informatii auto
Michelin Energy Saver+
Noile anvelope MICHELIN ENERGYTM Saver+ pentru turisme şi  MICHELIN Agilis+ pentru vehicule utilitare sunt introduse acum pe piaţa europeană.

Datorită noii reglementări europene privind etichetarea anvelopelor, care urmează să intre în vigoare, 2012 reprezintă un an deosebit de important pentru industria auto. Implementarea gradată a etichetelor a început la 1 iunie, 1 noiembrie fiind data la care etichetele vor deveni obligatorii. Noul sistem de etichetare reprezintă o iniţiativă benefică deoarece permite consumatorilor să aibă acces la informaţiile privind performanţele anvelopelor care, adesea în trecut, au fost ignorate.

Eticheta oferă consumatorilor informaţii obiective cu privire la trei criterii cheie de performanţă: aderenţa pe suprafeţe umede, eficienţa energetică şi nivelul de zgomot. Pe de altă parte, însă, eticheta nu oferă informaţii cu privire la aderenţa pe suprafeţe uscate sau la randamentul kilometric.

Obiectivul Michelin este acela de a oferi conducătorilor auto produse care să încorporeze toţi parametrii cheie de performanţă, indiferent dacă aceştia sunt menţionaţi sau nu pe noua etichetă. Astfel, anvelopele MICHELIN oferă:
-       Siguranţă optimă, indiferent de condiţiile de rulare, atât pe suprafeţe uscate, cât şi pe suprafeţe umede.
-       Siguranţă în viraje şi la rularea în linie dreaptă.
-       Randament kilometric de neegalat şi performanţe remarcabile pe toată durata de exploatare a anvelopei.

Strategia Michelin vizează oferirea celei mai bune combinaţii între performanţe. Cu alte cuvinte, cea mai bună combinaţie între siguranţă, economie de carburant şi randament kilometric de excepţie. Alegând anvelopele Michelin, conducătorii auto nu trebuie să facă niciun fel de compromis, deoarece aceste anvelope îmbină în mod armonios toate caracteristicile de performanţă.

Şi aceasta este ceea ce noi numim Performanţa Totală MICHELIN.

200 litri
Reprezintă cantitatea de carburant economisită la fiecare 45.000 km parcurşi de noua anvelopă MICHELIN ENERGYTM Saver+, comparativ cu o anvelopă care întruneşte cerinţele minime specificate în reglementarea europeană privind etichetarea anvelopelor.

270 litri
Reprezintă cantitatea de carburant economisită la fiecare 60.000 km parcurși de noua anvelopă MICHELIN Agilis+, comparativ cu o anvelopă care întruneşte cerinţele minime specificate în reglementarea europeană privind etichetarea anvelopelor.

16 metri
MICHELIN ENERGYTM Saver+ reduce distanţa de frânare pe suprafeţe umede cu 16 metri, comparativ cu o anvelopă cu cel mai mic calificativ, acordat conform sistemului european de etichetare a anvelopelor. Practic, aceasta înseamnă lungimea unui camion.

Mai mult de 17 metri
informatii auto
Michelin Agilis+
Anvelopa MICHELIN Agilis+ pentru vehicule utilitare scurtează distanţa de frânare pe suprafeţe umede cu mai mult de 17 metri, comparativ cu o anvelopă cu cel mai mic calificativ, acordat conform sistemului european de etichetare a anvelopelor.

1 din 5
1 litru din 5 de carburant - sau un rezervor din 5 - este consumat de anvelope. Acesta este motivul pentru care, încă din anul 1992, Michelin depune toate eforturile pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a anvelopelor sale

Nr. 1
Conform unui studiu GFK realizat în 2010, siguranţa reprezintă cel mai important criteriu de performanţă pentru consumatori. Studiul efectuat a vizat cel puţin cinci ţări: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Regatul Unit.

20.000
Reprezintă numărul accidentelor rutiere analizate de Universitatea Tehnologică din Dresda, Germania, care are un departament special pentru studierea accidentelor rutiere. În cadrul acestei universităţi, au fost analizate în detaliu aproximativ 20.000 de accidente rutiere care au avut loc în Europa într-o perioadă de timp de 10 ani. Informaţiile au fost prelucrate cu scopul de a identifica tipurile de accidente, iar datele statistice obţinute au fost cu adevărat impresionante.

Studiile au arătat că:
-       7 din 10 accidente au loc pe carosabil uscat.
-       6 din 10 accidente au loc în oraşe, la viteze reduse.
-       75% din accidente au loc pe drum drept.
-       25% din accidente au loc în viraje. Aceste sunt cele mai grave tipuri de accidente.
-       99% din accidente au loc pe carosabil umed acoperit cu puţină apă.

15
Reprezintă numărul de litri de carburant, exprimat în miliarde, care a fost economisit din 1992 şi până în prezent datorită anvelopelor economice Michelin, şi în special datorită gamei de anvelope MICHELIN ENERGY, încă de la lansarea acestora, în urmă cu 20 ani.

39
Reprezintă reducerea emisiilor de CO2, exprimată în milioane de tone, graţie anvelopelor economice MICHELIN.

160
Reprezintă numărul patentelor înregistrate începând cu anul 1992, ca parte a procesului de îmbunătăţire continuă a anvelopelor MICHELIN ENERGYTM.

190
Chiar de la lansarea sa, în anul 1992, gama de anvelope, MICHELIN ENERGYTM a obţinut peste 190 omologări din partea a 22 de constructori de maşini.

Michelin sprijină activ constructorii de maşini în efortul pe care aceştia îl depun pentru a crea vehicule cu o eficienţă energetică sporită, contribuind în acelaşi timp la siguranţa oferită de vehicul.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii