stiri auto
Bucurându-se de un succes incontestabil pe plan mondial, cu peste 112 distincţii internaţionale, Range Rover Evoque a fost desemnat „Cel mai 4x4 SUV Premium” din România, categorie aflată la a treia ediţie din istoria de 11 ani a competiţiei. Cu un design care nu poate trece neobservat, o ținută de drum sigură pe asfalt şi abilităţi off-road demne de emblema Range Rover, Evoque a depăşit Audi Q3, Mercedes-Benz ML-Class şi Volvo XC60.
      
Pentru a fi eligibile în această competiţie, modelele au intrat în vânzare în România până în primul semestru al anului 2012. Toate modelele din concurs au avut exclusiv echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutieră obişnuită. Nu au fost permise nici un fel de imbunatăţiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, iar anvelopele au fost cele prevăzute ca echipament original al autoturismului.

Acordarea celor 4 distincţii s-a făcut în urma testelor efectuate pe 9 şi 10 iunie de cei 10 membri ai juriului cu automobilele nominalizate în competiţie. Anul acesta membrii juriului provin de la cele mai cunoscute medii auto: revistele AutoExpert, Auto Pro, Autoshow, CAESAR, 4x4 crossover lifestyle magazine si site-urileauto.ro,respectivautovit.ro. Preşedintele Juriului a fost Prof. Dr. Ing. Cristian Andreescu, şeful catedrei de autovehicule rutiere din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Probele on-road s-au desfăşurat pe drumul DN 73A, pe tronsonul dintre Mausoleul Mateiaş şi combinatul Holcim. Testele off-road au avut loc pe două trasee de munte amenajate în jurul comunei Lereşti.

Competiţia „Cel mai 4x4” din România se află la a XI-a ediţie. Titlurile acordate în această competiţie sunt Mărci Înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, fiind singura competiţie naţională de tradiţie rezervată domeniului 4x4 care îşi propune să ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul şi pick-up-ul anului”.

Sursa: Land Rover Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii