Se aşteaptă ca modelului ADAM complet nou, modelul şic de oraş, de dimensiuni mici al Opel, să întoarcă multe capete cu ocazia premierei sale mondiale în cadrul „Mondial de l’Automobile” (29 septembrie – 14 octombrie 2012), atunci când va fi dezvăluit potenţialul său de personalizare practic nelimitat. La standul Opel (Hala 5.2, standul 501) va fi expusă o colecţie largă de diferite modele ADAM, acoperind o gamă cuprinzătoare de niveluri de echipare şi opţiuni personalizate.

Opel ADAM
ADAM îşi arată potenţialul de personalizare practic nelimitat la Paris.
Primul autovehicul Opel din segmentul A oferă posibilităţi de personalizare unice şi inovatoare.
Noul sistem infotainment IntelliLink integrează smartphone-uri Android şi Apple iOS.
Tehnologiile superioare fac mobilitatea urbană uşoară şi cool.

Rüsselsheim/Paris. Se aşteaptă ca modelului ADAM complet nou, modelul şic de oraş, de dimensiuni mici al Opel, să întoarcă multe capete cu ocazia premierei sale mondiale în cadrul „Mondial de l’Automobile” (29 septembrie – 14 octombrie 2012), atunci când va fi dezvăluit potenţialul său de personalizare practic nelimitat. La standul Opel (Hala 5.2, standul 501) va fi expusă o colecţie largă de diferite modele ADAM, acoperind o gamă cuprinzătoare de niveluri de echipare şi opţiuni personalizate. Acestea le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea personal gama amplă de soluţii inovatoare de individualizare, create de designerii şi inginerii Opel – inclusiv, de exemplu, capitonajele elegante, elementele de decor ale panoului de instrumente iluminate şi clemele colorate pentru jante. Pe lângă autovehiculele ADAM de la stand, display-urile şi configuraţiile interactive le permit vizitatorilor să descopere şi mai multe posibilităţi de personalizare şi să-şi proiecteze propriul model ADAM, în funcţie de gusturile şi nevoile personale.

Cu ajutorul modelului ADAM complet nou, Opel se lansează în modernul segment A, aflat în creştere. Având o lungime de aproape 3,7 metri (lăţime 1,72 metri fără oglinzi), modelul Opel ADAM este un autovehicul cu trei uşi, agil şi original, perfect pentru mediul urban, cu o dinamică de conducere adecvată şi pentru zonele extra-urbane. În interior, Opel ADAM poate transporta până la patru persoane, care se vor bucura de o atmosferă specifică autovehiculelor din clasa premium şi de un spaţiu generos, neobişnuit pentru un autovehicul de dimensiuni mici.

La exterior, designul îndrăzneţ şi puternic este combinat cu posibilităţile de personalizare aproape nelimitate, astfel încât fiecare autovehicul este complet unic. Opel ADAM oferă, de asemenea, tehnologii premium caracteristice segmentelor superioare, inclusiv noul sistem infotainment IntelliLink care integrează smartphone-ul posesorului în autovehicul (Android şi Apple iOS) şi, prin urmare, permite utilizarea la bord a aplicaţiilor online selectate. Noua generaţie a sistemului de asistenţă la parcare, care parchează automat autovehiculul şi servodirecţia cu modul „CITY” acţionat printr-o simplă apăsare de buton sunt perfecte pentru mediul urban, unde ADAM este în elementul său.

„Suntem foarte entuziasmaţi de Opel ADAM. Oferă o îmbinare deosebită între personalitate, mobilitate agilă şi modernă şi un simţ al libertăţii. Modelul captează spiritul şoferilor tineri şi al celor care se simt tineri”, a declarat Thomas Sedran, Vicepreşedinte al consiliului de administraţie Opel. „Combinăm toată această atracţie emoţionantă cu cea mai bună inginerie şi calitate germană. De aceea suntem siguri că Opel ADAM va fi un succes – în Paris şi pretutindeni.”

Modelul ADAM se adresează în special clienţilor trendy din mediul urban, care îşi doresc un autovehicul prin care să-şi poată exprima stilul personal. Specialiştii estimează în următorii ani o creştere constantă a acestui sub-segment orientat spre stilul de viaţă al clientului. Preţurile modelului Opel ADAM vor fi anunţate în timpul Salonului Auto de la Paris. Opel ADAM va ajunge în reprezentanţe în prima parte a anului 2013.

Opel ADAM
Distractiv şi pe străzile din oraş, şi pe drumurile de ţară
Cu o gamă de trei motoare eficiente şi un şasiu orientat spre o dinamică de conducere agilă, modelul Opel ADAM se simte acasă nu numai în oraş, ci şi pe drumurile de ţară.

Opel ADAM va fi disponibil iniţial cu trei motoare pe benzină (de 1,2 litri şi 51 kW/70 cp, 1,4 litri şi 64 kW/87 cp şi 1,4 litri şi 74kW/100 cp) combinate cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză, permiţând atingerea unei viteze maxime de 185 km/h. Toate sistemele de propulsie sunt disponibile cu pachetul ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant. Consumul de carburant este redus până la 5 litri/100 km, iar emisiile de COpână la 118 g/km, modelul ADAM fiind astfel un autovehicul de oraş eficient şi economic.

Opel ADAM va fi disponibil ulterior cu un motor pe benzină cu cilindree redusă, dintr-o generaţie complet nouă, cu sistem de injecţie directă şi supraalimentare, pentru eficienţă şi performanţă şi mai sporite. Noul motor va fi combinat cu o generaţie complet nouă a transmisiei manuale cu şase trepte de viteză.

ADAM beneficiază de un şasiu agil şi stabil, cu un ampatament compact de 2311 mm. Acesta este combinat cu un ecartament surprinzător de mare de 1485 mm în faţă şi 1478 în spate, ceea ce îi conferă modelului ADAM o postură solidă pe şosea şi îi asigură o stabilitate excelentă. Pe puntea faţă a fost montată o suspensie MacPherson. Puntea spate prezintă o suspensie cu arbore compus şi bară de torsiune. Jantele pot avea dimensiuni între 15 şi 18 inch, iar autovehiculele echipate cu jante de 17 sau 18 inch sunt echipate standard cu un şasiu Sport şi un sistem de direcţie cu reacţii prompte. Şasiul Sport poate fi comandat şi pentru modelele ADAM echipate cu jante de 16 inch. Servodirecţia (EPS) din dotarea modelului ADAM include un mod CITY special care, printr-o apăsare de buton, sporeşte gradul de asistare a direcţiei la viteze scăzute – o funcţie deosebit de utilă în special la efectuarea manevrelor. Complexul sistem ESP de ultimă generaţie este inclus în dotarea standard a tuturor modelelor ADAM, fiind completat de o varietate de funcţii secundare utile, cum ar fi sistemul de asistenţă la pornirea în rampă.

Opel ADAM este echipat cu a doua generaţie a sistemului de asistenţă la parcare, care identifică locurile de parcare şi parchează automat autovehiculul, consolidând vocaţia urbană a acestuia.

Design exterior îndrăzneţ cu o siluetă iconică şi elemente premium la interior
ADAM aduce în modernul segment A filosofia de design premiată a mărcii Opel: „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”. Şi, spre deosebire de alte modele concurente, Opel ADAM este cu adevărat inovator şi sfidează tendinţa retro cu un aspect îndrăzneţ, modern şi original.

Acoperişul „plutitor” remarcabil şi unic al modelului ADAM, care contrastează vizual cu caroseria, aduce o combinaţie unică din două nuanţe. Spre deosebire de majoritatea autovehiculelor, emblema autovehiculului este amplasată pe montantul spate, la capătul ornamentului cromat specific Opel, conferind autovehiculului un aspect unic. Modelul ADAM etalează în grila lată a radiatorului noua bară cromată în formă de aripă, cu emblema Opel în relief, lansată odată cu noua gamă de autovehicule Astra. În părţile laterale, elemente de design sculptate, caracteristice pentru Opel, precum motivul tăişului în partea inferioară a portierei şi „unda de şoc” din jurul mânerelor portierelor fac trimitere la modelul GTC Astra. Farurile includ lumini diurne (DRL) în formă de aripă, specifice, de asemenea, mărcii Opel. Atât farurile, cât şi luminile spate sunt prevăzute cu tehnologia LED de ultimă generaţie, care economiseşte energie - o premieră în segmentul A.

Designul interior al modelului ADAM corespunde aspectului exterior: eleganţă şi ambianţă premium într-un habitaclu extrem de spaţios pentru un autovehicul de dimensiuni mici. Cu suprafeţe sculptate şi armonioase şi linii fluide elegante, similare cu cele ale modelelor înrudite Astra, Meriva şi Insignia, Opel ADAM desăvârşeşte promisiunea mărcii Opel în cea mai recentă şi mai mică variantă a sa. Noile instrumente rotunde, în formă de cronograf şi comutatoarele cromate teşite, regăsite exclusiv la modelul ADAM, îi conferă acestuia o aură de precizie sportivă.

Pur şi simplu unic – practic nu există două autovehicule ADAM care să arate la fel
Se aşteaptă ca noul Opel ADAM să atragă multe priviri în cadrul Salonului Auto de la Paris, şi nu doar datorită designului său inconfundabil ci, într-o mai mare măsură, datorită opţiunilor practic nelimitate de personalizare. Datorită unei game largi de vopsele, unei selecţii extinse de modele de jante şi multor opţiuni de echipare la interior, inclusiv diferite panouri decorative, pachete de iluminare ambientală şi o gamă largă de capitonaje, modelul ADAM este noul campion al mărcii Opel în materie de personalizare. Aşadar, nu sunt două autovehicule ADAM care să arate la fel, fiecare autovehicul este pur şi simplu unic.

În loc să ofere o ierarhie convenţională de niveluri de echipare, modelul ADAM deschide noi posibilităţi cu 3 „stări de spirit” diferite de individualizare. Acestea pregătesc terenul pentru primul nivel de individualizare: ADAM JAM este îndrăzneţ şi original, adresându-se tuturor clienţilor foarte la modă; ADAM GLAM este elegant şi stilat, adresându-se persoanelor cu gusturi rafinate; iar ADAM SLAM are un aspect masculin, sportiv şi urban. În ceea ce priveşte următorul nivel de personalizare, posesorii pot alege între 3 pachete de dotări pentru fiecare dintre cele 3 lumi de echipare: aşadar, ADAM JAM, ADAM GLAM şi ADAM SLAM pot fi evidenţiate şi personalizate suplimentar conform gusturilor individuale cu pachetul alb-negru „Two Tone”, pachetul viu colorat „Twisted” sau cu pachetul îndrăzneţ „Extreme”.

La exterior, clienţii pot alege deja dintr-o paletă de 12 culori pentru caroserie, ale căror denumiri evocă referinţe culturale pe care cinefilii le vor recunoaşte imediat - precum „I’ll be Black”, „Papa don’t Peach”, „Purple Fiction”, „James Blonde”, „Saturday White Fever” şi „Buzz Lightgreen”. Pentru fiecare culoare de caroserie există o cheie personalizată asortată. Aşa încât, după ce îţi parchează modelul ADAM, utilizatorul păstrează cu el o parte personalizată a maşinii.

Acoperişul modelului ADAM poate avea şi aceeaşi culoare ca şi caroseria. Cu toate acestea, pentru a crea un efect mai contrastant, există trei culori de acoperiş care pot fi combinate cu orice culoare de caroserie: culoarea „I’ll be black” lucioasă, culoarea „White my Fire” crem deschis şi culoarea „Men in Brown” închisă şi intensă. Modelul poate fi personalizat suplimentar prin trei pachete diferite de decorare pentru exterior (ADAM JAM Splat, ADAM GLAM Fly şi ADAM SLAM Stripes), care sunt aplicate pe oglinzi şi pe alte părţi alte autovehiculului, de exemplu, pe părţile laterale şi în spate.

Opel ADAM oferă în total 31 de modele de design şi culori diferite pentru jante, cu dimensiuni de la 15" până la 18". Chiar şi după ce clientul a intrat în posesia autovehiculului ADAM, unele jante de 18” cu cleme colorate complet noi pot fi personalizate şi mai mult. Seturi diferite de cleme colorate pot fi aplicate uşor pe cele cinci spiţe ale jantei. Culorile pot fi combinate individual în funcţie de gusturile personale. Niciun alt autovehicul nu mai oferă astfel de inserţii pentru jante.

Opel ADAM JAM
Ambianţe unice şi proaspete la interior cu decor cu iluminare de fundal 
Şi pentru interior există numeroase posibilităţi de personalizare, începând cu panourile decorative de pe planşa de bord şi portierele care pot fi comandate în culori diferite, 6 folii colorate şi 2 folii cu iluminare de fundal. Pot fi comandate separat panouri noi de schimb, pentru ca autovehiculul să poată fi personalizat şi modelat constant, în funcţie de gusturile schimbătoare ale proprietarului – sau ale diferiţilor proprietari. Două dintre aceste decoruri poate fi prevăzut cu iluminare de fundal cu LED-uri, creând o lumină blândă, vie, absolut unică în industria auto.

Acest element de design exclusivist este combinat cu un pachet de iluminare ambientală, care acoperă buzunarele portierelor, consola centrală şi zona pentru picioare. Ca parte din acest pachet de iluminare ambientală, cu o simplă atingere de buton se pot selecta 7 nuanţe de lumină diferite pentru a da tonul la interior, fapt care subliniază din nou posibilităţile bogate şi inegalabile de personalizare.

La interior, plafonul poate fi, de asemenea, personalizat pentru a se plia pe toate gusturile, de la trapa de mari dimensiuni, care inundă autovehiculul ADAM cu lumină naturală, până la capitonajul sideral, iluminat de o reţea de peste 60 de LED-uri, creând impresia unui cer înstelat. În plus, pot fi comandate şi trei modele diferite de capitonaj cu următoarele motive imprimate: nori, frunze de toamnă sau tablă de şah.

Pachetele creative îi conferă modelului Opel ADAM un plus de atractivitate 
Pe lângă varietatea bogată de opţiuni de decor şi culori, există şi alte 6 pachete diferite, care îi asigură modelului ADAM tehnologii şi detalii vizuale suplimentare.

Cei care doresc să creeze un model ADAM şi mai sportiv, pot opta pentru pachetul OPC Line ce oferă bare de protecţie şi spoilere cu un design mai incisiv. Persoanele care doresc să sporească vizibilitatea, pot comanda pachetul Sight & Light care include dotări de siguranţă, precum ştergătoarele cu senzori de ploaie.

Clienţii care doresc să-şi pregătească autovehiculele ADAM pentru iarnă, pot opta pentru pachetul Winter care include încălzirea scaunelor din faţă şi volanul încălzit - o altă caracteristică unică în acest segment, pe care mulţi clienţi o vor aprecia.

Sistemul IntelliLink vă aduce familia şi prietenii la bordul Opel ADAM
IntelliLink, cel mai recent sistem infotainment dezvoltat de Opel, debutează odată cu modelul ADAM, care, datorită acestui sistem, va fi printre cele mai conectate autovehicule de pe piaţă. Şoferii se pot bucura de un nivel sporit de confort şi flexibilitate prin integrarea funcţiilor smartphone-ului personal în sistemul IntelliLink al autovehiculului. În acest sens, datorită experienţei oferite de sistemul infotainment IntelliLink, şoferul se va simţi în mediul său, ca acasă, în compania prietenilor, având mijloacele sale preferate de divertisment la îndemână în interiorul autovehiculului. Astfel, modelul ADAM devine la fel de personalizat ca şi conţinutul smartphone-ului, fiind într-o perfectă armonie cu filozofia sa – ADAM este campionul mărcii Opel în materie de posibilităţi de personalizare. Dar avantajele sistemului IntelliLink nu se opresc aici: sistemul este compatibil atât cu smartphone-urile Android, cât şi cu cele Apple iOS.

Sistemul infotainment IntelliLink dezvoltat de Opel afişează conţinutul unui smartphone pe ecranul tactil color, cu rezoluţie înaltă şi o diagonală de şapte inch. Pentru dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod, tabletele iPad etc., conectivitatea este asigurată via USB sau Bluetooth. Aşadar, şoferul modelului ADAM poate selecta, de exemplu, melodia sa preferată oricând şi oriunde. Aceasta înseamnă că smartphone-ul funcţionează de fapt la fel ca un hard disk integrat într-un sistem infotainment. 

Sistemul IntelliLink are la bază tehnologia de ultimă oră şi poate fi accesat în mod intuitiv, oferind şoferilor beneficii practice. Apelurile telefonice pot fi iniţiate fără să fie nevoie să formați numărul: Şoferul poate selecta un nume din agenda telefonică stocată, apăsa pe funcţia de apel şi apelul este redat prin difuzoarele autovehiculului. Listele de redare, galeriile foto, agendele telefonice şi alte fişiere media şi de date personale pot fi accesate uşor. Materialele video sau prezentările pot fi vizualizate atunci când autovehiculul ADAM staţionează.

Aplicaţiile selectate care sunt compatibile cu smartphone-urile cu sistem de operare Android şi iOS pot fi descărcate de pe internet. De exemplu, o aplicaţie pentru un sistem de navigaţie va deveni disponibil pentru hărţi ale Europei de Vest şi de Est. Aplicaţia rămâne pe telefon, aşa încet proprietarul ADAM va putea să-şi continue călătoria pe jos sau cu bicicleta folosind acelaşi sistem de navigaţie.

O altă aplicaţie utilă pentru sistemul IntelliLink este Stitcher, un radio online internaţional ce distribuie podcasturi şi care le permite utilizatorilor să asculte emisiuni în timp real sau după ce au fost difuzate. De îndată ce aplicaţia Stitcher este descărcată pe smartphone, posesorii de autovehicule ADAM pot accesa peste 10.000 de podcasturi la cerere, posturi de radio din întreaga lume, prin intermediul ecranului tactil al sistemului IntelliLink.

Tunerul dublu pentru radio AM/FM poate fi combinat cu transmisia auto digitală DAB, oferind o selecţie largă de posturi de radio. Pentru cei care îşi doresc cea mai bună experienţă audio la bordul modelului ADAM, este disponibil sistemul audio Infinity cu opt difuzoare.

Opel ADAM FlexFIx
Mobilitate urbană flexibilă – Opel ADAM cu suport FlexFix
Modelul ADAM beneficiază de un echipament unic care face mobilitatea urbană mai facilă şi mai la modă ca niciodată. Vizitatorii standului Opel de la „Mondial de l'Automobile” pot admira şi încerca pentru prima dată suportul pentru biciclete complet integrat FlexFix, disponibil opţional. Acest dispozitiv inteligent este disponibil doar cu autovehiculele Opel şi le oferă clienţilor autovehiculului ADAM posibilitatea de a experimenta mobilitatea urbană modernă, fie la volan, fie pe bicicletă. Suportul pentru biciclete FlexFix pentru modelul ADAM elimină stresul vieţii haotice de la oraş. Acesta poate fi utilizat în mod spontan, după preferinţele fiecăruia şi în funcţie de condiţiile meteo, de trafic şi de mediu.

Suportul pentru biciclete FlexFix este integrat în bara de protecţie spate şi, prin urmare, este tot timpul la îndemână. Este foarte uşor de utilizat şi nu necesită instrumente sau accesorii suplimentare. Atunci când nu este necesar, suportul se integrează ca un sertar în bara de protecţie spate, devenind aproape invizibil. Sistemul blocabil montat pe modelul Opel ADAM poate transporta o bicicletă de până la 30 de kilograme, astfel încât pot fi transportate chiar şi bicicletele electrice. Un adaptor cu cleme disponibil opţional permite adăugarea unei a doua biciclete, cu greutatea de până la 20 de kilograme. În acest caz, FlexFix devine o soluţie de mobilitate flexibilă, care poate fi împărţită de două persoane.

Datorită înălţimii de încărcare joase a suportului, bicicletele pot fi fixate fără dificultăţi pe suporturile stabile şi uşor de manevrat din barele din partea din spate. Astfel, sarcina securizării bicicletelor înainte de pornirea autovehiculului este ergonomică şi nu afectează coloana vertebrală, spre deosebire de suporturile de acoperiş, pentru care încărcătura trebuie ridicată deasupra capului. Chiar şi când este încărcat la maxim, sistemul FlexFix poate fi înclinat astfel încât hayonul modelului ADAM să poată fi deschis, facilitându-se accesul la portbagaj. În plus, FlexFix poate fi combinat cu un sistem de asistenţă la parcare, prevenindu-se astfel loviturile şi zgârieturile în timpul manevrelor de parcare.

Cu sistemul FlexFix, amatorii de plimbări rapide cu bicicleta vor putea să dea curs acestei pasiuni oriunde şi oricând, şi nu doar în oraş, ci şi în zonele rurale. Suportul pentru biciclete Opel FlexFix este deja disponibil în mai multe variante pentru gama de autovehicule Opel. Opel rămâne singurul producător de autovehicule care oferă un astfel de sistem complet integrat, care sporeşte şi mai mult abilitatea deja considerabilă a modelului ADAM de a se adapta la toate stilurile de viaţă şi gusturile personale.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii