Noul Opel Astra Sedan
Atracţia Salonului Auto de la Moscova, noul Astra sedan.
Debut al variantelor actualizate Astra cinci uşi şi Sports Tourer.
Opel lansează noua generaţie de motoare pe benzină.
Angajament crescut faţă de piaţa în creştere a Rusiei.

Rüsselsheim/Moscova. Opel celebrează pentru prima oară o premieră mondială în Rusia. La Salonul Auto Internaţional de la Moscova (29 august – 9 septembrie), dezvăluirea noului Astra sedan 4 uşi va fi punctul de atracţie indisputabil al prezenţei Opel.

Niciodata nu a fost atât de mare standul Opel care, situat în Pavilionul 14, are o suprafaţă de 1.750 de metri pătraţi. Tot aici vizitatorii pot vedea încă două premiere mondiale: Astra 5 uşi şi Astra Sports Tourer îşi dezvăluie noul aspect şi noi elemente de design. În plus, debutul mondial al noii generaţii de motoare pe benzină are loc tot acum.

Peste un milion de vizitatori sunt aşteptaţi la Salonul Auto. Ei vor putea vedea alte doua premiere pentru piaţa din Rusia: modelul Astra OPC cu motor de 206 kW/280 cp şi modelul Mokka, cu care Opel pătrunde în segmentul B de autovehicule SUV, fiind primul fabricant german de pe această piaţă.

Astra sedan: o componentă esențială a strategiei de creştere
„Cu designul său sportiv şi elegant, noul Astra sedan aduce noi elemente în segmentul autovehiculelor compacte cu patru uşi”, a declarat Alfred E. Rieck, Vicepreşedinte Vânzări, Marketing şi Servicii Post-Vânzare Opel.

„Acesta oferă un înalt nivel tehnologic şi o calitate deosebită, la fel ca toate autovehiculele noastre Astra. Noul model Astra sedan reprezintă o componentă importantă a ofertei noastre de produse şi joacă un rol crucial în strategia noastră de dezvoltare. Este o alternativă elegantă şi mai accesibilă în comparaţie cu multe variante de sedan cu patru uşi din segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii; prin urmare, noi considerăm că are un potenţial semnificativ de a atrage clienţii, nu numai cei din Rusia, ci şi din multe alte ţări europene.”

Noul Opel Astra Sedan
Sedanul este un membru important care întregeşte și diversifică gama Astra, oferind noi sisteme de propulsie şi sisteme de asistenţă pentru şofer, pe lângă designul proaspăt şi sportiv. 

Cu prezenţa sa elegantă şi având calităţile specifice modelului Astra, ca şi o gamă largă de tehnologii avansate – unele fiind unice, altele neobişnuite pentru acest segment – noul sedan compact cu patru uşi al mărcii Opel (lungime/lăţime/înălţime: 4.658/1.814/1.476 mm) se adresează clienţilor cu aşteptări ridicate. Are un ampatament de 2.685 mm şi un spaţiu interior generos. Portbagajul său separat oferă un volum de 460 de litri - cu 90 de litri mai mult decât modelul cu cinci uşi. Prin rabatarea fracţionată a scaunelor din spate în raport de 60:40, volumul portbagajului poate fi sporit până la maxim 1.010 litri.

Gata de start: sistemul de propulsie redefinit cu cuplu ridicat pentru motorul pe benzină de 1,6 litri
Opel a anunţat că îşi redefineşte în mod fundamental gama de motoare, iar prima etapă a acestui plan începe acum. Trei familii de motoare complet noi sunt aproape de lansare. Motorul pe benzină, cu patru cilindri şi turbocompresor, cu o cilindree de 1598 cc şi sistem de injecţie directă, cu injectorul montat central în camera de ardere şi tehnologie Start/Stop, este primul motor de acest tip şi va fi lansat la Moscova. 

Noul motor SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC generează un cuplu maxim extraordinar de ridicat, de maxim 300 Nm. Producţia va începe la finalul anului şi se preconizează că Rusia va fi una dintre pieţele cele mai mari. 

Rusia, cea de-a treia piaţă pentru Astra, cu cerere mare pentru sedanurile compacte
Rusia este o ţară importantă pentru Opel. Este în prezent a doua cea mai mare piaţă auto din Europa, după Germania. Anul trecut, vânzările de autoturisme Opel pe piaţa rusească au atins cifra de 70.000. Opel înregistrează un ritm dublu de dezvoltare faţă de cel al pieţei locale, cu 29% creştere din ianuarie până în iulie. Se preconizează că Rusia va deveni cea mai mare piaţă europeană, cu o cifră totală de 3,4 milioane autovehicule vândute în anul 2014. Pe această piaţă cu creştere rapidă, cererea pentru vehicule sedan cu patru uşi şi pentru SUV-uri este mare. Peste 60 la sută din autovehiculele sedan din toate segmentele comercializate în Europa au fost vândute în Rusia. Anul trecut, 51% dintre cumpărătorii de autovehicule compacte au optat pentru varianta sedan.

Rusia este a treia cea mai mare piaţă europeană pentru comercializarea modelului Astra, după Germania şi Marea Britanie, aşa încât Salonul Auto de la Moscova a fost alegerea naturală pentru ca Opel să celebreze premiera mondială a noului membru al familiei Astra.

Astra este de departe cel mai bine vândut model Opel din Rusia. În prima jumătate a anului 2012, a reuşit să îşi crescă ponderea în segmentul compact de la 4,4 la 6 procente.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii