European Road Safety App Goodyear
Goodyear introduce pe piaţă un nou instrument pentru telefonul mobil ce vine în sprijnul tuturor cetăţenilor europeni care pleacă în vacanţă în această vară în 25 de ţări din Europa. 

Goodyear a lansat o nouă aplicaţie, European Road Safety App, în 25 de ţări europene, disponibilă atât pentru iPhone cât şi pentru Android.  Noua aplicaţie a fost lansată cu puţin înainte de începerea oficială a vacanţelor de vară în Europa şi va asista milioane de turişti ce vor călători pe drumurile europene până în luna septembrie inclusiv. 

Noua aplicaţie a fost dezvoltată special pentru a creşte sentimentul general de siguranţă al tuturor celor care pleacă în vacanţă. Aplicaţia are în vedere următorele aspecte: reguli în trafic şi legislație rutieră, sfaturi de condus, sfaturi pentru situaţii de urgenţă, listă pentru vacanţă. “Astăzi, noi avem acces la o mare masă de informaţii, oriunde am fi”, a spus Hugues Despres, Brand Director la Goodyear EMEA. “Problema este totuşi aceea că informaţiile sunt disparate şi neorganizate pentru a satisface anumite nevoi specifice. Noi am strâns toate aceste informaţii într-o singură sursă – aplicaţia Goodyear Road Safety – ce permite celor care călătoresc să arunce uşor un ochi peste o informaţie factuală, legată de drum, oriunde ar fi în Europa.”

Aplicaţia a fost dezvoltată de Goodyear pentru a sprijini demersul continuu al companiei pentru a îmbunătăţi siguranţa rutieră în Europa.  Un studiu recent realizat de Goodyear cu privire la siguranţa rutieră în Europa [1] (2011) a arătat că aproape 75% dintre europenii care călătoresc către destinaţii de vacanţă folosesc o maşină fie pentru o parte a călătoriei, fie pentru întreaga călătorie. Dintre aceştia, unul din şapte ar închiria o maşină din zona de destinaţie. Studiul a arătat de asemenea că 90% din totalul conducătorilor auto găsesc că informaţiile, sfaturile şi ponturile suplimentare ar fi de un real folos. Cea mai mare parte a deplasării pe drumurile Europei, adesea pe teritorii străine faţă de cele de baştină ale celor ce călătoresc, poate cauza stres, din cauza lipsei de înţelegere a legislaţiei rutiere locale şi a barierelor de limbaj, de exemplu. 

“Avem un rol important de jucat atunci când vine vorba de siguranţă rutieră. Ajutând consumatorii să fie mai bine informaţi, putem să îi ajutăm să îşi îmbunătăţească abilitatea de a fi mai în siguranţă, atât acasă cât şi în străinătate”, a continuat Despres. “Ca lider producător de anvelope avem responsabilitatea de a asigura un condus auto calitativ, sigur şi solid. Ca lider în siguranţa rutieră, noi ne extindem acest rol dincolo de produs şi luăm iniţiative ca acestea pentru a spori siguranţa rutieră în Europa”.

stiri auto
“În ciuda faptului că în multe zone turistice localnicii vorbesc diverse limbi de circulaţie internaţională, nu trebuie să subestimăm barierele de limbaj cu care mulţi turişti se confruntă în timpul călătoriei lor. Regiuni din Spania cum ar fi de exemplu Andaluzía văd un influx de aproape 7,5 milioane de turişti anual [2], din care 2,5 milioane numai pe perioada lunilor de vară,” a spus Despres. “Aceasta înseamnă un mare potenţial pentru chestiuni ce ţin de barierele lingvistive, de neînţelegeri şi interpretări greşite. Noua aplicaţie Goodyear Road Safety App va veni în sprijinul multora dintre aceştia, comunicând semnificaţia diferitelor însemne rutiere, limitările de viteză de pe diferite drumuri şi furnizând propoziţii sau fraze de bază legate de drum, în spaniolă, ce pot fi folosite în caz de nevoie.”

Goodyear va promova activ această aplicaţie pentru siguranţă prin intermediul reţelei ei europene, introducând şi codul QR în diferite materiale de marketing, prin intermediul paginii web a companiei şi prin alte canale de comunicare. Aplicaţia este gratuită şi va fi disponibilă în 5 limbi (EN, FR, DE, IT, ES). Compania cercetează în continuare modul în care poate fi extinsă această aplicaţie în viitor.

Aplicaţia Goodyear Safety este un instrument independent ce, odată descărcat, poate fi folosit pe toată gama sa de funcţii fără a fi contectat la internet.

Goodyear Road Safety App – Facts and figures

Ţara / Informaţii legate de destinaţie
Aplicaţia furnizează utilizatorilor un număr foarte mare de informaţii legate de drumurile din ţara de destinaţie, incluzând răspunsuri la întrebări de genul “Care sunt limitele de viteză?”, “Am nevoie de anvelope de iarnă?” sau “Care este limita alcolemiei în sânge?”

Ţările europene acoperite în această aplicaţie sunt Austria, Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia şi Marea Britanie.

Sfaturi de condus
Există o mulţime de capcane înainte şi în timpul unei călătorii de vacanţă, dar aplicaţia Goodyear pentru Siguranţa Rutieră este plină de sugestii, de la tractarea unei rulote şi încărcarea maşinii, până la cum să călătoreşti împreună cu copiii şi informaţii cu privire la modul în care poţi evita acvaplanarea.

stiri auto
Sfaturi în cazuri de urgenţă
În cazul în care s-ar întâmpla ceva neaşteptat, aplicaţia Goodyear pentru Siguranţa Rutieră se dovedeşte a fi de asemenea un bun companion. Pentru o mulţime de întrebări şi informaţii cu privire la gestionarea situaţiilor de urgenţă sau mai multe situaţii neaşteptate, aplicaţia este gata de a oferi soluţii utile.

Expresii de urgenţă
Treceţi dincolo de bariera lingvistică! În cazul cel mai rău este esenţial să comunici clar şi rapid. Este reconfortant să ştii că, în astfel de situaţii de urgenţă, traducerea unor fraze uzuale în cele mai folosite 5 limbi europe este de asemenea la îndemână. Expresii esenţiale, cum ar fi, "Vă rugăm să chemaţi ambulanţa" sunt disponibile în limba engleză, germană, franceză, italiană şi spaniolă, şi pot fi auzite prin simpla apăsare a unui buton.

Lista de vacanţă
Planifică dinainte şi evită astfel frustrarea cu ajutorul unei liste de vacanţă. Lasă aplicaţia Goodyear pentru Siguranţa Rutieră să te scutească de o parte din stresul de vacanţă.

Jocul semnelor rutiere
În plus faţă de toate aceste instrumente utile prezentate mai sus, aplicaţia Goodyear pentru Siguranţă Rutieră are de asemenea şi o parte de divertisment. Doar în cazul în care aţi văzut deja totul pe itinerariul dumneavoastră şi aveţi nevoie de ceva timp pentru relaxare, puteţi raspunde repede la un joc de tip întrebare şi răspuns despre semnele rutiere – este util şi pentru a vă ţine copiii ocupaţi.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner

[1] European Summer Road Safety Survey, mai - iunie 2011. Studiu realizat de Goodyear pe un eşantion de 5617 de conducători auto din 15 ţări.
[2] Statistici publice oficiale privind gradul de ocupare turistică în Andalizia. 2010/2011. Disponibile prin http://www.andalucia.com/spain/statistics/tourism.htm
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii