Mazda MX-5 Facelift
Noul MX-5 oferă o manevrabilitate superioară şi un răspuns liniar.
Facelift-ul roadster-ului prezintă un design mai agresiv şi o tehnologie de siguranţă inovatoare.

Mazda MX-5 facelift este mai plăcut de condus ca oricând. Cea mai recentă versiune a celui mai bine vândut roadster din istorie beneficiază de sisteme de accelerație şi de frânare cu un răspuns mai eficient, de un design agresiv al părții frontale şi de elemente ce oferă un nivel mai ridicat de siguranţă pentru pietoni. MX-5 facelift poate fi deja comandat în România la un preţ ce porneşte de la 19.350 de euro pentru versiunea Emotion.

Specialiştii Mazda au perfecţionat programul de management al acceleraţiei pentru a îmbunătăţi controlul acesteia și, totodată, răspunsul liniar al motorului, mai ales la viteze mici. Prin optimizarea sistemului de servofrână tehnicienii au reușit să obțină un control mai bun al frânării. Rezultatul de ansamblu este o manevrabilitate mai bună mulțumită distribuției mai eficiente a greutății. Şoferii vor aprecia cel mai mult aceste îmbuntățiri tehnice atunci când vor acționa frâna la intrarea în viraje sau când vor accelera la ieșirea din acestea. MX-5 a excelat întotdeauna pe șosele şerpuite, iar acum reacţionează și mai precis.

Prevenirea riscului accidentării pietonilor
MX-5 facelift este cu un pas înaintea curentului. Noul sistem, care prezintă o capotă activă, pemite ridicarea automată a acesteia în cazul impactului cu un pieton, extinzând zona de deformare pentru a preveni sau pentru a reduce accidentarea, în special în zona capului. Secţiunea inferioară a barei de protecţie a fost de asemenea ranforsată pentru a proteja mai bine picioarele pietonilor. Astfel, MX-5 este pregătit să facă faţă celor mai stricte standarde ale UE privind siguranţa pietonilor.

În paralel cu integrarea acestor elemente de siguranţă, designerii au refăcut secțiunea frontală a legendarului model Mazda. Grila radiatorului mai adâncită și noul design al barei de protecţie atribuie autovehiculului un aspect mai coborât și mai impunător, în timp ce noile cadrane ale proiectoarelor de ceață și partea inferioară a spoilerului îmbunătățesc aerodinamica. Noul MX-5 este oferit atât în versiunea hardtop, cât și soft-top și este disponibil în opt variante de culori, inclusiv noua nuanță Gri Delfin şi nu mai puţin de patru nivele de echipare. La interior, spițele lucioase de culoare gri închis ale volanului şi panoul decorativ de pe bord denotă un aspect sportiv.

Noua Mazda MX-5 facelift este disponibilă în două versiuni de motorizare pe benzină: de 1,8l şi 126 CP sau 2,0l şi 160 CP, ambele disponibile cu transmisii manuale.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii