Mihai Marinescu
Mihai Marinescu câştigat cea de a doua cursă a Formulei 2 programată pe circuitul britanic Brands Hatch. Pilotul braşovean a pornit din pole position şi a izbutit să îşi conserve prima poziţie de-a lungul tuturor celor 28 de tururi. Datorită victoriei din cea de a 10-a cursă a sezonului, Mihai a urcat pe locul 3 în clasamentul general al competiţiei considerată pepinieră pentru Formula 1. Mihai Marinescu a câştigat cursa de la Brands Hatch încheind o zi excelentă pe circuitul britanic, după ce dimineaţă a stabilit cel mai rapid tur de circuit cu o maşină de Formula 2 – 1min14sec171.

Pornind din pole position pilotul braşovean a reuşit să ia un start excelent chiar dacă acea poziţie este în partea înclinată a pistei. Tur după tur Mihai şi-a mărit avantajul faţă de Zanella, însă cu 17 tururi înainte de final safety car-ul intră pe pistă după ce în turul precedent Matheo Tuscher a ieşit în decor. La reluarea cursei braşoveanul şi-a arătat experienţa şi a izbutit să se distanţeze iarăşi de ocupantul locului doi Christopher Zanella.

După încheierea celor 28 de tururi Mihai Marinescu a trecut linia de sosire cu un avantaj de 3sec887 şi a făcut ca pe circuitul de lângă Londra să răsune imnul României.

Următoarea etapă din Formula 2 se va desfăşura weekendul viitor (20-22 iulie) pe circuitul francez Paul Ricard.

Mihai Marinescu: ”Mă bucur că am câştigat la Brands Hatch a fost o zi excelentă şi mi-aş dori ca pneurile să se comporte şi la etapele următoare cum s-au comportat în calificările şi cursa de azi (duminica 15 iulie). Am urcat o poziţie în clasamentul general şi acum sunt la doar un punct de locul doi, cursa aceasta fiind practic ce aveam nevoie pentru relansarea campionatului. Sper ca şi la Paul Ricard să acumulez puncte care să îmi aducă avantaje în clasamentul general.”

Sursa: Renatta Stepanov, Media Relations – Mihai Marinescu
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii