Chevrolet a câştigat ambele curse la prima organizare a unui eveniment WTCC în Statele Unite ale Americii. Yvan Muller şi Rob Huff au câştigat fiecare câte o cursă şi sunt acum la egalitate de puncte în clasamentul piloţilor.

12-35 Huff Winner Race 2
Muller şi Huff şi-au adjudecat câte o victorie, fiind acum la egalitate în clasamentul piloţilor.

SONOMA:
Chevrolet a câştigat ambele curse la prima organizare a unui eveniment WTCC în Statele Unite ale Americii. Yvan Muller şi Rob Huff au câştigat fiecare câte o cursă şi sunt acum la egalitate de puncte în clasamentul piloţilor. 

Piloţii WTCC le-au oferit fanilor americani un spectacol inedit cu ocazia sosirii în premieră a campionatului la Sonoma şi în Statele Unite ale Americii.

Ambele curse au fost memorabile. Yvan Muller şi Rob Huff au împărţit laurii victoriei, iar rezultatele lor au făcut ca lupta pentru titlul de campion mondial să fie mai strânsă ca niciodată. Cei doi piloţi Chevrolet sunt acum la egalitate de puncte, cu doar şase curse rămase.

Este uşor de anticipat că lupta pentru titlu va continua din nou până în ultimele momente în Macao.

Muller şi Huff şi-au adjudecat primele două locuri în cadrul Cursei 1, după ce Alain Menu a fost forţat să părăsească prima poziţie din cauza unor probleme tehnice, survenite ca urmare a contactului cu Gabriele Tarquini la începutul cursei.
Huff a câştigat Cursa 2 ca urmare a penalizării de tip „drive-through” primite de Muller, care i-a spulberat orice speranţă de a ieşi învingător pentru a doua oară.  Alain Meniu, care a început Cursa 2 de pe poziţia a 10-a, a încheiat cursa pe locul 4.  

Datorită rezultatelor înregistrate astăzi, Chevrolet este acum foarte aproape de a-şi adjudeca matematic cel de-al treilea titlu WTCC la categoria Constructori. Autovehiculele Cruze ale echipei RML s-au apropiat astăzi la 10 puncte de câştigarea titlului, ceea ce înseamnă că echipa trebuie să aştepte runda viitoare din Japonia înainte să deschidă sticlele de şampanie.
 

Lupta pentru titlul de campion la categoria piloţi este mai deschisă ca niciodată, cu Muller şi Huff la egalitate, având fiecare 315 puncte. Francezul ocupă prima poziţie, întrucât a câştigat mai multe curse. Deşi se află la 49 de puncte de primul loc, Menu este în continuare în cărţi, în ciuda ghinionului său de la Sonoma.
 
Modelele Cruze au început cu dreptul Cursa 1, ocupând rapid primele trei poziţii. Plecând din pole-position, Menu s-a poziţionat înaintea colegilor săi, Muller şi Huff, dar elveţianul a trebuit să iasă din cursă din cauza unei probleme la sistemul de direcţie în turul 4. Menu a fost obligat să oprească la boxe, pierzând patru tururi în tot acest timp. 

Cu toate că Muller şi Huff au pornit în Cursa 2 de la jumătatea grilei de start, aceştia au ajuns pe poziţia a 3-a, respectiv a 4-a după doar două tururi. Din cauza faptului că autovehiculul BMW din frunte condus de Mehdi Bennani a patinat în turul 4, cei doi piloţi Chevrolet au mai urcat cu o poziţie, însă în turul 5 Muller s-a ciocnit de autovehiculul BMW condus de Franz Engstler, ceea ce a făcut ca francezul să treacă pe prima poziţie.   


Cu toate acestea, Muller a primit o penalizare de tip drive-through din partea organizatorilor, ceea ce i-a spulberat orice speranţă de a încheia cursa învingător la puncte şi i-a deschis calea lui Huff, care a depăşit atacurile lui Norbert Michelisz de la bordul autovehiculului său BMW în ultimele tururi.  

Campionatul WTCC traversează acum Pacificul pentru turneul asiatic, care încheie de obicei sezonul şi include opriri în Japonia, China şi Macao.  

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Pentru pasionati, faptul ca cei doi sunt la egalitate, cu atat de putin timp inaintea finalului, nu face decat sa le starneasca si mai tare interesul.

    RăspundețiȘtergere