DTM Nurburgring
Victorie pentru Spengler şi locul al trei-lea pentru Tomczyk la cea 40-a aniversare BMW M.

Nürburgring, 19 august 2012. Cea de-a doua victorie pentru BMW în sezonul de revenire: la Nürburgring (Germania), Bruno Spengler (Canada) a câştigat a şasea etapă din DTM. În vârstă de 28 de ani, pilotul aflat la comenzile BMW Bank M3 DTM a trecut linia de sosire cu un avans de 6,703 secunde faţă de al doilea clasat, Edoardo Mortara (Italia, Audi). Martin Tomczyk (Germania) a încheiat al treilea, cu modelul BMW M Performance Parts M3 DTM.

După triumful de la Lausitzring (Germania), la doar a doua cursă după o absenţă de 20 de ani din DTM, Spengler - plecat din pole position - a condus de la un capăt la celălalt al cursei disputate pe circuitul din Masivul Eifel. Datorită celor două pit stopuri impecabile pe care le-a reuşit BMW Team Schnitzer şi unei evoluţii excelente pe parcursul celor 49 de tururi, canadianul a oferit cea de-a 51-a victorie BMW în DTM - şi încheierea perfectă a festivităţilor care au marcat a 40-a aniversare BMW M. Pe lângă victorie şi pole position, Spengler a înregistrat şi cel mai rapid tur al cursei, cu timpul de 1:25,185. A fost cel de-al 11-lea succes personal pentru Bruno în DTM. BMW Team Schnitzer a obţinut a 19-a victorie în istoria participărilor sale în campionat. Ultima izbândă reuşită de BMW la Nürburgring a fost la 3 septembrie 1990, datorită lui Emanuele Pirro (Italia), aflat la volanul unui BMW M3, atunci când tot Charly Lamm se afla la standul de comandă în calitate de director al echipei. Din 1984, BMW a triumfat de nouă ori în etape DTM desfăşurate la Nürburgring.

Cel de-al şaselea week-end de cursă din acest an, care a fost urmărit de 89.000 de spectatori, a fost completat de BMW Motorsport cu încă o clasare pe podium, astfel că totalul acestui sezon a ajuns la opt piloţi care au terminat în Top 3. Pentru a treia rundă consecutiv, Tomczyk a urcat pe podium, după cele două locuri secunde de la Spielberg (Austria) şi (Germania). În clasamentul piloţilor, Spengler a urcat pe locul secund datorită acestei victorii. Cu un total de 83 de puncte în contul său, el a redus deficitul faţă de lider, Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes), la 20 de puncte. Tomczyk se menţine al patrulea, cu 69 de puncte.

Augusto Farfus (Brazilia), aflat la comenzile Castrol EDGE BMW M3 DTM, a trecut linia de sosire pe locul al zecelea, cucerind astfel un punct. Coechipierul lui Spengler, Dirk Werner (Germania), a fost al 12-lea, cu E-POSTBRIEF BMW M3 DTM. Joey Hand (SUA, Samsung BMW M3 DTM) şi Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM) au ocupat locurile al 18-lea, respectiv al 19-lea. În acest week-end, cele trei echipe BMW vor concura la Zandvoort (Olanda) în cea de-a şaptea etapă a anului.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport):
"Acesta este un rezultat de vis pentru noi. Cea de-a doua victorie a lui Bruno Spengler pentru BMW venită după pole position-ul de ieri - combinată cu locul al treilea al lui Martin Tomczyk, a fost cireaşa de pe tort pentru un week-end de cursă perfect. Sunt extrem de mândru de întreaga echipă. Cu greu ne-am fi putut dori un cadou mai frumos pentru a 40-a aniversare BMW M. Bruno a controlat cursa de la start până la sosire. Martin a reuşit să ajungă pe podium după ce a fost al cincilea la start, totul datorită strategiei foarte bune şi unei manevre de depăşire excelente. Pit stopurile au funcţionat perfect. BMW Team Schnitzer şi Nürburgring se potrivesc de minune. Cea mai recentă victorie BMW în DTM pe acest circuit, acum aproape 22 de ani, a fost reuşită tot de un model Schnitzer BMW M3. Acesta este cel de-al nouălea triumf al nostru în DTM la Nürburgring, unul pe care îl vom sărbători corespunzător."

Calendar 2012:
29 aprilie - Hockenheim (Germania), 6 mai - Lausitzring (Germania), 20 mai - Brands Hatch (Marea Britanie), 3 iunie - Spielberg (Austria), 1 iulie - Norisring (Germania), 15 iulie - München (Germania), 19 august - Nürburgring (Germania), 26 august - Zandvoort (Olanda), 16 septembrie - Oschersleben (Germania), 30 septembrie - Valencia (Spania), 21 octombrie - Hockenheim (Germania).

Clasamentul piloţilor:
1. Gary Paffett 103p; 2. Bruno Spengler 83p; 3. Jamie Green 81p; 4. Martin Tomczyk 69p; 5. Edoardo Mortara 49p; 6. Mike Rockenfeller 49p; 7. Mattias Ekström 47p; 8. Christian Vietoris 24p; 9. Timo Scheider 18p;10. Augusto Farfus 17p; ... 12. Andy Priaulx 14p; ... 17. Joey Hand 2p18. Dirk Werner 1p.

Clasamentul echipelor:
1. THOMAS SABO / Mercedes-Benz Bank AMG 127p; 2. Mercedes AMG 88p; 3. BMW Team Schnitzer 84p; 4. BMW Team RMG 71p; 5. Audi Sport Team Abt Sportsline 65p; 6. Audi Sport Team Rosberg 61p; 7. Audi Sport Team Phoenix 57p; 8. BMW Team RBM 31p; 9. DHL Paket / stern Mercedes AMG 22p.

Clasamentul constructorilor:
1. Mercedes-Benz 237p; 2. BMW 186p; Audi 183p.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii