va pune la dispoziţie un autovehicul care va exercita o atracţie în special asupra familiilor şi persoanelor cu un stil de viaţă activ.

„Considerăm că formula câştigătoare pentru şoferii europeni este «Cruze + wagon»”, a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe. „Noul Cruze station wagon oferă spaţiu şi versatilitate, noi motoare cu consum redus şi tehnologia infotainment MyLink de ultimă generaţie de la Chevrolet”, a declarat Docherty.

Autovehiculele compacte reprezintă cel mai mare segment din Europa, totalizând aproximativ 17% din toate autovehiculele comercializate, dintre care aproximativ 22% sunt unităţi station wagon. Cumpărătorii autovehiculelor station wagon apreciază spaţiul generos oferit, însă îşi doresc ca dimensiunile, performanţa şi impresia generală produsă să fie asemănătoare cu cele ale unei variante hatchback sau sedan compacte. 
Modelul Cruze station wagon a fost conceput ţinându-se cont de aceste nevoi şi de diferitele stiluri de viaţă ale clienţilor. Datorită îmbinării deosebite a funcţiilor sale, acesta este un autovehicul de familie ideal şi o soluţie perfectă pentru excursii palpitante sau călătorii prelungite. Noul station wagon va satisface la fel de bine cerinţele celor care locuiesc la periferie şi trebuie să facă naveta şi care se vor bucura de libertatea şi flexibilitatea oferite de acest autovehicul elegant şi compact. Pentru amatorii de drumeţii, Chevrolet va oferi o gamă de accesorii utile.

La fel de incisiv ca modelele înrudite
Varianta station wagon duce mai departe limbajul de design sportiv întruchipat de variantele Cruze sedan şi hatchback. Aspectul său încrezător este accentuat de postura lată, liniile puternice şi concave ale aripilor şi o linie continuă a plafonului care se îngustează către montantul D. Suporturile pentru acoperiş subţiri reprezintă o dotare standard şi contribuie la postura încrezătoare a autovehiculului.

Grila dublă a radiatorului, cu papionul auriu amplasat în centru, relevă imediat apartenenţa modelului station wagon la marca Chevrolet. Printre modificările de design implementate la toate autovehiculele Cruze din anul model 2013 se regăseşte şi partea frontală unghiulară cu lamele orizontale. Bara de protecţie din faţă modernizată, cu proiectoarele de ceaţă integrate în carcasele cu design nou accentuează aspectul sportiv al autovehiculului.

Interiorul prezintă linii fluide şi postul de conducere dublu specific mărcii Chevrolet, cu partea frontală arcuită care se extinde către portierele din faţă. Autovehiculele care sunt prevăzute cu noul sistem infotainment MyLink de la Chevrolet vor prezenta un nou ecran tactil de înaltă rezoluţie, cu diagonală de şapte inch, situat în consola centrală.

De asemenea, în cazul autovehiculelor echipate cu sistemul MyLink sau cu noile sisteme audio de bază şi de nivel mediu care vor fi lansate odată cu modelele Cruze an model 2013 (pentru ţările cu conducere pe partea stângă a carosabilului), configuraţia panoului de instrumente şi a duzelor de ventilaţie din apropierea unităţii audio a fost reproiectată.   Compartimentul de dimensiuni reduse din partea superioară a panoului de instrumente a fost mutat mai aproape de unitatea sistemului audio şi integrează acum şi mufele USB şi aux-in.

Autovehiculele echipate cu tehnologia Start/Stop vor prezenta un afişaj pe panoul de instrumente cu un meniu de asistenţă pentru conducere ecologică. Datorită Sistemului de acces fără cheie, de pornire/oprire prin buton (PEPS), o dotare opţională nouă pentru modelul Cruze, şoferii vor putea să descuie şi să încuie portierele şi să-şi pornească autovehiculele fără cheie. 

informatii auto
Sistemul infotainment oferă un nou nivel de conectivitate
Începând din vara acestui an, nou-nouţul sistem infotainment sofisticat Chevrolet MyLink va fi disponibil cu modelul Chevrolet Cruze. Funcţiile smartphone-urilor vor fi disponibile și în autovehicul.

MyLink afișează conţinutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezoluţie înaltă și o diagonală de şapte inch. Conectivitatea va fi asigurată prin intermediul portului USB sau prin Bluetooth pentru dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod, tabletele iPad etc. Există, de asemenea, o priză de conectare specială pentru anumite dispozitive de redare a fișierelor audio şi smartphone-uri care nu utilizează conexiunile USB sau Bluetooth.

MyLink permite:
-apelantului să aleagă un nume din agenda telefonică stocată, să apese pe funcţia de apel, apelul fiind redat prin difuzoarele autovehiculului, înlăturându-se astfel procesul incomod de formare a numărului de telefon;
-accesul simplu la liste de redare, galerii foto, agende telefonice şi la alte fişiere media şi date stocate personale;
-redarea fişierelor video şi a prezentărilor de diapozitive personalizate atunci când autovehiculul staţionează;
-cumpărătorilor să descarce aplicaţii speciale, precum cele pentru sistemul de navigaţie, care vor fi puse la dispoziţie în decursul acestui an.

Produs de compania LG Electronics, ecranul tactil color de şapte inch prezintă un design simplu şi intuitiv cu cinci meniuri, fiecare dintre acestea cuprinzând o listă de funcţii uşor de selectat. Unitatea sistemului audio MyLink poate fi acţionată prin intermediul butoanelor de comandă de pe volan, utilizate pentru transmisia audio digitală (DAB). Cele şase difuzoare vor asigura o calitate excelentă a sunetului pentru toţi ocupanţii.

Camera video pentru marşarier va face parte din dotările standard ale autovehiculelor prevăzute cu sistemul MyLink, precum şi ale autovehiculelor cu un pachet infotainment care include dispozitivul de navigaţie performant. Pachetul include, de asemenea, tehnologia Bluetooth pentru streaming şi hands-free, mufe aux-in şi USB, butoane de comandă pe volan, CD player şi 6 difuzoare premium.

informatii auto
Portbagaj spaţios şi dispunere practică la interior
Interiorul modelului Cruze station wagon oferă un spaţiu generos, atât pentru ocupanţi, cât şi pentru bagajele pe care aceştia doresc să le transporte. Podeaua portbagajului acoperită cu mochetă are o lungime de 1.024 mm în configuraţia standard şi oferă un volum de încărcare până la linia lunetei de 500 de litri. Atunci când scaunele spate sunt pliate (în raport de 60/40), poate fi transportată o încărcătură cu un volum de aproximativ 1.478 de litri, până la plafonul autovehiculului.

Alte caracteristici principale ale portbagajului includ:
-un capac pentru compartimentul de bagaje care se retrage complet într-o casetă.  Capacul complet extensibil poate fi ridicat în sus şi îndepărtat pentru facilitarea accesului în portbagaj;
-tavă de depozitare cu trei compartimente între scaunele din spate şi caseta capacului pentru bagaje;
-kitul standard de reparare a pneurilor este depozitat într-un spaţiu de depozitare separat şi de dimensiuni reduse, aflat sub secţiunea cea mai îndepărtată a podelei de încărcare;
-două compartimente de depozitare suplimentare, situate în spatele pasajelor roţilor
câteva inele de fixare în părţile laterale ale podelei de încărcare pentru fixarea încărcăturilor voluminoase.

Spaţiile de depozitare mai mici din interior includ buzunarele portierelor cu compartiment de depozitare a sticlelor (de 1,5 litri în faţă şi 0,5 litri în spate), un torpedo iluminat de dimensiuni mari, cu două rafturi, buzunare pe spătarele scaunelor suficient de încăpătoare pentru laptop-uri subţiri şi un compartiment pentru depozitarea obiectelor mai mici în panoul de instrumente. 

Accesoriile disponibile pot include plase pentru bagaje, un organizator cu pereţi despărţitori flexibili, o cutie de acoperiş, precum şi suporturi pentru biciclete, schiuri şi plăci de surf.

informatii auto
Gama de motoare îmbunătăţite: mai multă putere cu fiecare cursă a pistonului
Sub capotă, un motor pe benzină de 1,4 litri, cu supraalimentare şi un motor diesel de 1,7 litri vor completa gama de sisteme de propulsie, pe lângă motoarele pe benzină de 1,6 şi 1,8 litri şi motoarele diesel de 2 litri deja disponibile. 

Motorul pe benzină de 1,4 litri, cu supraalimentare furnizează o performanţă asemănătoare motoarelor cu cilindree mai mare, consumând mai puţin carburant şi având o amprentă de carbon mai mică. Combinat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză standard, acesta dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm la turaţii între 1.850 şi 4.900 rpm, accelerând de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde. În regim mixt, motoarele turbo pe benzină de 1,4 litri consumă 5,7 litri/100 km şi înregistrează un nivel al emisiilor de CO2 de 134 g/km.

Motorul diesel de 1,7 litri, echipat cu un turbocompresor cu intercooler, un sistem Start/Stop în dotarea standard şi servodirecţie dezvoltă o putere de 130 cp (96 kW) care propulsează varianta station wagon la 100 km/h în 10,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 200 km/h. Această performanţă de top este completată de impresionanta valoare a cuplului de 300 Nm la turaţii de 2.000~2.500 rpm.

Cu un consum de carburant de 4,5 litri/100 km în regim mixt şi un nivel al emisiilor de CO2 de 119 g/km, motorul diesel de 1,7 litri este cea mai economică unitate de propulsie integrată într-un model Chevrolet Cruze.  

Pentru modelul Cruze station wagon, motorul pe benzină de 1,6 litri va fi prevăzut standard cu servodirecţie (EPS), care ajută la reducerea consumului de carburant şi a nivelului emisiilor de CO2. Începând cu vara acestui an, pe mai multe pieţe europene, servodirecţia, precum şi sistemul Start/Stop vor fi, de asemenea, disponibile cu motoarele diesel de 2 litri.

Motorul turbo pe benzină de 1,4 litri şi motoarele diesel de 1,7 şi 2 litri vor fi disponibile în combinaţie cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte de viteză, în timp ce motoarele pe benzină de 1,6 şi 1,8 litri vor fi disponibile cu transmisii cu cinci trepte de viteză. Atât motorul pe benzină de 1,8 litri, cât şi motorul diesel de 2 litri vor fi disponibile şi cu o transmisie automată.

Arhitectura cu eficienţă dovedită pune siguranţa pe primul loc
Inginerii care s-au ocupat de proiectarea şasiului şi a suspensiei s-au asigurat că dinamica variantei station wagon se ridică la nivelul aspectului agil al autovehiculului. Experienţa dobândită pe pistă la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), unde Cruze a fost câștigător doi ani la rând, în 2010 și 2011, a fost valorificată pentru dezvoltarea continuă a autoturismului.

Modelul Cruze station wagon împărtăşeşte aceeaşi postură încrezătoare şi fermă a variantelor sedan şi hatchback, precum şi structura extrem de rigidă a caroseriei autoportante, care este fabricată în proporţie de peste 60% din oţel de înaltă rezistenţă.  Designul suspensiei McPherson de pe puntea faţă şi al suspensiei spate cu arbore compus, ambele cu eficienţă dovedită, a fost adaptat special la misiunea autovehiculului şi contribuie la obţinerea unui centru de greutate coborât, la stabilitatea în timpul conducerii şi la manevrabilitatea promptă.

Motorul turbo pe benzină de 1,4 litri şi motorul pe benzină de 1,6 litri au un sistem de direcţie asistat electric, iar motoarele diesel de 1,7 şi 2 litri sunt prevăzute cu sistemul Start/Stop, asigurându-i şoferului o senzaţie puternică de stabilitate. Clienţii care comandă un sistem de navigaţie sau sistemul infotainment Chevrolet MyLink vor avea posibilitatea să utilizeze o cameră video pentru marşarier, ceea ce reprezintă o noutate pentru modelul Cruze, fiind mai puţin obişnuită pentru segmentul din care face parte. În funcţie de nivelul de echipare, este disponibil, de asemenea, un tempomat.

Arhitectura de siguranţă a modelului Cruze station wagon este aproape identică cu cea a versiunii sedan, un autovehicul compact care a obţinut un punctaj maxim de 5 stele atât la testele EuroNCAP, cât şi din partea Administraţiei Naţionale a Siguranţei Traficului pe Autostradă (NHTSA). 

Pe lângă caroseria sofisticată a autovehiculului, cele şase airbaguri standard, controlul electronic al stabilităţii, controlul tracţiunii, precum şi sistemul de antiblocare la frânare cu patru canale contribuie la performanţa excelentă în materie de siguranţă. Cinci centuri de siguranţă cu fixare în trei puncte, sistem de ancorare ISOFIX pe cele două locuri laterale ale banchetei din spate şi un pedalier retractabil sunt, de asemenea, disponibile standard.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii