Dacia Logan
Peste 60 de Dacia Logan şi cel puţin 150 de fani ai modelului s-au întâlnit, la sfârşitul săptămânii, la Mioveni, în cadrul Reuniunii regionale a loganiştilor. Participanţii la reuniune au provenit atât din Mioveni şi din localităţi apropiate ca Piteşti şi Curtea de Argeş, cât şi din Bucureşti, Ilfov, Vâlcea sau Dolj. În programul reuniunii au figurat două vizite pe platforma de la Mioveni, vineri, şi activităţi competiţionale, cum a fost cursa de accelerare desfăşurată în apropierea uzinelor, între Porţile 2 şi 3. 

În ciuda celor aproape 40 de grade Celsius, înregistrate sâmbătă, 28 de fani Logan, printre care şi o femeie, s-au înscris la cursa de accelerare. La cele trei categorii de concurs – 1.4 l, 1.5 l şi 1.6 l – au fot desemnaţi câte trei câştigători, iar alţi trei câştigători au fost aleşi la secţiunea Premii Speciale – Cel mai rapid pilot, Cel mai popular pilot şi Cel mai frumos Logan. Întrecerile au durat aproape două ore, iar deschiderea şi închiderea cursei au fost făcute de campionul Bogdan Rusea, pilotul care este lider al categoriei H în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, pe un Logan cu un motor care dezvoltă până la 190 de cai putere.

Alături de echipa Serus şi a lui Bogdan Rusea s-au aflat şi Bogdan Barbu, pilot în echipajul care este lider al Cupei Dacia 2012, şi organizatorul acestei competiţii, George Grigorescu (Mach 1 Sport  Management). Cei doi au expus în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni două Dacia Logan pregătite pentru competiţii sportive, unul dintre vehicule fiind chiar cel pe care concurează Bogdan Barbu.

Lista câştigătorilor cursei de accelerare a fost următoarea:
Categoria 1400
  1. Alin Precup
  2. Laurenţiu Badea
  3. Diana Onofrei
Categoria 1600
  1. Adrian Porojanu
  2. Marius Cătălin Necula
  3. Cosmin Ionescu
Categoria Diesel
  1. Ionuţ Stăncescu
  2. Nicolae Enache
  3. Cătălin Ticu
Premii Speciale:
Cel mai bun timp 9,68 - Cosmin Ionescu
Cea mai frumoasa masina – Sorin Petcu
Cel mai popular pilot – Andrei Cantoneru

Premiile au fost acordate de Primăria Mioveni şi Consiliul Local Mioveni, de Dacia, Giramex, Radio 21 şi Mach1 Sport Management şi au constat în filtre cafea auto, aspiratoare auto, ornamente pentru eşapament, ulei de motor Platinum, kituri de decorare vehicule şi un eleron, miniaturi Dacia Logan şi obiecte promoţionale. Cupele şi medaliile au fost oferite de autorităţile locale.

După amiaza şi seara au fost dedicate copiilor şi pasionaţilor de muzică. În jurul orei 19.30, platoul din faţa Casei de Cultură s-a umplut de copii, bunici şi părinţi care au cântat, dansat şi s-au lăsat pictaţi pe feţe de Tinker Bell şi Peter Pan.  Dacia a oferit cadouri şi baloane copiilor.

Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de trupa Hara şi de un recital al Andreei Bălan şi al lui Petrişor, partenerul său de la “Dansez pentru tine”. Deşi iniţial pe scenă ar fi trebuit să urce trupa Vama şi Tudor Chirilă, din cauza unor probleme de sănătate, liderul trupei a anunţat că nu poate susţine concertul de la Mioveni. Ceilalţi membri ai trupei au urcat pe scenă şi au prezentat publicului scuzele lor, spectatorii apreciind gestul elegant al celor de la Vama, pe care i-au aplaudat la ieşirea de pe scenă, după anunţ.

Cu toate acestea, recitalurile Hara şi al Andreei Bălan au ţinut publicul în centrul Mioveniului până aproape de miezul nopţii. Băieţii de la Hara, aflaţi pentru prima dată în cetatea Dacia, au făcut spectatorii să danseze pe piese precum “Hora ursarina” sau “Muro Shavo”, cântate în memoria prietenului lor, Tamango, recent decedat.

În continuare, Andreea Bălan şi dansatoarele sale au impresionat prin numărul mare de ţinute schimbate pe scenă. Aproape la fiecare moment Andreea şi dansatoarele ei au avut un alt costum, trecând de la ţinute de teatru de revistă, cu paiete şi ştrasuri, la voaluri arăbeşti şi rochii cu volane în stil flamenco sau costumaţii specifice etniei roma. 

Concertul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al Consiliului Local Mioveni şi a avut ca parteneri media Kiss FM, Şapte seri şi Absolut tv. Tradiţia concertelor anuale organizate de Automobile Dacia la Mioveni cu ocazia Zilei Franţei a fost iniţiată în 2006, cu un concert susţinut de Ştefan Bănică Jr., şi a continuat cuHolograf (2007), Voltaj (2008), Aurelian TemişanDaniel Iordachioaie şi formatia O-la-la (2009), Direcţia 5(2010) şi Bere gratis şi Fly Project (2011).

Sursa: Dacia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii