Noua Dacia Logan
Pentru prima oară, Dacia reînnoieşte modelele sale emblematice:
  • Noul Logan: maşina de familie accesibilă, cu linii fluide şi elegante
    Acesta va fi disponibil în România începând de la preţul de 6.690 euro (TVA inclus)
    Comenzile pentru Noul Logan se pot prelua începând cu data de 9 noiembrie
  • Noul Sandero: un vehicul de oraş compact, cu un design modern, care oferă 5 locuri spaţioase la un preţ atractiv
  • Noul Sandero Stepway: modern, dinamic şi atrăgător.
Dacia îşi propune să fie o marcă modernă, generoasă şi fiabilă. Cu noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, ea propune clienţilor o ofertă şi mai atrăgătoare, la un preţ aproape neschimbat pe majoritatea pieţelor.

Dacia răspunde cu şi mai multă generozitate la aşteptările clienţilor.
Cele trei noi modele Dacia afişează un design robust şi atrăgător, prezentat în trei teme distincte: cea a eleganţei, în cazul Noului Logan, cea a seducţiei, în cazul Noului Sandero, şi cea a caracterului, în cazul Noului Sandero Stepway. Confortul a fost îmbunătăţit datorită unor echipamente preluate de la modelele Lodgy şi Dokker, cum este cazul sistemului multimedia Media Nav, precum şi a limitatorului/regulatorului de viteză, care îşi fac apariţia în gama Dacia. Şofatul este mai plăcut, printre altele şi datorită introducerii direcţiei asistate încă de la nivelul de intrare în gamă, precum şi datorită optimizării confortului acustic.

Dacia reprezintă, mai mult decât oricând, achiziţia inteligentă.
Economia în exploatare este asigurată de noile motorizări – benzină TCe 90 şi Diesel – care oferă mai multă plăcere la volan în condiţiile reducerii semnificative a consumului de carburant. Vehiculele Dacia sunt concepute pentru a oferi un spaţiu interior demn de segmentul superior. Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de acum de banchetă spate fracţionabilă 1/3-2/3 (în funcţie de versiune pe Noul Logan, în serie pe Noile Sandero şi Sandero Stepway). La achiziţie, cele trei noi modele sunt mai competitive faţă de predecesoarele lor.

Mai multă grijă pentru liniştea clienţilor.
Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway oferă o siguranţă sporită, în special datorită introducerii airbag-urilor laterale şi a sistemului de control al traiectoriei, ESP, încă de nivelul de intrare în gamă. Fiabilitatea Dacia, dovedită şi recunoscută, rămâne la cel mai bun nivel. Politica de întreţinere propusă de reţea, permite eliminarea cheltuielilor neprevăzute.

Noile Dacia Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate în România încă de la sfârşitul lunii septembrie 2012. Noua Dacia Logan va fi comercializată în România din luna noiembrie. Cele trei modele vor fi disponibile în scurt timp în majoritatea pieţelor Dacia din Europa şi bazinul mediteranean.

GENEROZITATE
Lumea evoluează şi odată cu ea şi aşteptările clienţilor, iar Dacia se adaptează. Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway se înscriu în noua generaţie de vehicule Dacia cu un design atrăgător şi prestaţii moderne.

Un design Dacia mai atrăgător
Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway afişează noua identitate vizuală Dacia, care pune în valoare calitatea vehiculelor, asemenea tuturor modelelor lansate de marcă în ultima vreme.

Un design exterior care accentuează noua identitate de marcă
Partea frontală omogenă este concepută în jurul emblemei Dacia bine instalate în centrul calandrului. Designul farurilor precum şi cel al grilei radiatorului dau un plus de expresivitate părţii frontale. Din profil, raportul între caroserie şi suprafaţa vitrată consolidează senzaţia de robusteţe a maşinii, afirmată de flancurile sculptate şi de liniile pronunţate ale pasajelor roţilor. La impresia de fluiditate a siluetei contribuie şi înclinarea pronunţată a părţii inferioare a parbrizului, care accentuează şi performanţa aerodinamică a maşinii.” David Durand – Director Design gama Entry

Noua identitate stilistică Dacia evidenţiază un sentiment general de calitate şi forţă. Fiecare model afişează caracteristicile de robusteţe ale mărcii.

Identitatea de marcă este consolidată de noul stil al părţii frontale, comun pentru cele trei vehicule. Apartenenţa Noului Logan, pe de o parte, şi a Noilor Sandero şi Sandero Stepway, de cealaltă parte, la aceeaşi familie, devine evidentă.

Noul Logan: eleganţa unei berline de familie tricorp
Atât la nivelul liniei generale, cât şi al grijii acordate fiecărui detaliu, designul Noului Logan este demn de cel al unei maşini din segmentul superior.
Modelul câştigă în eleganţă, fără a renunţa la stilul său clasic.
Aspectul exterior al Noului Logan câştigă în dinamism, în special datorită noului design al calandrului şi al farurilor, care definesc de acum identitatea stilistică Dacia.
Profilul a devenit mai fluid datorită liniilor prelungite ale pavilionului.
În plus, silueta caroseriei pune în valoare spaţiul interior generos. Portbagajul încăpător, foarte accesibil, este încadrat în mod armonios de blocurile optice cu design modern.

Noua Dacia Sandero
Noul Sandero: Seducţia unei berline compacte
Modelul bicorp cu 5 uşi al mărcii Dacia trăieşte o nouă tinereţe. Noul Sandero se afirmă ca o berlină ce le oferă clienţilor esenţialul.
Designul reflectă atributele de polivalenţă inedite pentru un vehicul compact (1.733 mm lăţime şi 4.057 mm lungime).
Dincolo de calităţile sale practice, Noul Sandero exprimă o personalitate modernă şi dinamică.

Noile Logan şi Sandero dispun opţional de noile jante din aliaj uşor de 15’’ „Empreinte” cu aspect deosebit de atrăgător, precum şi de noile ornamente de jante de 15’’ „Groomy” pe nivelele superioare de echipare, care adaugă un plus de dinamism celor două modele. Două noi  nuanţe de vopsea metalizată îşi fac apariţia pe Noile Logan şi Sandero : Bleu Persan (culoare nouă în gamă) şi Beige Ceindré.

Noul Sandero Stepway : modern, dinamic şi atrăgător.
Noul Sandero Stepway este mai mult decât o simplă versiune a Noului Sandero. Mărturie stă şi faptul că dezvoltarea modelului a fost gândită încă din primele etape ale proiectului Sandero. Desigur, Noul Sandero Stepway adoptă toate caracteristicile de funcţionalitate ale Noului Sandero. Însă ea îşi afirmă în mod clar independenţa şi se afirmă ca o berlină cu design robust. Se adresează unor clienţi aflaţi în căutarea unui vehicul cu o personalitate puternică şi care doresc să acceadă la universul modelelor de tip crossover.

Noul Sandero Stepway este pregătit pentru aventură datorită unei gărzi la sol înălţate.

Noul Sandero Stepway îşi afirmă caracterul distinct prin noua parte frontală marcată de atribute specifice: ornamente faţă/spate, bare de protecţie bi-ton, proiectoare de ceaţă specifice, pasaje de roţi evazate, jante specifice de 16’’, bare de pavilion longitudinale bi-ton şi vopsea metalizată Bleu Azurite exclusivă.

Interiorul reflectă, la rândul său, caracterul specific al Noului Sandero Stepway. Se remarcă tapiţeria cu broderie şi cusături de culoare gri.

Un design interior atrăgător
Calitatea la nivelul interiorului a progresat mult, consolidând impresia de robusteţe degajată de aspectul exterior.

Stilul modern şi ergonomia îmbunătăţită dau ocupanţilor un sentiment de confort.

Stilul interior este dominat de alegerea unor materiale inspirate şi a unor forme curbe. Cele trei modele noi inaugurează o planşă de bord de nuanţă carbon închis sau bi-ton (în funcţie de model şi de versiune) având conturul cadranelor cromate. Conturul aeratoarelor, emblema de pe volan şi ornamentul levierului cutiei de viteze sunt şi ele cromate (în funcţie de nivelul de echipare). Faţada centrală a planşei de bord dispune de un ornament a cărui culoare (în funcţie de nivelul de echipare) este în armonie cu mânerele portierelor şi cu ornamentul de pe volan.
Noua echipare a planşei de bord este completă. În funcţie de versiune, ea cuprinde indicatoare ale temperaturii exterioare, ale orei, precum şi informaţii despre consumul de carburant, autonomia în litri şi kilometri, distanţa parcursă de la ultima alimentare şi distanţa rămasă până la următoarea revizie.

Comenzile de ultimă generaţie sunt mai funcţionale şi mai accesibile, spre exemplu comenzile instalaţiei de aer condiţionat şi cele de reglare ale oglinzilor retrovizoare.

Atât volanul, cât şi scaunul şoferului sunt reglabile în înălţime (în funcţie de versiune).

Noile modele dispun de un spaţiu înclinat de sprijin pentru piciorul stâng al şoferului, precum şi de o cotieră centrală (în opţiune, în funcţie de versiune).

Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de tapiţerii noi, printre care una din piele. Opţional, în funcţie de versiune, mânerul levierului de viteze şi calota volanului pot fi îmbrăcate în piele.

Echipamente noi pentru a îmbina utilul cu plăcutul
În condiţiile în care parcul de vehicule de ocazie cuprinde maşini tot mai echipate, anticipăm o creştere a exigenţei clienţilor noştri care provin din această zonă, în special în materie de confort. Cele trei noi vehicule propun prestaţii care au fost lansate recent pe  modelul Lodgy, şi chiar mai mult decât atât, odată cu introducerea regulatorului de viteză.” David Holderbach – Director de Gamă Produs Entry

Dacia nu sacrifică nimic din filozofia sa: noile echipamente sunt funcţionale, simple şi 100 % utile.

Noua Dacia Sandero Stepway
Media Nav, sistemul multimedia complet
Inaugurat pe Dacia Lodgy şi Dokker, sistemul Media Nav îşi face apariţia pe cele trei noi modele. Dispunând de un ecran tactil color de 7 inch (18 cm), sistemul este uşor de utilizat datorită comenzilor intuitive, pagina de meniu asigurând trecerea rapidă de la o funcţie la alta.

Media Nav include, pe lângă aparatul radio, un sistem Bluetooth® care permite ascultarea fişierelor muzicale în audio streaming sau efectuarea unui apel telefonic hands-free.

Aparatele de gen i-pod se pot conecta cu ajutorul unei prize USB sau jack, amplasate pe faţada planşei de bord, comanda fiind apoi preluată de ecranul tactil sau de satelitul de comandă de la volan.

Media Nav propune de asemenea sistemul de navigaţie cu afişaj 2D şi 3D (Birdview).

Clienţii pot actualiza sau completa conţinutul Media Nav, în special cartografiile. Acestea pot fi descărcate de pe site-ul internet https://dacia.Naviextras.com pe o cheie USB, şi transferate apoi pe Media Nav urmând instrucţiunile afişate de acesta.

Dacia Plug&Radio, sistemul multimedia esenţial
Noile Logan și Sandero oferă o soluţie multimedia simplă şi eficientă, Dacia Plug&Radio. Ea dispune de un ecran perfect integrat în faţada centrală şi suficient de mare pentru a permite afişarea informaţiilor pe trei rânduri.

Dacia Plug&Radio cuprinde radio, un CD player care poate citi fişiere MP3 şi prize USB şi jack amplasate pe faţadă.

Dacia Plug&Radio asigură şi accesul la tehnologia Bluetooth® pentru efectuarea de apeluri telefonice hands-free cu sincronizarea agendei şi a listei de apeluri sau pentru ascultarea fişierelor muzicale de pe suporturi externe în audio streaming în boxele vehiculului. Comenzile pe volan completează acest echipament.

Limitatorul şi regulatorul de viteză
Regulatorul de viteză este disponibil pe Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway, alături de limitator (în funcţie de versiune). Comenzile celor două funcţii, precum şi cea de selectare a vitezei dorite sunt dispuse pe volan.

Asistenţa la parcarea cu spatele
Asistenţa la parcarea cu spatele este disponibilă pe noile Logan și Sandero, în funcţie de nivelul de echipare. Datorită senzorilor amplasaţi pe bara din spate, un semnal sonor îi semnalează şoferului apropierea de un obstacol. Funcţia se activează odată cu trecerea în marşarier.

O gamă largă de accesorii
Dacia propune o gamă largă de accesorii practice în viaţa cotidiană precum baghetele de protecţie laterale, covoraşele de interior sau plasele de reţinere pentru portbagaj. Pentru plecările în week-end sau în vacanţe sunt disponibile: portbagajul de pavilion, suportul pentru schiuri, atelajul de remorcare, suportul pentru biciclete sau lada frigorifică portabilă. Clienţii îşi pot personaliza modelul ales cu ajutorul unor stripping-uri, al unor jante exclusive sau al unor ornamente pentru proiectoarele de ceaţă.

Un confort de rulare îmbunătăţit
Deja recunoscut, confortul de rulare al modelelor Dacia evoluează şi mai mult odată cu apariţia Noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Direcţia asistată generalizată
Direcţia asistată este disponibilă de acum în serie încă de la nivelul de intrare în gamă pe Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Confortul la condus este astfel accesibil încă de la primul nivel.

Un confort sonor îmbunătăţit
O atenţie deosebită a fost acordată confortului sonor al Noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Suprafaţa pieselor de antifonare a fost mărită, iar calitatea materialelor utilizate pentru atenuarea zgomotului a fost îmbunătăţită, atât la nivelul compartimentului motor, cât şi la cel al parbrizului. Acest lucru a contribuit la reducerea semnificativă a zgomotului perceput în interior. În plus, noile injectoare ale motoarelor Diesel atenuează zgomotul de funcţionare.

La rândul său, aerodinamica îmbunătăţită a vehiculelor, precum şi etanşeizarea optimizată la nivelul portierelor, pentru limitarea zgomotelor provocate de scurgerea aerului, au contribuit la diminuarea zgomotului perceput în habitaclu. La acelaşi efect a contribuit şi ameliorarea anumitor piese de suprastructură în scopul eliminării rezonanţelor neplăcute în timpul rulării.

Habitaclul devine astfel o oază de linişte…sau un loc perfect pentru a asculta muzică, datorită unui nou tratament al semnalului sonor care îmbunătăţeşte confortul audiţiei.

Prestaţii dinamice superioare
Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway sunt mai agile.

Ele beneficiază de un sistem mai bun de asistenţă a direcţiei. Astfel, pentru a ţine sub control traiectoria la viteze ridicate, gradul de asistenţă este redus în virajele ample. În schimb, gradul de asistenţă este sporit în situaţiile în care trebuie efectuate viraje strânse, pentru asigurarea unei manevrabilităţi superioare la viteze mici precum şi pentru efectuarea manevrelor de parcare.

Cele trei modele beneficiază de prestaţii dinamice precum controlul traiectoriei sau asistenţa la frânarea de urgenţă încă de la primul nivel de echipare. Sunt disponibile noi funcţii de confort precum afişarea temperaturii exterioare, sistemele multimedia sau asistenţa la parcarea cu spatele.

De la bun început, vehiculele Dacia sunt concepute pentru a fi comercializate pe numeroase pieţe, în special în ţările emergente. În acest scop, caietul de sarcini este deosebit de exigent şi ţine cont de o mare diversitate a condiţiilor de rulare. Astfel, Noile Logan şi Sandero beneficiază de o gardă la sol ridicată şi de protecţii sub şasiu care le permit să se aventureze pe orice tip de şosele. Cu garda sa la sol supraînălţată, Noul Sandero Stepway este în largul său chiar şi pe drumuri neamenajate.

Cele trei noi modele folosesc platforma B0 utilizată pe toate vehiculele Dacia. Această platformă conferă calităţi de confort a suspensiei şi o ţinută de drum recunoscute ca fiind best in class.

Sursa: Dacia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii