Bosch a lansat în această toamnă noile sale sisteme eBike în cadrul Târgului internaţional de motociclete, scutere şi biciclete Intermot, organizat la Köln, cu tema eMobilitatea.

Bosch eBike
Bosch a lansat în această toamnă noile sale sisteme eBike în cadrul Târgului internaţional de motociclete, scutere şi biciclete Intermot, organizat la Köln, cu tema eMobilitatea. Bosch a prezentat în cadrul târgului noul său acumulator PowerPack 400, care are o autonomie cu 30 la sută mai mare decât modelul precedent şi unitatea de comandă computerizată Intuvia, care oferă utilizatorului acces uşor la numeroase informaţii şi funcţii.

Bosch dezvoltă încă din anul 2010 sisteme electrice de propulsie pentru bicicletele eBike şi planifică să ocupe o poziţie dominantă pe această piaţă aflată în plină expansiune. Vastele cunoştinţe tehnice în materie de electronică, sisteme electrice de propulsie, senzori şi acumulatori sunt puse astfel în slujba acestui produs. Bicicletele eBike cu sistem de propulsie Bosch sunt vehicule de înaltă tehnologie, care facilitează deplasarea optimă - sistemul de propulsie electric apelează la puterea motorului numai atunci când forţa musculară este exercitată. Sistemul dozează automat puterea motorului în funcţie de solicitarea utilizatorului, intervenind mai mult în cazul urcării în rampă, decât la deplasarea pe un teren plan. Setările alese de utilizator oferă un sprijin adecvat pentru fiecare situaţie în parte. „Electromobilitatea mişcă şi motivează oamenii în numeroase moduri”, a spus Claus Fleischer, directorul diviziei Sisteme eBike Bosch, „şi acest lucru este valabil şi pentru compania noastră. La urma urmei, mobilitatea a reprezentat întotdeauna un aspect cheie pentru Bosch. În opinia noastră, eMobilitatea pentru vehiculele cu două roţi contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea mobilităţii cu un impact redus asupra mediului înconjurător şi a resurselor naturale. În calitate de furnizor de tehnologie, avem oportunitatea de a contribui prin cunoştinţele noastre tehnice la dezvoltarea şi utilizarea sistemelor electrice de propulsie ale viitorului”, a continuat acesta.

Sistemul eBike este unul de ultimă generaţie. Cele mai importante dotări tehnice ale acestuia sunt unitatea de comandă Intuvia şi acumulatorul PowerPack 400 de 400 Wh. Acesta din urmă are o greutate de 2,6 kg, fiind puţin mai greu decât PowerPack 300, modelul anterior, şi la fel de compact, având o autonomie cu până la 30 la sută mai mare. PowerPack 400 este disponibil fie fixat pe cadru, fie pe suportul spate şi se încarcă complet în cel mult trei ore şi jumătate. Cu ajutorul noului încărcător silenţios pentru acumulator este atinsă o capacitate de 80 la sută în doar două ore şi jumătate. Noul acumulator PowerPack 400 asigură o alimentare de durată şi protecţie la suprasarcină, tensiune joasă, supraîncălzire şi scurtcircuit.

Intuvia este unitatea de comandă computerizată de ultimă generaţie din dotarea bicicletei eBike. După cum arată şi numele, „cheia de contact” a sistemului electric de propulsie Bosch eBike poate fi folosită intuitiv şi îi oferă utilizatorului acces uşor la numeroase informaţii şi funcţii. Cu ajutorul unităţii de comandă Intuvia, fixată pe ghidon, biciclistul poate să selecteze unul dintre cele cinci moduri de asistenţă – Eco, Tour, Sport, Turbo, Oprit – sau poate utiliza noul mod de asistenţă la împingere al sistemului Bosch eBike. Cu rol de „cheie de contact” inteligentă, noul computer integrat Intuvia porneşte bicicleta electrică, fiind în acelaşi timp o memorie intuitivă detaşabilă, unde pot fi stocate informaţii. Cu un dispozitiv de comandă şi afişare cu un design clar, montat separat pe ghidon, Intuvia îi oferă biciclistului o gamă largă de informaţii şi cinci moduri de asistenţă la pedalare. 

Sursa: Bosch Romania

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii