CNK Dunlop 2012
Etapa a VI-a a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2012, disputată în acest weekend pe pista AMCKart de lângă Bucureşti, a încheiat actualul sezon competiţional cu 60 de concurenţi la start.

Desfăşurată în acest week-end pe pista circuitului de karting AMCKart de lângă Bucureşti, cea de-a şasea etapă şi ultima a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2012 a aliniat la start 60 de piloţi la cele 8 clase formate în competiţie, un nou record pentru această competiţie în condiţii de participare pe timp de ploaie.

Cea de-a VI-a etapă a CNK Dunlop 2012, programată conform calendarului competiţional al FRAS la jumătatea lunii septembrie la Bucureşti, s-a desfăşurat în condiţii meteorologice extrem de nefavorabile curselor pe circuit. Pentru a preîntâmpina neplăcerile pe care ploaia le-ar putea genera, organizatorii au organizat atât prima manşă de concurs cât şi finala la clasele PUFO şi KID KART în prima zi de concurs, ziua de duminică fiind rezervată finalelor la clasele MINI, KF2, N100 ICA, KF3, ROTAX şi KZ2.

Suprize în configuraţia podiumului final al etapei au rezervat majoritatea claselor, fără probleme din acest punct de vedere fiind clasele PUFO, MINI şi KF3, unde podiumurile au fost în ambele manşe aceleaşi: Matei Stoian, Theodor Nicoară şi Tudor Chiorean la PUFO, Eduard Anton, Vlad Gyenge şi Alexandru Dina la MINI şi Bianca Anton, Karim Halawani şi Andrei Morariu la KF3.

La KID KART, Ștefan Manolache a avut un parcurs excelent şi s-a impus în faţa lui Mihnea Tudorancea. Acesta a urcat pe a doua treaptă a podiumului, în faţa lui Răzvan Onoaie, cel care pierde podiumul în manşa finală în favoarea lui Rareş Cărbunaru.

La KF2, ploia a jucat un rol decisiv, aducând o configuraţie cu totul neaşteptată a podiumului final. Câştigătorul etapei, Andrei Pisică, se clasase în manşa 1 de concurs pe poziţia a cincea, în timp ce ocupantul locului secund, Sebastian Zamfir, era în prima manşă doar pe poziţia a patra. Cel de-al treilea clasat a fost Tiberiu Iorgulescu, în timp ce Alexandru Căscătău şi Teodor Gal au pierdut podiumul după o bună performanţă obşinută în prima zi a etapei.

O configuraţie finală imprevizibilă a fost şi la clasa N100 ICA unde Mihai Dudaşu câştigă etapa după o excelentă evoluţie pe ploie, în timp ce Ernes Chira cade de pe prima poziţie din prima manşă pe a treia treaptă a podiumului final. Un salt bun l-a avut şi Leo Huba Deneş, care a urcat în manşa finală de concurs de pe 3 pe 2.

Câştigătorul de la ROTAX a fost Daniel Vonica. Pilotul CRG a avut o evoluţie bună în ambele zile, conservându-şi poziţia de lider în ambele manşe. A doua treaptă a podiumului a fost ocupată de Dan Tiucă, care îi devansează pe Maximilian Junger şi Dan Spuderka. A treia treaptă a podiumului i-a revenit figurii emblematice atât de la viteză în coastă cât şi de la karting, Dan Spuderka.

Clasa regină, KZ2, a rezervat şi ea o configuraţie de final schimbată faţă de prima manşă de concurs. Astfel David Dugăeşescu cade pe pe 1 pe 3, Nazareno Compagnoni revine de pe 2 şi câştigă etapa pe ud, în timp ce Vlad Leah îşi adjudecă a doua treaptă a podiumului.

Rezultatele finale ale etapei vor fi anunţate oficial de către FRAS după omologare, campionii actualului sezon competiţional de karting urmând să fie cunoscuţi în cursul acestei săptămâni.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii