Mazda CX-5
Aproximativ 200 000 de cititori au participat la studiul Grupului AUTO BILD

Mazda CX-5 este cel mai frumos model din categoria “SUV, Van şi tracţiune integrală”.
Exteriorul expresiv a impresionat cititorii din 15 tări europene.
Primul model Mazda ce încorporează limbajul de design KODO.

Bucureşti, 20 August 2012. Cine este cea mai frumoasă din Europa? Cititorii Grupului AUTO BILD au ales – câştigătorul şi cel mai atractiv model din categoria „SUV, Van şi tracţiune integrală” este Mazda CX-5. Aproximativ 200 000 cititori AUTO BILD din 15 ţări au votat la mai multe categorii, modelul european cu cel mai bun design. Cu 18,7% din voturi, Mazda CX-5 s-a desprins în faţa competitorilor de la categoria SUV şi cu tracţiune integrală – Audi A6 Allroad (locul al doilea cu 10,8) şi Audi Q3 (locul al treilea cu 9,9%) – pentru a câştiga trofeul european de design din segmentul său.

Cititorii din Cehia, Turcia, Georgia şi Spania au votat Mazda CX-5 ca cel mai atractiv model din segmental său. Cititorii germani au votat noua compactă pe locul al treilea după Mercedes ML şi Audi A6 Allroad. Însă, pentru a stabili câştigătorul, au fost numărate voturile din toate ţările europene. În 2009 şi Mazda3 a luat premiul AUTO BILD de design european la categoria „Modele mici şi compacte” – câştigând chiar înaintea lansării oficiale în Germania.

Mazda CX-5 Design – Formă şi Utilitate în armonie perfectă
Fiind primul model de producţie ce încorporează limbajul de desing „KODO – Sufletul mişcării”, Mazda CX-5 combină mişcarea cu frumuseţea şi forţa naturii. Noua Mazda CX-5 înglobează o parte frontală extraordinară cu roţi proeminente. Automobilul pare că se apleacă într-un mod care aminteşte de un sprinter la start chiar înainte de a porni în cursă.

Cabina, poziţionată în partea din spate a vehiculului, face ca maşina să se asemene unui animal de pradă gată să-şi atace victima. Liniile CX-5 oferă un aspect elegant cu un design pe ansamblu estetic ce diferenţiază modelul de alte SUV-uri.

Simbolică pentru noul limbaj de design este noua grilă frontală în 5 puncte, articulată profund şi puternic, tipic Mazda, ce se continuă pănă la farurile frontale. Grila inferioară în formă de trapez subliniază aspectul solid, în timp ce roţile şi partea din spate ascuţită  conferă modelului Mazda CX-5 un caracter puternic, dar şi elegant în acelaşi timp. Forma stopurilor spate, simalară celor frontale, oferă modelului un aspect uimitor. Accentul sportiv este conferit de eleronul de pe acoperiş, îmbunătăţind de asemena aerodinamica.

Două motoare diesel şi benzină cu cifre de consum excepţionale
CX-5 este primul model ce incorporează tehnologiile SKYCTIV – fiind mai uşor, mai eficient şi mai prietenos cu mediul înconjurător. De asemenea, acesta anunţă o nouă direcţie pentru modelele Mazda.

În ceea ce priveşte motorul, cel 2.2l – SKYACTIV Diesel bi-turbo este disponibil pentru CX-5 în două derivaţii de putere – 110kW/150 CP şi 129 kW/175 CP (doar cu tracţiune integrală). Dieselul mai mic este disponibil cu o transmisie manuală în 6 trepte şi tracţiune faţă şi foloseşte 4,6 litri de combustibil (combinat) pentru 100/km (119 g/km de CO2). O alternativă la acestea două este propulsorul pe benzină 2.0l SKYACTIV-G ce produce 121 kW/165 CP, având nevoie de doar 6,0 litri pentru 100/km (139 g/km CO2). Clienţii pot alege noua transmisie manuală în şase trepte SKYACTIV-MT, cu un schimbător asemănător roadsterul-ului MX-5, sau o nouă transmisie automată, în 6 trepte SKYACTIV-Drive, extrem de eficientă ce furninează calităţi excelente. Toate versiunile sunt echipate in standard cu sistemul de oprire-pornire automata a motorului Mazda i-STOP. În România preţul de pornire este de 22.190 € cu TVA inclus.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii