stiri auto
BMW a confirmat că noul sedan M6 de înaltă performanţă va fi echipat cu cele mai rapide anvelope de serie din lume1, MICHELIN Pilot Super Sport. Aceste anvelope beneficiază de întreaga experienţă dobândită de Michelin în cadrul competiţional, în special în cursa de 24 ore de la Le Mans.

Trei tehnologii, într-o combinaţie unică
De la lansarea sa pe piaţă în vara anului 2012, BMW M6 va fi echipat exclusiv cu anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport care înglobează 3 tehnologii, într-o combinaţie unică: centura Twaron®, banda de rulare Bi-Compound şi Variable Contact Patch 2.0.

stiri auto
Centura Twaron® are în componenţă fibre cu o densitate mare, folosite în special la echipamentele militare şi în industria aeronautică, cu rezistenţă ridicată la tracţiune. Puternică şi uşoară în acelaşi timp, centura Twaron® este de cinci ori mai rezistentă decât oţelul, la aceeaşi greutate. Datorită tensiunii variabile, centura strânge mai mult banda de rulare şi mai puţin flancurile, astfel încât forţa centrifugă este controlată mai eficient, iar presiunea este distribuită mai uniform.

Twaron®: de 5 ori mai rezistent decât oţelul

Concepută iniţial pentru anvelopele folosite în competiţii, tehnologia Bi-Compound foloseşte compuşi diferiţi de cauciuc pe părţile laterale ale benzii de rulare. La exterior, un elastomer aditivat cu negru de fum asigură o rezistenţă sporită chiar şi în cele mai strânse viraje. Pe de altă parte, elastomerul folosit la interior şi profilul special al benzii de rulare permit anvelopei, la rularea pe carosabil umed, să spargă pelicula de apă şi să adere perfect la carosabil.

Tehnologia Variable Contact Patch 2.0 permite modificarea formei suprafeţei de contact a anvelopei în funcţie de condiţiile de rulare, asigurând un control sporit asupra vehiculului. Cu toate că forma suprafeţei de contact se modifică în viraje, cantitatea de cauciuc aflată în contact cu solul rămâne aceeaşi.

Combinarea acestor trei tehnologii garantează excelenţa impusă de standardele BMW M, în special din punct de vedere al manevrabilităţii, caracterului sportiv şi siguranţei, atât pe carosabil, cât şi pe pistă. În plus, MICHELIN Pilot Super Sport oferă un randament kilometric sporit, o trăsătură distinctivă a mărcii MICHELIN. Acest echilibru al performanţelor reflectă transferul încununat de succes al tehnologiei din cadrul competiţional în producţia de serie, precum şi colaborarea strânsă cu acest constructor de maşini, iniţiată în urmă cu câţiva ani, cu ocazia proiectului BMW M5.

În total, aproximativ 1.200 anvelope prototip şi 1.000 anvelope pre-serie au fost fabricate, măsurate şi testate în condiţii extreme. De pe circuitul Nordschleife din Germania şi până pe pistele de încercări de la Ladoux din Franţa, anvelopele au fost supuse unor teste extrem de riguroase. Aceste teste sunt deosebit de importante atât pentru BMW M cât şi pentru Michelin şi reflectă cât se poate de clar angajamentul comun faţă de înalta performanţă.
________
1Cel mai bun timp înregistrat în cadrul unui test pe carosabil uscat la care au participat cei mai importanţi cinci competitori. Testul a fost organizat în 2010 de TÜV SÜD Automotive, o organizaţie independentă, pe dimensiunile 245/40 ZR 18 Y şi 235/35 ZR 19 Y.

Michelin și BMW M: cifre cheie
-Automobilele BMW M5 sunt echipate în proporţie de 100% cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport
-Automobilele BMW M6 vor fi echipate în proporţie de 100% cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport
-Automobilele BMW M3 cu jante de 18’’ sunt echipate în proporţie de 100% cu anvelope Michelin, în timp ce automobilele cu jante de 19’’ sunt echipate cu anvelope Michelin în proporţie de 30%
-1.200 anvelope prototip fabricate, măsurate și testate
-1.000 anvelope pre-serie fabricate, măsurate și testate

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Calitate sporita oricum am un tovaras care are Twaron,nu stiu exact daca este de 5 ori mai rezistent decât oţelul,dar este mai tare calitativ!indiferent ce ar zice unii,aveti grija de masinile voastre:)

    RăspundețiȘtergere