Chiar şi înaintea finalei de la Hockenheim (Germania), care va avea loc la 21 octombrie, BMW Motorsport poate privi retrospectiv la un sezon de succes la revenirea în DTM.

Teste BMW M3 Hockenheim 2012
Chiar şi înaintea finalei de la Hockenheim (Germania), care va avea loc la 21 octombrie, BMW Motorsport poate privi retrospectiv la un sezon de succes la revenirea în DTM. La 20 de ani de la ultima prezenţă în Campionatul German de Turisme şi cu un efectiv de piloţi mai mic decât celelalte echipe, BMW  a reuşit să acumuleze deja cele mai multe victorii din sezon.

BMW intră în ultima etapă a  sezonului în luptă pentru titlul la piloţi (cu Bruno Spengler pe poziţia a doua, la 3 puncte de lider) şi la echipe (cu BMW Team Schnitzer pe poziţia a doua, la 8 puncte de lider).

Ştiaţi că:
...BMW Team RBM, o debutantă în DTM, a reuşit primele sale puncte pentru BMW la Hockenheim, chiar în prima cursă a sezonului? Andy Priaulx (Marea Britanie) a terminat pe locul al şaselea cu modelul Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM.

...Bruno Spengler (Canada) este cel mai de succes pilot BMW al acestui sezon, reuşind o medie de 17,7 puncte în cursele încheiate? Ca o comparaţie: pe baza numărului de curse în care au ajuns la sosire, cel mai de succes pilot Mercedes este Gary Paffett (Marea Britanie), cu o medie de 15,9 puncte, în timp ce Edoardo Mortara (Italia) este liderul piloţilor Audi, cu 14,8 puncte.

...cei şase piloţi BMW au înregistrat o medie de 47,7 puncte în sezonul de revenire? Cei opt piloţi Mercedes au o medie de 40,9 puncte, în timp ce octetul de piloţi Audi a reuşit în medie 37 de puncte.

...prima victorie a lui Bruno Spengler în sezonul de revenire, la Lausitzring (Germania), a fost primul succes BMW după exact 19 ani, şase luni şi 25 de zile? Precedenta victorie fusese reuşită de Roberto Ravaglia (Italia) la 11 octombrie 1992. A fost şi al 50-lea succes BMW în DTM.

...Roberto Ravaglia pilota pentru BMW Team Schnitzer când a reuşit ultima victorie BMW în 1992 - la fel ca Bruno Spengler în 2012? În prezent, echipa condusă de directorul Charly Lamm (Germania) are 20 de victorii şi 11 pole position în DTM.

...la Lausitzring, Bruno Spengler a reuşit primul pole position pentru BMW în sezonul de revenire, dar şi Augusto Farfus (Brazilia) s-a calificat pe locul al doilea, completând prima linia a grilei pentru BMW în 2012?

...echipa de mecanici BMW Team Schnitzer a lui Dirk Werner (Germania) se află pe locul al doilea în clasamentul Hankook pentru cele mai bune pit stopuri? Ca şi în clasamentul oficial al piloţilor, puncte sunt acordare şi pentru cele mai rapide zece pit stopuri din timpul unei curse. După primele nouă curse, echipa lui Werner a acumulat 108 puncte - cu opt mai puţin decât liderul, echipa de mecanici Audi a lui Mattias Ekström (Suedia).

...Bruno Spengler este singurul pilot care în acest sezon a obţinut trei victorii, dar este şi singurul care a fost de trei ori în pole position?

...toate cele patru victorii BMW au fost obţinute din pole position? Bruno Spengler a ocupat prima poziţie a grilei la Lausitzring, Nürburgring (Germania) şi Oschersleben (Germania), aşa cum a făcut-o Augusto Farfus la Valencia (Spania).

...cu o cursă înainte de final, BMW este singurul constructor care a câştigat patru curse în acest sezon din DTM (Lausitzring, Nürburgring, Oschersleben, Valencia)? Mercedes a obţinut trei victorii (Hockenheim, Brands Hatch, Norisring), în timp ce Audi are două succese în portofoliu (Spielberg, Zandvoort).

...BMW a reuşit zece clasări pe podium în sezonul de revenire? Bruno Spengler este responsabil pentru cinci dintre acestea (Lausitzring, Brands Hatch, Norisring, Nürburgring, Oschersleben), Martin Tomczyk (Germania) are trei clasări pe podium (Spielberg, Norisring, Nürburgring), iar Augusto Farfus a încheiat de două ori în Top 3 (Lausitzring, Valencia).

...toţi cei şase piloţi BMW au terminat în puncte cel puţin o dată? Toţi cei opt piloţi Audi au reuşit şi ei să puncteze cel puţin o dată, în timp ce şase dintre cei opt piloţi Mercedes au acumulat puncte.

...au fost două week-end-uri de cursă în acest an la care patru piloţi BMW s-au clasat în Top 10? La Norisring (Tomczyk, Spengler, Priaulx, Werner) şi la Valencia (Farfus, Spengler, Priaulx, Werner).

...piloţii BMW au stabilit cel mai rapid tur al cursei în trei etape? Martin Tomczyk la Brands Hatch (42,138, turul 57), Bruno Spengler la Nürburgring (1:25,185, turul 31) şi la Valencia (1:27,116, turul 32).

...BMW a terminat calificările cu patru piloţi în Top 10 în patru ocazii? Această performanţă a fost reuşită la Hockenheim, Spielberg (Austria), Norisring (Germania) şi Nürburgring.

...piloţii BMW s-au calificat în cea de-a patra repriză a calificărilor de zece ori? Bruno Spengler de patru ori, Augusto Farfus în trei rânduri, Dirk Werner de două ori şi Martin Tomczyk o dată.

...din actualul pluton, Martin Tomczyk este pe locul al treilea într-un clasament al experienţei, cu 121 de curse DTM la care a luat startul? Doar doi piloţi Audi, Timo Scheider (Germania, 126 de curse) şi Mattias Ekström (122 de curse), au participat la mai multe etape.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii