Un artist britanic care pictează folosind anvelope şi maşini teleghidate a desfăşurat un turneu în nouă ţări europene în doar 4 zile pentru a crea o operă de artă unică.

Tire Artist 1
Un artist britanic care pictează folosind anvelope şi maşini teleghidate a desfăşurat un turneu în nouă ţări europene în doar 4 zile pentru a crea o operă de artă unică.

Din Alpii elveţieni la autostrăzile germane, de la canalele Veneţiei la Parlamentul UE de la Strasburg din Bruxel, ‘artistul anvelopei’ Ian Cook a produs o operă de artă de mari dimensiuni pentru a marca introducerea obligativităţii noii etichete pentru anvelope, eveniment ce are loc astăzi, 1 noiembrie, în toate cele 27 de state membre. Această acţiune a fost sprijinită de producătorul de anvelope Goodyear.

A fost nevoie de 20 de maşini de jucărie şi de peste 100 de anvelope pentru a crea această operă de artă, cu 27 de culori – una pentru fiecare stat membru al UE. Pictura va fi înrămată şi prezentată de Goodyear în incinta Parlamentului UE. Turneul a început în Marea Britanie şi au fost vizitate Franţa, Elveţia, Italia, Slovenia, Austria, Germania, Luxemburg şi Belgia.

Emmanuel Robinet, director pentru evaluarea anvelopelor la Goodyear, a spus: “Ne pregătim pentru introducerea acestei noi etichete pentru anvelope de acum 5 ani, prin educarea şi informarea partenerilor şi distribuitorilor noştri autorizaţi despre ceea ce îşi propune să atingă şi să realizeze această nouă schemă de etichetare.”

“Am dorit să creăm un simbol care să dureze în timp pentru a celebra startul acestei noi legislaţii care intră acum în vigoare. L-am invitat pe artistul Ian Cook să accepte provocarea a patru zile de foc pentru a întâlni cât mai mulţi oameni posibil. El a călătorit în 9 ţări, vizitând pietre de hotar iconice din fiecare ţară, distribuitori de anvelope, institute din domeniul auto şi unităţi de producţie ale Goodyear.

“Odată cu crearea unei opere de artă originale, proiectul a fost unul de succes şi în punerea în lumină a faptului că anvelopele nu sunt doar negre şi rotunde. Consumatorii vor fi astfel capabili să utilizeze noua etichetă UE pentru anvelope pentru a-şi alege anvelopele potrivite, şi ajutându-i să facă alegeri educate.”

Tire Artist 2
“Dacă toate vehiculele europene ar rula cu anvelope cu grad A, s-ar realiza o economie de 27 de miliarde de dolari din consumul de carburant şi o reducere a emisiilor de CO2 cu până la 20 de milioane de tone[1]. Alegerea unei anvelope pentru maşini de pasageri cu grad A la aderenţa pe carosabil umed în locul unei anvelope cu grad G ar putea însemna o distanţă de frânare cu până la 30% mai scurtă pe carosabil umed – adică o oprire cu până la 18 metri mai devreme[2]. Aceasta înseamnă trei şi chiar patru lunigimi de maşină.”

„Noua etichetă UE pentru anvelope este un foarte bun punct de plecare, dar nu spune tot ceea ce trebuie să ştim despre anvelope. Mulţi alţi parametri trebuie luaţi în considerare atunci când judecăm performanţa unei anvelope.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner


[1] €300 economie potenţială per maşină ca diferenţă între anvelopa cu grad A şi anvelopa cu grad G (Sursa: European Commission’s Impact Assessment SEC(2008)2860). €7.000 economie potenţială per maşină ca diferenţă între anvelopa cu grad A şi anvelopa cu grad G (Sursa: European Commission’s Impact Assessment SEC(2008)2860)
14.000km parcurşi în medie pe an (Sursa: http://www.acea.be/news/news_detail/vehicles_in_use/)
30.000km durata de viaţă medie a unei anvelope (Sursa: http://www.theaa.com/motoring_advice/safety/tyre-life-and-age.html). 3,45 ani fizici pentru durata de viaţă a unei anvelope (42280/14.000). 86,99 economie pe an pentru un conducător auto din Europa (3,45/300). 2.029,83 economie per an în medie pentru un conducător de camion (3,45/7000). €84.404.515.327,26 economii toatale dacă toate vehiculele din Europa ar rula cu anvelope cu grad A.
[2] 21.190.207 anvelope produse în Europa în 2011 (Sursa: http://oica.net/)
18 metri distanţă de oprire potenţială ca diferenţă între o anvelopă cu grad A şi una cu grad G (Sursa: European Commission’s Impact Assessment SEC(2008)2860). 381.423,73km distanţa totală economisită de toate maşinile produse în Europa în 2011 care ar opri o singură dată fiind echipate cu anvelope cu grad A. 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii