Skoda Rapis
Mladá Boleslav, iulie 2012 – Noua ŠKODA Rapid – Spaţiul în cea mai frumoasă formă a sa. Primul automobil ŠKODA care dispune de noul design al mărcii: clar, precis, proaspăt, atemporal şi elegant. Noul etalon pentru spaţiu în clasa compactă.

ŠKODA îşi urmează cu determinare ofensiva de modele, prezentându-şi noua limuzină compactă, ŠKODA Rapid, la numai câteva luni după introducerea subcompactei ŠKODA Citigo. Cel mai recent membru al gamei va juca un rol central în strategia de creştere a mărcii şi va fi introdus pe pieţele din Europa începând cu toamna anului 2012.

ŠKODA Rapid impresionează prin spaţiul amplu, un design expresiv, un raport excelent preţ-valoare, un pachet de siguranţă cuprinzător şi motoare eficiente. “Acesta este un model care impune noi standarde în segmentul limuzinelor compacte: ŠKODA Rapid este un automobil spaţios, elegant şi în acelaşi timp o maşină de familie accesibilă, care impresionează prin soluţii inteligente, tehnologie de ultimă oră şi economie mare de combustibil. Pe scurt, este o maşină care include mobilitatea într-un pachet care include confort, un preţ rezonabil şi grija faţă de mediul înconjurător. Maşina potrivită, la momentul potrivit,” declară Winfried Vahland, CEO ŠKODA.

Rapid, inclusă în segmentul compactelor de volum mare, reprezintă completarea perfectă pentru gama de modele, poziţionându-se între ŠKODA Fabia şi ŠKODA Octavia. Acest aşa-numit segment A totalizează în prezent circa 36 de procente din piaţa mondială de automobile. În cadrul acestei clase, limuzinele deţin o cotă de circa 42 de procente. Experţii din industrie estimează că numărul de maşini de acest tip vândute, la nivel mondial, va creşte cu circa 50 de procente până în 2020.

Modelul Rapid de la ŠKODA va fi primul care va prezenta un design complet nou.
Rapid este primul automobil de serie ŠKODA care va dispune, în totalitate, de noul limbaj de design al mărcii. “Aceasta este o maşină care face o declaraţie clară încă de la prima privire: clar, precis, proaspăt şi emoţional”, declară Eckhard Scholz, membru în consiliul de administraţie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnologică.

Skosa Rapid
Proporţii perfecte, suprafeţe clare, cu forme curate şi linii precise, care se îmbină pentru a da naştere unei imagini de ansamblu atractive. Partea frontală expune o nouă abordare a elementelor de design tipice pentru ŠKODA. Noul logo al mărcii iese în evidenţă cu încredere pe partea frontală a capotei, care a fost rotunjită armonios. Grila expune o ramă cromată cu tuşe fine şi este formată din lamele verticale. Blocul de lumini este astfel grupat în partea din faţă a modelului ŠKODA Rapid, încât descrie forma unui trifoi.

Partea laterală a caroseriei transmite emoţie pură, prin intermediul unui ampatament lung şi al uneisiluete de coupé, dar şi graţie unei linii tornado, fine şi precise, care separă în mod clar lumina de umbră. În partea din spate, capota mare a portbagajului maşinii nu este doar extrem de practică, ci are şi rolul unui element de design. În plus, stopurile care au forma distinctă şi tipică mărcii, adică aliterei C, şi noul logo al mărcii, sunt alăturate pentru a crea imaginea inconfundabilă a modelului ŠKODA Rapid.

Cel mai nou vlăstar ŠKODA impresionează prin spaţiul surprinzător de generos, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte (4,48 metri lungime, 1,7 metri lăţime). Această limuzină compactă inteligentă oferă destul spaţiu pentru cinci ocupanţi şi bagajul acestora, iar pentru că este o ŠKODA, beneficiază de soluţiile inteligente caracteristice mărcii şi de un raport excelent preţ-valoare, precum şi de un pachet complex de elemente de siguranţă. Cinci motoare pe benzină şi două diesel se află pe lista de propulsoare oferite.

Cea mai nouă creaţie de la ŠKODA va fi prezentată publicului, în premieră, la Salonul Auto de la Paris. ŠKODA Rapid vizează în special familiile care caută o primă maşină, spaţioasă, la un preţ accesibil şi cu calitatea dovedită deja de celelalte modele ŠKODA.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii