Goodyear Tire & Rubber Company a avansat în topul anual realizat de revista Newsweek - “Cele mai verzi companii din America” (America’s Greenest Companies).

Goodyear Tire & Rubber Company
Goodyear Tire & Rubber Company a avansat în topul anual realizat de revista Newsweek - “Cele mai verzi companii din America” (America’s Greenest Companies).

În ierarhia pentru 2012 a celor mai mari 500 de corporații din SUA, Goodyear s-a plasat pe poziția 74, în urcare față de 2011, când se afla pe locul 252. Goodyear este și singurul producător de anvelope de pe lista Newsweek, precum și a doua cea mai bine plasată companie din industria auto.  

Concentrată pe îmbunătățirea performanțelor ecologice, compania a reușit să elimine reziduurile din procesele de fabricație trimise către gropile de gunoi și a diminuat semnificativ utilizarea solvenților. Încă din 2008, Goodyear nu a mai trimis reziduuri din procesele de fabricație desfășurate în cele 53 de fabrici ale sale către nicio groapă de gunoi din lume. În același timp, efortul general al companiei de a elimina utilizarea solvenților și, în consecință, a emisiilor, a condus la o reducere a utilizării acestora cu 56%, din 2007 şi până în prezent.

“Una dintre valorile importante pentru Goodyear este grija față de mediul înconjurător și comunitate,” a spus Don Stanley, vicepreședinte pentru Calitatea Produsului și Tehnologia Procesului de Fabricare la Goodyear.  “Angajamentul nostru față de programele de mediu și dezvoltare durabilă arată ceea ce este important pentru noi. Vedem rezultatele acestui angajament și de aceea suntem mai transparenți în ceea ce privește obiectivele, programele și realizările noastre în acest domeniu.”

De asemenea, recent Goodyear și-a îmbunătățit și scorul de mediu, acordat de Carbon Disclosure Project (CDP), o organizație non-profit care monitorizează emisiile de gaze cu efect de seră ale companiilor mari din întreaga lume.  Pentru 2012, scorul CDP al Goodyear s-a îmbunătățit cu 17 procente, până la 81 de puncte (din 100 posibile), față de 69 cât avea în 2011.

Newsweek ierarhizează cele mai mari 500 de corporații din SUA cu ajutorul unor factori precum amprenta de mediu, managementul “verde” sau transparența rapoartelor. Clasamentul, considerat unul dintre cele mai competente în domeniu, a fost publicat online și în ediția din 22 octombrie a revistei.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 71.000 de angajaţi şi îşi fabrică produsele în 53 de unităţi de producţie din 22 de ţări peste tot în lume. Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio şi Colmar-Berg, Luxemburg dezvoltă produse şi servicii de ultimă generaţie care stabilesc standardul pentru tehnologie şi performanţă în această industrie.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii