Goodyear Marathon Coach IAA
Goodyear Marathon Coach IAA
Un studiu Goodyear ne dezvăluie faptul că operatorii de autocare au nevoie de anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de carburant pentru a face faţă creşterii costurilor în industria de transport rutier.

Compania Goodyear lansează în Europa primele sale anvelope dedicate autocarelor: anvelopa Goodyear Marathon Coach, pentru toate axele, și anvelopa de tracţiune, de iarnă. Goodyear Ultra Grip Coach. Noile anvelope au fost prezentate publicului, la Standul B22 din Hala 12 în cadrul Salonului Internațional pentru Vehicule Comerciale ce se desfăşoară între 20 și 27 septembrie.

Un studiu recent realizat de Goodyear a dezvăluit că 89% din proprietarii de flote de autocare intervievați consideră creștere prețului carburanților drept principala provocare în sectorul transportului rutier. Studiul a mai arătat și că prețul per km este cea mai importantă caracteristică pe care operatorii de autocare o caută la o anvelopă, 64% listând-o drept o prioritate de top sau una foarte importantă. A doua prioritate a fost eficiența consumului de carburant / rezistența la rulare (62%), pe locul trei cheltuielile de deplasare (58%), urmate de confort și aderența pe carosabil umed cu 54%, respectiv 48%.

Noile game de anvelope pentru autocare de la Goodyear satisfac nevoile operatorilor europeni de autocare puse în evidenţă în acest studiu și oferă un nivel excelent la toate capitolele de perfomanţă şi la toate aspectele de pe noua etichetă UE pentru anvelope.

Marathon Coach este o anvelopă pentru toate axele şi pentru utilizare pe tot parcursul anului. Ea este caracterizată printr-un design asimetric unic, care oferă o excelentă uzură uniformă şi un kilometraj cu un înalt nivel de confort. Uzura neuniformă a fost o problemă serioasă pentru anvelopele autocarelor moderne, efectul fiind reducerea duratei de viață a anvelopei. Profilul asimetric, dezvoltat de Goodyear special pentru anvelopa Marathon Coach, rezolvă această problemă.

Ultra Grip Coach este o anvelopă de tracţiune, de iarnă, care oferă tracțiune sporită pe zăpadă. Această anvelopă va aduce în special beneficii autocarelor care operează în zone precum Țările Nordice sau din regiunile alpine, unde carosabilele înghețate sunt un lucru normal, iar căderile bruște și abundente de zăpadă pot duce la întârzieri importante. Designul și lățimea benzii de rulare îi oferă nu numai niveluri excelente de tracțiune și aderență în condiții de iarnă, dar și niveluri reduse de zgomot, ceea ce înseamnă confort sporit pe timpul deplasării.  

Goodyear Ultragrip Coach IAA
Noile anvelope Goodyear pentru autocare sunt caracterizate de o combinație de tehnologii, denumită TravelMax. Sunt incluse aici materialul compozit al benzii de rulare, Silefex, un design asimetric și cele mai noi dezvoltări ale carcaselor. TravelMax este un element cheie pentru performanța generală oferită de aceste anvelope. Un avantaj în plus adus de ambele anvelope este creșterea capacității de încărcare în cazul dimensiunii 295/80R22.5 - rezultând un factor de încărcare de 154, reprezentând 3750 kg.

Chiar dacă Goodyear continuă de mulți ani să fie un furnizor de anvelope major în industria autocarelor, acestea sunt primele anvelope dedicate oferite de către companie. Testele derulate pentru ambele anvelope au demonstrate excelenta lor performanță, dar și satisfacția clienților. Noul design și importanța tehnologiei TravelMax în special sunt în concordanță cu noile modele de autocare și sistemele sofisticate de suspensie prezente pe majoritatea vehiculelor de top de azi.

“Suntem foarte încântați de reacțiile pozitive primite de la operatorii care au testat noile anvelope Marathon Coach și Ultra Grip Coach”, a declarat Boris Stevanovic, Director Marketing Anvelope Camioane , Goodyear Dunlop EMEA.  “Recentul studiu pe care l-am realizat confirmă faptul că toate criteriile de performanţă pe care ne-am concentrat să le dezvoltăm în cazul acestor anvelope satisfac cerinţele operatorilor de autocare.”

Testimoniale clienţi
Înainte de introducerea noilor anvelope pe piață, Goodyear a derulate teste la clienţi pentru anvelopa Goodyear Marathon Coach timp de aproape doi ani, implicând șase companii Europene diferite între anii 2010 și 2011.  28 de autovehicule au fost implicate în aceste probe.

“Noile anvelope Marathon Coach sunt impresionante mai ales în privința capacităţii de uzură uniformă și în ceea ce priveşte raportul cost per km” a afirmat Ad Bruintjes, proprietarul Royal Coach Travel, o flotă de autocare cu sediul în Belgia și care operează pe distanțe lungi.  “Am testat noile anvelope Marathon Coach vreme de un an și jumătate pe toate autocarele noastre. Profilul lor asimetric face diferența. Anvelopele pe care le foloseam până atunci se uzau de obicei pe umărul exterior, dar noile anvelope Marathon Coach se uzează uniform, permițând cheltuieli de deplasare mai mici și, deci, costuri mai reduse. Toți soferii au fost de acord că zgomotul de rulare este foarte mic, iar confortul la rulare este mai mare decât în cazul tuturor celorlalte anvelope utilizate.” Royal Coach Travel este o companie de autocare care desfăşoară călătorii pe distanţe lungi în numele companiei de transport olandeze, Solmar Tours.

Goodyear a efectuat teste la clienţi şi pentru anvelopele Goodyear Ultra Grip Coach. Testele au implicat 15 autocare în diferite țări europene, cu cinci operatori.

"Noi am fost extrem de mulțumiți în ceea ce privește rezultatele testelor, pe care le-am utilizat pentru a aprecia performanța noilor anvelope Goodyear Ultra Grip Coach" a declarat Jos Derkum, Director Tehnic al companiei luxemburgheze de autobuze și autocare Sales-Lentz.  "Testele au fost încununate de succes și am fost în special impresionați de tracțiunea pe drumurile cu zăpadă, dar și de uzura uniformă, care înseamnă cheltuieli de deplasare mici."

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii