Prima piesă a bustului abstract al lui Louis Chevrolet, faimosul inginer şi pilot, a fost produsă într-o turnătorie taiwaneză specializată în proiecte artistice. Odată finalizată, opera de artă masivă va fi expediată către La Chaux-de-Fonds, Elveția, acolo unde în 1878 s-a născut cofondatorul mărcii de autovehicule Chevrolet.

Cel mai mare bust de otel din Elvetia
Operă de artă expusă public cu scopul de a le aminti vizitatorilor de legendarul inginer şi pilot elveţian.
Profilul abstract din oţel va măsura cinci metri în înălţime şi va cântări zece tone.

Zurich. Prima piesă a bustului abstract al lui Louis Chevrolet, faimosul inginer şi pilot, a fost produsă într-o turnătorie taiwaneză specializată în proiecte artistice. Odată finalizată, opera de artă masivă va fi expediată către La Chaux-de-Fonds, Elveția, acolo unde în 1878 s-a născut cofondatorul mărcii de autovehicule Chevrolet.

„Suntem încântați să vedem că această idee fascinantă prinde contur”, a declarat Susan Docherty, Președinte și Director General al Chevrolet Europe. „Louis Chevrolet a fost un inginer talentat pasionat de cursele auto. Această operă de referință va duce mai departe entuziasmul și ingeniozitatea acestuia, care continuă să inspire multe persoane și în prezent”, a adăugat Docherty. 

Având o înălțime de cinci metri, sculptura impresionantă este pe punctul de a deveni cel mai mare bust de oţel din Elveția. Aceasta va fi alcătuită din 71 de piese din oțel inoxidabil turnat şi va fi șlefuită manual, conferindu-i o suprafață extrem de uniformă și foarte strălucitoare.  Creatorul acesteia este artistul elvețian Christian Gonzenbach, al cărui design a fost ales dintre patru proiecte foarte inspirate, de către un juriu internațional, în cadrul unui concurs desfășurat la începutul acestui an. Opera de artă încheie o serie de iniţiative care au marcat în 2011 o sută de ani de la înfiinţarea mărcii Chevrolet, care ocupă locul patru în lume.

Bustul de zece tone este turnat și sudat într-o turnătorie din Taipei, capitala statului Taiwan. „Având în vedere anvergura proiectului, mi-am dat seama că trebuie să gândesc liber în ceea ce priveşte găsirea executanţilor specializaţi”, a declarat artistul Christian Gonzenbach. „Turnarea oțelului inoxidabil poate fi un proces complicat și, la fel ca Louis Chevrolet, caut modalități de lucru inovatoare”, a adăugat acesta.

Odată cu finalizarea proiectului și transportul acestuia spre Elveția, opera de artă îi va reveni orașului natal al lui Louis Chevrolet, La Chaux-de-Fonds, aflat în patrimoniul internațional UNESCO și o capitală a ceasurilor elvețiene. Blaise Cendrars, romancier din secolul al XIX-lea și Le Corbusier, arhitect și proiectant renumit, sunt alte două personalități celebre născute în La Chaux-de-Fonds. 

Opera de artă pentru Centenarul Chevrolet va deveni una dintre principalele atracții turistice din La Chaux-de-Fond și va fi ridicată în „Parc de l'Ouest”, amplasat central.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Foarte frumos. Acum exista si un simbol, ca lumea sa isi aminteasca de unde a pornit chevrolet-ul.

    RăspundețiȘtergere