Volanul de Aur
Competiţia “Volanul de Aur” desemnează în fiecare an cele mai bune masini alese dintre noutăţile anului respectiv. Există o ediţie naţională si una europeană. Cea naţională din acest an a avut o participare record: peste 10.000 de persoane au ales dintre 44 modele complet noi prezentate, trimiţând votul lor în urma unei campanii care a avut loc în revista Auto Bild, pe www.auto-bild.ro si pe pagina de facebook a Auto Bild România.

Rezultatele pe Romînia la clasa mini / mică sunt următoarele:
Peugeot 2081. Peugeot 208: 2.936 voturi;
2. Opel Adam: 1.858 voturi;
3. Fiat Panda: 1.788 voturi;
4. Renault Clio: 1.764 voturi;
5. Skoda Citigo: 1.558 voturi.

Peugeot a obţinut o victorie mai clară decât era de asteptat cu noul 208. Designul, tehnologiile care au dus la reducerea masei si noile motoare economice sunt principalele atuuri ale lui 208.

De la locul al doilea în jos s-a înregistrat cea mai strânsă luptă din acest an. Celelalte patru modele au fost despărţite de doar 300 de voturi. Opel Adam, încă nelansat la momentul închiderii concursului, a obţinut un promiţător loc doi, iar noul Renault Clio, lansat de asemenea după încheierea concursului, s-a clasat pe locul patru, cu un număr important de voturi.

Cu peste 150.000 de comenzi înregistrate în Europa până la sfârsitul lunii octombrie, noul Peugeot 208 s-a clasat pe locul 3 în topul vânzărilor segmentului B european în luna septembrie.

Printre distincţiile primite de la momentul lansării, se numără si:
- „Comfort Innovation of the Year” pentru ecranul tactil multimedia, acordat de un juriu
internaţional de jurnalisti;
- Cea mai buna masină din segmentul B, acordat de publicţia britanică Auto Express.

Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii