Mazda CX-5
SUV-ul crossover Mazda CX-5 a fost ales Maşina Anului în Japonia 2012-2013. Decizia a fost anunţată de comitetul Maşina Anului în Japonia pe 29 noiembrie 2012. Anul acesta CX-5 a mai fost distins de Japan Automotive Hall of Fame cu premiul „Car Technology of the Year” pentru motorizarea diesel bi-turbo Skyactiv-D de 2.2l.

CX-5 este primul model care a adoptat gama de tehnologii SKYACTIV, care include motorizări, transmisii, caroserii şi şasiuri noi. Acestea oferă o experienţă de condus intuitivă şi rafinată alături de performanţe superioare de mediu şi de siguranţă. SUV-ul este, în acelaşti timp, primul model care integrează în totalitate noua linie de design Mazda, denumită KODO – sufletul mişcării.

Mazda CX-5 echipată cu motorul diesel bi-turbo de generaţie nouă SKYACTIV-D livrează resurse semnificative, comparabile cu ale unui motor de 4l V8 pe benzină, mulţumită cuplului maxim de 420 Nm. Totodată, consumul combinat de 4,6l/100 km şi nivelul emisiilor de CO2 de 119 g/km îl poziţionează în topul clasei.

În aproximativ 9 luni de la lansarea vânzărilor pentru acest model Mazda a primit 33.000 de comenzi în Europa şi peste 128.000 la nivel global, iar vânzările sunt susţinute.

Ultimul model Mazda care a câştigat Maşina Anului în Japonia a fost MX-5 în 2005. CX-5 este al patrulea model Mazda care primeşte distincţia.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii