Volvo FH16
Volvo FH16 a fost timp de mulţi ani prima alegere pentru transportatorii cu cele mai exigente cerinţe privind performanţa, eficienţa, puterea şi confortul.
Graţie noului Volvo FH16, ştacheta a fost ridicată la un nivel cu totul nou.

„Volvo FH16 vă oferă cea mai mare putere, cea mai bună manevrabilitate şi cel mai eficient consum de combustibil din segmentul său. Graţie confortului excelent şi motoarelor puternice, acesta este alegerea potrivită pentru transportatorii şi şoferii care pretind productivitate şi experienţă de conducere la un nivel ridicat”, spune Christer Pehrsson, manager de dezvoltare pentru segmentul transporturilor de lungă distanţă, la Volvo Trucks.

Putere maximă: 750 CP
Pentru operaţiunile de transport greu şi pe distanţe lungi care deseori implică zone deluroase, Volvo FH16 poate fi echipat cu cel mai puternic motor Volvo Trucks, care dezvoltă 750 CP. Cuplul ridicat, disponibil la turaţii scăzute reduce numărul de schimbări de trepte şi economiseşte combustibil. La nevoie, poate fi folosit întregul cuplu motor de 3.550 Nm.

„Cu cei 750 CP la dispoziţia dumneavoastră, autocamionul poate menţine o viteză medie mai ridicată chiar şi pe teren deluros, scurtând astfel durata totală de transport. Acest lucru este important nu doar atunci când transportaţi produse perisabile”, explică Christer Pehrsson şi continuă:

„De asemenea, eficienţa consumului de combustibil creşte dacă se utilizează un motor mai puternic pentru sarcini grele de transport, de exemplu pentru clienţii care utilizează autotractoare de mare capacitate. Este un beneficiu atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru transportatori, în termeni de tone pe kilometru, precum şi în termeni de litri de combustibil consumat”, spune Christer Pehrsson.

Volvo FH16 – alegerea şoferilor
Volvo FH16 combină performanţa excelentă cu un confort superior.

 „Standardul într-un Volvo FH16 este într-adevăr unul foarte înalt. Cabina este optimizată atât ca spaţiu de lucru, cât şi ca loc de odihnă pe timp de noapte, pentru a face ca zilele lungi pe rutele internaţionale de transport să fie mai atrăgătoare pentru şofer”, spune Christer Pehrsson.

Fără îndoială acesta este un autocamion cu acel ceva în plus - diferenţele pot fi văzute în detaliile unice de design atât la exterior, cât şi la interior. O grilă diferită, detalii cromate, vopsea specială şi un design lateral deosebit al cabinei, toate acestea se combină cu un finisaj excelent pentru a atrage atenţia oriunde ar merge. Şi în interiorul cabinei este clar că vă aflaţi într-un Volvo FH16: scaunul, volanul şi mânerul de acces beneficiază de tapiţerie din piele, iar paleta de culori este unică pentru acest model. Noul Volvo FH16 va fi disponibil pe piaţa europeană în primăvara anului 2013.

Îmbunătăţeşte imaginea transportatorului
Volvo FH16 iese în evidenţă oriunde s-ar afla.

„Nimic nu a fost lăsat la întâmplare, fiecare detaliu a fost gândit cu atenţie. Transportatorii care aleg Volvo FH16 ştiu din experienţa proprie că autocamionul potrivit contribuie la crearea unui imagini pozitive a companiei. Volvo FH16 este chiar autocamionul care poate îndeplini această dorinţă”, spune Christer Pehrsson.

Volvo FH16, date
Opţiuni de motorizare: motor cu 6 cilindri, în linie, de 16 litri.
540, 600, 700 sau 750 CP (motorul de 750 CP disponibil şi în versiunea EEV).
Cuplu maxim : 2.650, 2.800, 3.150 şi, respectiv, 3.550 Nm.
Schimbător de viteze: I-Shift, transmisie automată.

Sursa: Volvo Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii