stiri auto
Mazda2 şi Mazda3 s-au clasat de asemenea în top 3 în segmentele specific.

Bucureşti, 06 iunie 2012 – Limuzina de clasă medie Mazda6 a fost votată de respondenţii studiului de satisfacţie a clienţilor realizat de J.D. Power în Germania drept cel mai apreciat model din segmentul său. Mazda6 s-a clasat pe locul întâi în preferinţele posesorilor, în faţa concurenţilor Toyota Avensis şi Volkswagen Passat CC. Totodată, Mazda3 a ocupat locul doi în clasa compactă, iar Mazda2 s-a clasat pe locul trei în segmentul mic. În clasamentul general, Mazda a ocupat poziţia a patra, cu 798 de puncte, devansând mărci premium cum sunt BMW şi Audi.

Sondajul de satisfacţie al deţinătorilor de autovehicule a fost realizat pe un eşantion de 14.296 de persoane care au avut modelele în posesie, în medie, doi ani. Evaluarea s-a bazat pe 67 de criterii grupate în patru grupe de satisfacţie. Primul şi cel mai important criteriu a fost nivelul de atracţie faţă de maşină (27% pondere în rezultatul final), incluzând aprecierea performanţelor, a design-ului, a confortului şi a echipării. Acesta a fost urmat de costurile de întreţinere (25%) care au inclus analiza consumului de combustibil, a costului asigurării şi a cheltuielilor de service/reparaţie. Ultimele elemente care au influenţat clasamentul au fost calitatea vehiculului şi fiabilitatea (24%) alături de satisfacţia serviciilor dealerilor (23%).

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Nu stiu din ce motiv dar pentru mine Mazda nu este o marca de incredere! Plus ca nu par foarte practice la interior, cel putin asa mi se par mie!

    RăspundețiȘtergere