Cel mai cumpătat Opel Corsa este acum chiar mai economic și ecologic. Varianta 70 kW/95 CP cu trei uși Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX cu tehnologia Start /Stop are nevoie de doar 3.3 litri de motorină la 100 de kilometri, ceea ce corespunde unei valori exemplare de CO2, de numai 88 g / km (cu cinci uşi: 3.4 l/100 km și 89 g/km CO2).

Opel Corsa
O nouă piatră de hotar pentru Opel: Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX consumă numai 3,3 l/100 km.
Îmbunătățirile aduse motorului și transmisiei reduc și mai mult consumul.
Modificările șasiului asigură şi mai mult confort la condus.

Rüsselsheim. Cel mai cumpătat Opel Corsa este acum chiar mai economic și ecologic. Varianta 70 kW/95 CP cu trei uși Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX cu tehnologia Start /Stop are nevoie de doar 3.3 litri de motorină la 100 de kilometri, ceea ce corespunde unei valori exemplare de CO2, de numai 88 g / km (cu cinci uşi: 3.4 l/100 km și 89 g/km CO2). Acest lucru face ca modelul Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX să fie cel mai economic și eficient diesel construit vreodată de Opel.

Opel Corsa 1.3 CDTI"Corsa 88 grame subliniază încă o dată rolul de pionierat al Opel în dezvoltarea de soluții de mobilitate durabile. În doar cinci ani, de la primul Corsa ecoFLEX până astazi, am fost capabili să reducem consumul şi emisiile de CO2 cu 26 la sută - în timp ce, în același timp, am crescut performanța cu peste 26 la sută. Clienţii noştri apreciază acest lucru, şi la fel şi mediul înconjurător", spune Mike Ableson, Vicepreședinte Opel pentru Inginerie, rezumând beneficiile starului Opel în materie de economisire.

Arta ingineriei, după Opel: consum cu şapte la suta mai mic
În timp ce ultima generaţie Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX din 2011 era deja extrem modestă în privinţa consumului, cu 3,5 litri diesel la 100 km și emisii de 94 g/km CO2, reducerile recente de 0,2 litri și șase de grame de CO2 fac din acest model campionul absolut al economisirii de combustibilul din portofoliul Opel diesel. Un număr de îmbunătățiri au fost făcute pentru a reduce consumul şi emisiile cu aproape șapte la sută. Turbodieselul a fost echipat cu o pompă de ulei care furnizează numai presiunea uleiului care este necesară. Aceasta variază cantitatea de ulei de sarcină, în scopul de a reduce energia necesară circulației uleiui la un nivel minim. Utilizarea unui ulei special de transmisie cu viscozitate redusă contribuie, de asemenea, la consumul eficient de combustibil.

Din noiembrie 2012, Corsa va include, de asemenea, noua generație de transmisii manuale dezvoltate de Opel, care asigură schimbări chiar mai precise și mai line. Inginerii au realizat o reducere a forțelor de frecare și schimbare, precum și a pasului schimbătorului de viteze. Transmisia de bază a fost relucrată: rezultatul final este un confort ridicat la schimbare și funcționarea optimizată în condiții de frig și cald. Noile pneuri de 185/65 R15 cu rezistență redusă la rulare se adăuga, de asemenea, eficienţei Corsa.

Chiar și cu toate acestea economie, performanța nu este compromisă. 190 Nm de cuplu este disponibil intre 1.750 si 3.250 rpm. 70 kW/95 cp Corsa turbodiesel accelerează de la zero la 100 km / h în 12.3 secunde și ia-l la o viteză maximă de 177 km / oră.

Șasiu optimizat: confort mai mare, manipularea agilă
Inginerii Opel optimizat, de asemenea, șasiul pentru toate variantele Corsa (cu excepția versiunii OPC Nürburgring Edition). Sistemul de suspensie compensează suprafeţele rutiere denivelate chiar mai ușor și mai lin, îmbunătățind astfel confortul la condus. Acest lucru aduce un avantaj special la condusul pe drumuri dificile sau la cel cu viteză redusă în zonele urbane şi permite acum şoferului să se bucure de un şasiu care nu face compromisuri în ceea ce privește agilitatea și manipularea, în ciuda aspectului său confortabil.

Opel Corsa este parte integrantă din mobilitătea individuală în Europa de 30 de ani. În prezent, modelul reprezintă peste 28 la sută din volumul total al vânzărilor Opel/Vauxhall. Aproximativ 12 milioane de unități ale modelului care a ajuns la a patra generație au fost vândute până în prezent. Corsa este disponibil cu variante pe motorină, benzină și GPL, cu propulsii care variază de la 51 kW/70 CP la 155 kW/210 CP.

Modelele ecoFLEX și Opel Ampera: sustenabilitate în cel mai bun mod Opel
ecoFLEX reprezintă modele din gama de modele Opel care sunt deosebit de economice, fără a compromite plăcerea de a conduce, performanțele sau siguranța. În prezent, producătorul oferă aproape 70 de variante ecoFLEX. În plus față de noul Corsa 88 grame, acestea includ Opel Astra 1.7 CDTI ecoFLEX cu 81 kW/110 cp și 96 kW/130 cp, care are nevoie de numai 3,7 litri motorină la 100 km și emite 99 g / km de CO2, modelul Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX de 70 kW / 95 CP (4.1 l/100 km și 109 g / km CO2), dar şi Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX cu 81 kW/110 cp și 96 kW/130 cp (4.3 l/100 km și 114 g / km CO2) sau Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX cu 96 kW/130 cp (4,5 l/100 km și 119 g / km CO2).

Portofoliul prietenos cu mediul al Opel este completat de Opel Ampera. Opel combină adecvarea zilnică cu tehnologia revoluționară, sustenabilă prin "Masina Anului 2012", întrucât Ampera este primul autovehicul electric care se potrivește perfect în viața utilizatorului, fără a necesita nici o modificare a obiceiurilor de zi cu zi.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii