Trei premii pentru excelenta Bosch
Fabrica Bosch din Bamberg şi divizia Sisteme de Control al Şasiului din cadrul Bosch au primit împreună trei premii din partea EFQM, Fundaţia Europeană pentru Managementul Calităţii. Este pentru prima dată când Bosch a primit trei premii într-un singur an în cadrul celei mai renumite competiţii europene pentru excelenţă în afaceri. Printre cei 18 finalişti ai competiţiei, recunoscuţi pe plan internaţional, s-a numărat şi fabrica Bosch din Braga, Portugalia. Nicio altă companie nu a avut vreodată atât de multe unităţi operaţionale care să ajungă în etapa finală a competiţiei anuale pentru decernarea Premiului pentru Excelenţă EFQM.

Premiul pentru Excelenţă EFQM este considerat cel mai important premiu din Europa acordat pentru excelenţă în afaceri. Câştigătorii premiilor au demonstrat că organizaţiile lor se remarcă printr-un nivel extraordinar de performanţă şi prin rezultate excelente. În opinia juriului, aceste organizaţii reprezintă modele demne de urmat şi sunt privite ca fiind lideri în sectoarele lor de activitate. Juriul EFQM a premiat fabrica Bosch din Bamberg şi divizia Sisteme de Control al Şasiului din cadrul Bosch la categoria „Conducere cu viziune, inspiraţie şi integritate”. Fabrica din Bamberg a primit, de asemenea, un premiu la categoria „Management prin procese”. Premiile au fost decernate în cadrul Forumului EFQM, la BMW World în München, domnului dr. Werner Struth, preşedintele diviziei Sisteme de Control al Şasiului, domnului Hans Hoffmann, directorul comercial al fabricii din Bamberg şi domnului Bernd Gschaider, directorul tehnic pentru sisteme diesel al fabricii din Bamberg.

Activităţi desfăşurate la nivel mondial premiate pentru prima dată
EFQM a dezvoltat o metodologie universal aplicabilă prin care să evalueze aplicarea curentă a principiilor excelenţei în management. Acest model a fost dezvoltat pentru a fi aplicat oricărui tip de organizaţie şi se bazează pe o analiză de ansamblu a unei companii sau a unei părţi a unei companii, evaluând complet modul în care a fost implementată strategia companiei, precum şi nivelul de maturitate al excelenţei în afaceri obţinut. Este pentru prima dată când una dintre fabricile principale Bosch a primit un astfel de premiu. Fiind principala fabrică pentru sistemele de injecţie diesel şi de benzină, fabrica din Bamberg împărtăşeşte cunoştinţele tehnice asociate procesului de producţie altor 19 fabrici Bosch din 10 ţări. Premiul primit de divizia Sisteme de Control al Şasiului este primul de acest gen acordat pentru activităţile desfăşurate la nivel mondial de o întreagă divizie. Opt membri ai juriului EFQM provenind din şapte ţări au intervievat un număr total de 447 angajaţi din 12 locaţii Bosch, amplasate în opt ţări diferite.

„Activităţile noastre la nivel mondial au fost dezvoltate şi evaluate în fiecare an, începând din 2006, conform recomandărilor EFQM. Această abordare s-a dovedit a fi una câştigătoare; de aceea, vom continua să aplicăm modelul EFQM şi în viitor. Suntem extrem de bucuroşi că am fost premiaţi şi încurajaţi în acest mod de către juriul EFQM. Acest premiu este o recunoaştere a meritelor angajaţilor diviziei Sisteme de Control al Şasiului la nivel mondial”, a declarat dr. Werner Struth, preşedintele diviziei. „Premiile obţinute de fabrica Bamberg reprezintă o confirmare a muncii excelente şi a angajamentului permanent al tuturor angajaţilor Bosch ai fabricii noastre. Câştigarea a două premii într-un singur an reflectă nivelul înalt de performanţă şi de motivare al tuturor angajaţilor noştri din Bamberg”, a declarat Hans Hoffmann, directorul comercial al fabricii din Bamberg. 

Recunoaşterea meritelor celor aproximativ 18.000 de angajaţi Bosch 
Divizia Sisteme de Control al Şasiului din cadrul Bosch are peste 8.000 de angajaţi la nivel mondial şi dezvoltă componente, sisteme şi funcţii inovatoare pentru siguranţa şi gestionarea dinamicii autovehiculelor, precum şi pentru asistarea şoferului.

La fabrica Bosch din Bamberg îşi desfăşoară activitatea aproximativ 7.700 de angajaţi în sectorul Tehnologie auto, în special în producerea de componente pentru sistemele de injecţie de benzină şi diesel, senzori şi bujii cu scânteie.

Fabrica din Braga se concentrează în special pe producţia de componente a diviziei Bosch Car Multimedia. Cu aproape 2.500 de angajaţi, fabrica din Braga este specializată în dezvoltarea şi fabricarea de componente electronice, precum sisteme multimedia şi de navigaţie pentru industria auto. 

Cea de-a douăzecea ediţie a competiţiei EFQM
Competiţia EFQM a fost organizată anual începând de acum 20 de ani. La această competiţie iau parte companii şi instituţii publice din aproape toate ţările europene. Un juriu internaţional evaluează organizaţiile participante la opt categorii: „Conducere cu viziune, inspiraţie şi integritate”, „Management prin procese”, „Atingerea succesului prin implicarea angajaţilor”, „Crearea de valoare adăugată pentru clienţi”, „Stimularea creativităţii şi a inovaţiei”, „Crearea de parteneriate”, „Asumarea responsabilităţii pentru un viitor sustenabil” şi „Obţinerea de rezultate echilibrate”. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii