CNK Dunlop 2012
Revenit pe pista de karting de la Tunari, Campionatul Naţional de Karting DUNLOP 2012 a aliniat la start nume mari ale motorsportului românesc precum Claudiu David şi Dan Spuderka.

Bucureşti, 6 august 2012 – Desfăşurată în acest week-end pe pista circuitului AMCKart de lângă Bucureşti, cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2012 a aliniat la start 49 de piloţi licenţiaţi FRAS. Printre aceştia s-au numărat şi nume importante ale motorsportului românesc precum Claudiu David şi Dan Spuderka.

În ciuda vremii toride care a topit asfaltul şi a rupt aderenţa karturilor puternice şi hotărâte să câştige, 12 piloţi s-au aliniat la stratul clasei KZ2, în timp ce la clasa celor mai mici, KID KART, competiţia a crescut până la 10 piloţi pe grilă.

Fără surprize s-au desfăşurat cursele la clasele KF3 şi KF2 unde structura podiumului final a fost aceaşi în ambele manşe de concurs: Anton Bianca, Bogdan Robert şi Murariu Andrei Cornel la KF3 şi, respectiv, Iorgulescu Tiberiu, Gal Teodor şi Căscatu Alexandru Emilian la KF2.

Răsturnări de situaţie au fost atât la clasele mici, PUFO, KID Kart şi MINI, cât şi la Rotax, unde Vonica Daniel a câştigat în ambele manşe de concurs, dar cei de pe locurile 2 şi 3 şi-au inversat poziţiile în manşa a doua de concurs, astfel că podiumul final al etapei a IV-a a CNK Dunlop 2012 a fost completat de Marcu Radu pe 2 şi Tiucă Dan, pe 3.

Claudiu David
Claudiu David
La PUFO, Bota Marco a condus detaşat în faţa competitorilor săi, cele mai mari rivalităţi ale clasei fiind între Chiorean Tudor, Naghen Şerban şi Stoian Matei. Deşi în manşa 1 de concurs, Chiorean Tudor se afla pe locul secund, iar Naghen Şerban doar pe locul 4, în manşa secundă, aceştia şi-au inversat poziţiile, în final Naghen Şerban adjudecându-şi cel mai mare număr de puncte din acestă confruntare.

La clasa KID KART, pilotul descalificat în prima manşă de concurs, Veres Gabor, a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start în cea de-a doua manşă şi şi-a adjudecat bronzul etapei, completând podiumul cu Manolache Ştefan pe prima poziţie şi Porge Ştefan pe cea de-a doua.

Victoria decisivă la MINI şi-a adjudecat-o Gyenge Vlad, cu o ascensiune spectaculoasă de două locuri în manşa a doua, devansându-i pe cei din topul primei manşe: Anton Eduard, căzut pe doi şi Dina Alexandru, căzut pe trei.

Prima treaptă a podiumului etapei a IV-a a CNK Dunlop 2012 la clasa regină KZ2, i-a revenit lui Arabadzhiev Vladimir. Aflat la prima sa participare la o etapă din CNK Dunlop, pilotul bulgar s-a înscris în competiţie ca pilot al clubului sportiv român CRG şi a învins pe pista de la Tunari, de lângă Bucureşti, în ambele manşe de concurs. Pe locul doi a urcat italianul lider în clasmentul la zi al competiţiei, Campagnoni Nazareno, iar pe trei pilotul român Leah Vlad.

Următoarea etapă a CNK DUNLOP 2012 se va disputa pe circuitul de karting din ARAD, în perioada 25-26 august a.c.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii