stiri auto
Au inceput lucrarile de reabilitare a probelor speciale.
12 probe speciale si 200 kilometri pe macadam si asfalt.
Mai sunt doua saptamani pana la Raliul Sibiului Romania.

Pregatirile pentru Raliul Sibiului Romania decurg confrom planului stabilit, principala preocupare fiind reabilitarea probelor speciale pe macadam. Pana la startul festiv, programat in Piata Mica a orasului Sibiu, mai sunt exact doua saptamani.

Cu doua saptamani inaintea startului oficial in Raliul Sibiului Romania au inceput lucrarile de reabilitare ale probelor speciale. Recunoscute pentru spectaculozitatea dar si pentru duritatea lor, probele speciale din Raliul Sibiului, etapa a 8-a din Intercontinental Rally Challenge si etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, vor fi pregatite special pentru cei mai importanta editie din istoria raliului.

Lucrarile de reabilitare au inceput cu celebra speciala Santa, o proba care va fi parcursa pe noapte vineri in prima zi a raliului si inca de doua ori sambata in confguratia Santa Max, o proba compusa din speciala Santa, o bucla de doi kilometri pe asfalt in urcare spre statiunea Paltinis si vechea proba Calugaru. Dupa Santa, urmeaza Dobarca si Crinti, celelalte doua probe programate vineri, 20 iulie, in prima zi a raliului. „Santa este una dintre cele mai celebre probe din Romania si facem eforturi ca aceasta proba sa fie perfecta pana la startul raliului. In prima zi pilotii au de parcurs aproape 100 kilometri pe macadam si mai mult ca sigur speciala Santa de noapte va fi punctul de atractie al zilei”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

stiri auto
Speciala Gatu Berbecului, cea mai lunga a raliului, va intra si ea in programul de reabilitare pentru editia din 2012 a Raliului Sibiului Romania. Gatu Berbecului este cea mai lunga proba a raliului cu o lungime de 28,5 kilometri si va fi parcursa de doua ori. Ultimele pregatiri vor fi facute pe traseul de rally cross acolo unde se va afla castigatorul raliului. „Cu ajutorul autoritatilor locale, a Primariei Municipiului Sibiu si a Consiliului Judetean, suntem in grafic cu lucrarile de pregatire pentru acest eveniment. Pentru sportivi vor fi doua zile lungi, cu cate 100 de kilometri de proba in fiecare zi, dar sunt sigur ca vor fi impresionati de probele speciale de aici”, a mai adaugat Sorin Itu.

Sursa: Berti Panaiot 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii