ContiTech Carei
Carei, 30 iulie 2012 - Astăzi, ContiTech Fluid Automotive România SRL, din Carei, a deschis noua hală de producţie pentru furtunuri de încălzire/răcire, în valoare de 15 milioane de Euro, având o suprafaţă de 7.182 de metri pătraţi. Proiectul a obţinut ajutor de stat în valoare de 4,4 milioane. De asemenea, tot astăzi, furtunul cu numărul 135 milioane a părăsit linia de producţie.

„Am devenit unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Satu Mare şi prin aceasta un factor economic important în regiune. Ajutorul de stat în valoare de 4,4 milioane euro acordat ca subvenţie a investiţiei a cărui valoare totală este de 15 milioane euro este pentru noi un semn clar că viitorul comun al concernului Continental şi al României are o fundaţie solidă. Ca un proiect de o asemenea amploare să poată fi realizat cu succes este nevoie de o echipă puternică şi înainte de toate de parteneri şi furnizori competenţi. Mulţumim întregii echipe din care fac parte atât angajaţi locali cât şi colegi din locaţiile noastre din Germania”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Carei.

,,Acordarea ajutorului de stat pentru proiectul din Carei, reprezintă sprijinul necesar pentru realizarea acestei investiţii. Construcţia unei noi hale de producţie asigură crearea a 300 noi locuri de muncă, în Carei”, a adăugat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.

 „ContiTech Fluid Automotive România este cel mai mare investitor din Carei. A generat peste 1.200 de locuri de muncă pentru oraş şi suntem bucuroşi să facem parte din această poveste de succes”, a declarat Eugen Kovacs, primarul oraşului Carei, în timpul ceremoniei.

Evenimentul i-a adus împreună pe reprezentanţii echipei manageriale ContiTech şi pe reprezentanţii autorităţilor centrale şi locale: Ovidiu Silaghi Ministrul Transporturilor, Ovidiu Ganţ, deputat, Cristian Sasu, subprefectul judeţului Satu Mare, Adrian Stef, preşedintele Consiliului Judeţean, Ludovic Keizer, viceprimarul oraşului Carei, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.

Istoria ContiTech Carei
În 2001, ContiTech Fluid Automotive România (sub denumirea iniţială Phoenix România) şi-a început activitatea în Carei, cu o hală de producţie. Linia de producţie era pentru furtunuri de încălzire/răcire apă. Tot în acelaşi an compania a obţinut certificarea în baza normelor ISO 9001 şi VDA. Ulterior, s-a introdus linia de producţie pentru furtunuri turbo.În 2005, Continental AG a achiziţionat Phoenix AG şi, prin aceasta, unitatea de producţie a acestei companii din Carei a devenit parte a diviziei ContiTech Fluid. În 2006 au fost începute activităţile de construcţie la a doua hală de producţie, finalizate la începutul anului 2007.

Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape  575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent peste 10.500 de angajaţi în România.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii