Nu cred ca mai este in Romania zilelor noastre un posesor de autovehicul care sa nu se fi interesat macar o data de o piesa auto la cel putin o firma specializata pe dezmembrari auto.

Dezmembrari Vrancea
Foto: www.dezmembrarivrancea.ro
Nu cred ca mai este in Romania zilelor noastre un posesor de autovehicul care sa nu se fi interesat macar o data despre o piesa auto la cel putin o firma specializata pe dezmembrari auto. Si acest lucru in primul rand datorita diferentelor mari de preturi, uneori mult prea mari, dintre piesele auto noi si piesele auto second-hand, dar si faptului ca unele piese auto, care cedeaza de obicei mai greu, se gasesc numai in varianta originala si numai in depozitele externe, a caror livrare dureaza  cel putin 4-5 zile lucratoare.

Fenomenul de achizitionare de piese auto din dezmembrari a luat de altfel amploare in ultimii ani, din ce in ce mai multi romani recurgand la aceasta solutie mai ieftina si mai rapida. Si este de inteles, mai ales atunci cand avem o masina din anul 1998 si ne cedeaza de exemplu cutia de viteze. Nici nu vreau sa ma gandesc cat costa o cutie noua, probabil 4.000-5.000 RON pe putin sau cat ar costa reparatia unei astfel de cutii. Ar trebui probabil cel putin 400-800 RON numai pentru manopera de reparatie, la care s-ar mai adauga si valoarea pieselor (arbori, pinioane, rulmenti, simeringuri etc), piese care sunt de obicei pe comenzi speciale externe si care insumate dau o valoare foarte mare.

Sa mai amintesc de faptul ca piesele noi montate intr-un angrenaj cu o anumita uzura (vorbim totusi de o cutie de viteze din anul 1998) vor da nastere unei cutii de viteze reparate care nu va mai functiona niciodata precum o cutie noua dar nici nu va mai avea o durata de viata ridicata precum a cutiei de viteze cu care a fost echipata masina din fabrica? Drept urmare, solutia cea mai buna raport pret/calitate in acest caz este sa ne orientam spre o firma care comercializeaza piese auto second-hand.

Stim cu totii ca in fiecare judet din Romania au luat nastere multe firme care au ca obiect de activitate vanzarea de piese auto second-hand. De exemplu, in judetul Vrancea, o firma reprezentativa pentru acest segment de activitate, care mi-a atras atentia de la bun inceput este dezmembrari Vrancea. Aceasta nu numai ca se adreseaza locuitorilor din judetul Vrancea, dar ofera si romanilor din celelalte judete, posibilitatea de a achizitiona piese auto second-hand prin intermediul unui magazin online, www.dezmembrarivrancea.ro.

Ati cumparat vreodata piese auto din dezmembrari? Ce reper mai exact? 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii