Noul Suzuki Swift Sport
Suzuki România continuă susţinerea Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop

Raliul Ţara Bârsei se numară printre cele mai aşteptate etape din calendarul sezonului 2012 al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, oferind unele dintre cele mai incitante probe atât pentru echipaje, cât şi pentru public. Unul dintre cele mai spectaculoase momente ale celor două zile de competiţie o va reprezenta cu siguranţa Superspeciala Dunlop. Vineri, 7 septembrie, începând cu ora 20:44, concurenţii vor lua startul pe această probă la lumina proiectoarelor speciale, organizată în premieră în campusul universitar din Braşov. 

Suzuki România va oferi un sprijin activ în organizarea cât mai bună a acestui spectacol sportiv. Pentru al doilea an consecutiv, Suzuki România este partener oficial al raliului şi va pune la dispoziţia organizatorilor, prin dealerul local Arinovis Motors, 10 autoturisme de teren şi de oraş.

Anul acesta, Suzuki România şi-a făcut şi mai simtiţă prezenţa în campionat cu ajutorul modelului Suzuki Swift Sport. Maşina se află într-un amplu şi continuu proces de modificare. Prima apariţie pe probele speciale din România a fost facută la Raliul Sibiului, etapă înscrisă în premieră în calendarul Intercontinental Rally Challenge, unde a fost pilotată de multiplul campion naţional Titi Aur. La Raliul Ţara Bârsei, programat între 7 si 8 septembrie, modelul Suzuki Swift Sport va evolua în calitate de deschizător, echipajul fiind format din Râzvan Trisnevschi şi Codruţ Arsenescu.

Aceştia sunt de fapt paşii pregătitori pe care Suzuki România îi face cu intenţia de a înscrie acest model în sezonul 2013 al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, detaliile privind componenţa echipajului sau clasa la care va fi înscrisa urmând să fie comunicate ulterior.

Automobilul se află în plin proces de modificare pentru a respecta regulamentele campionatului intern şi pentru a oferi performanţe cât mai ridicate. Modelul Swift Sport pregătit de Suzuki România pentru raliuri a trecut printr-o serie de modificări specifice. După ce masa totală a maşinii a fost scazută prin îinlăturarea unor elemente de la interior, precum bancheta spate şi capitonaje, au fost instalate elemente specifice raliurilor: roll-cage, volan şi scaune sport, centuri de siguranţa în şase puncte, instalaţia automată de stingere a incendiului, etc.

Motorul, cutia de viteze şi ambreiajul au rămas momentan în configuraţia de serie. Noul Swift Sport, pregătit pentru raliuri în România, a mai primit un sistem de evacuare sport în spatele catalizatorului cu toba finală sport, suspensii pentru macadam şi jante de aliaj cu diametru de 15 inci.Toate aceste modificări vor ajuta maşina să valorifice veleităţile sale dinamice, pentru care şi-a şi câştigat reputaţia în segmentul hatchback din clasa mică.

Aşadar, vineri 7 septembrie şi sâmbăta 8 septembrie, puteţi urmări evoluţia noului Suzuki Swift Sport în Raliul Ţara Bârsei.

Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Arata foarte bine Suzuki in "straie" de concurs si arata bine si pe traseu. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere