Noua Mazda6
Mazda prezintă în premieră mondială la Salonul Auto de la Moscova noua Mazda6, cel mai nou model al constructorului, care încorporează atât linia de design Kodo, cât şi tehnologiile revoluţionare SKYACTIV, care şi-au demonstrat eficienţa în echiparea suv-ului CX-5.

Design-ul noii Mazda6, prezintă toate atributele filosofiei Kodo, care face trimitere la surprinderea tensiunii energiei latente, pentru a simula mişcarea chiar şi atunci când maşina staţionează. Din toate unghiurile exteriorul noii Mazda6 inspiră eleganţă şi o dinamică pronunţată, iar partea frontală integrează LED-uri, pentru prima dată la un automobil Mazda. În interior cockpit-ul este orientat spre şofer, aşa cum deja Mazda a obişnuit publicul iar materialele sunt plăcute la atingere şi de calitate. Dimensiunile maşinii, care posedă un ampatament de 2830 de mm, asigură un spaţiu interior generos, mai mare decât în cazul generaţiei anterioare, iar jantele de 19 inci armonizează linia exterioară. Pachetul de dotări include un display color cu ecran tactil şi centrul de comandă HMI (Human Machine Interface), în cadrul căruia funcţiile multimedia sunt controlate prin intermediul unui buton rotativ poziţionat între scaunele din faţă.

Tehnologiile din echiparea noii Mazda6 vor ieşi în prim-plan şi în ceea ce priveşte performanţele de mediu şi de siguranţă. Noua Mazda6 este primul model care introduce sistemul de frânare regenerativă “i-Eloop”, unic pentru autovehicule prin utilizarea unui capacitor şi cu un rol semnificativ în economia de carburant. Consumul de combustibil este redus şi de sistemul “i-stop”, precum şi de tehnologia “single-nanotechnology” folosită pentru tratarea noxelor.

Sistemele de siguranţă activă Mazda care vor echipa opţional noua limuzină includ controlul fazei lungi (HBC), asistenţa la plecare din rampă (HLA), sistemul de semnalizare a frânării bruşte (ESS), sistemul de monitorizare a “unghiului mort” (RVM), sistemul de avertizare la depăşirea neprevăzută a liniilor de delimitare a sensului de mers (LDWS) precum şi asistentul inteligent de oraş (SCBS) care frânează automat la viteze sub 30 de km/h dacă sesizează un posibil impact.

Versiunea şi specificaţiile Mazda6 prezentată la Salonul Auto de la Moscova sunt destinate pieţei din Rusia. Specificaţiile pentru Europa vor diferi, acestea urmând să fie comunicate ulterior.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii