Skoda Octavia III
Consum scăzut şi un minim de emisii de CO2 – noi recorduri pentru marcă

„Sufletul mărcii” impune noi standarde în segmentul compact.
O referinţă în privinţa spaţiului pentru pasageri şi bagajele lor.
Imagine rafinată: design clar, precis şi atemporal.
Pachet de siguranţă de top: noi sisteme de asistenţă.
Motoare puternice şi eficiente: emisii de CO2 de 89 g/km, un nou record.
Confort şi sisteme de infotainment inovatoare.
Funcţionalitate: soluţiile „Simply Clever” fac viaţa la bord mai plăcută.

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde în segmentul compact. Cea de-a treia generație Octavia confirmă, mai mult ca oricând, poziția unică a acestui automobil în segmentul din care face parte, impresionând printr-o ofertă neegalată de spațiu, design nou, nivel înalt de funcționalitate, siguranță și sisteme inovatoare de confort, consum redus de carburant, o gamă bogată de soluții „Simply Clever” și un raport preț/calitate tipic unui automobil ŠKODA.

“ŠKODA Octavia este sufletul mărcii ŠKODA”, declară Winfried Vahland, CEO ŠKODA. “Modelul incorporează cele mai bune caracteristici ale mărcii ŠKODA: mult spațiu, calitate, precizia execuției, elemente moderne, tehnologie matură, design atemporal, funcționalitate ridicată și cel mai bun raport preț/calitate. Așteptările clienților noștri au crescut. Ținta noastră a fost să facem ca această mașină să fie și mai bună la a treia generație. Iar acest deziderat se reflectă în valorile noii Octavia – este o clasă în sine.”

ŠKODA Octavia a încercat mereu să ofere acel ceva în plus. Iar acest lucru este valabil de la oferta generoasă de spațiu, până la fuziunea dintre forma elegantă de limuzină cu avantajele practice ale unui automobil cu un hayon mare, combinație unică în acest segment. Noua generație confirmă această unicitate. “Noua Octavia demonstrează faptul că am continuat în mod hotărât să parcurgem traseul tipic pentru un automobil ŠKODA. Este un automobil cu proprietăţi caracteristice clasei medii, dar cu un preț de automobil compact. Este mașina ideală pentru clienții exigenți și siguri pe sine, care se așteaptă să descopere un automobil Octavia modern cu toate atuurile sale. Este ceea ce avem noi mai de preț”, declară Frank Welsch, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnică.

O ofertă incomparabilă de spațiu, funcționalitate optimă
Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde în clasa sa în ceea ce privește oferta de spațiu. “Noua Octavia oferă un nivel de spațiu regăsit doar la clasele superioare”, declară Welsch. Nicio altă mașină din segmentul compact nu oferă o lungime mai mare a interiorului (1.782 mm) sau mai mult spațiu pentru genunchi (73 mm), respectiv mai mult spațiu pentru cap pe locurile din spate (980 mm). De asemenea, la 590 de litri, volumul portbagajului este cel mai bun din clasă. Și alte dimensiuni interioare au crescut semnificativ în comparație cu cea de-a doua generație Octavia: spațiul pentru cap, pe locurile din față: + 8 mm, lățimea la nivelul coatelor, în partea din față: + 39 mm, lățimea la nivelul coatelor, în partea din spate: + 26 mm.

Skoda Octavia III
Un nou nivel de rafinament: un design distinctiv, clar și atemporal
Noua ŠKODA Octavia nu este doar spațioasă și funcțională, ci arată și bine. Jozef Kabaň, directorul departamentului de design ŠKODA, și echipa sa au revizuit complet mașina și au creat entuziasm de la prima vedere. O ŠKODA Octavia nu a fost niciodată atât de dinamică și, în același timp, atât de elegantă şi atemporală, nu a fost atât de distinctă şi rafinată, precum cea de-a treia generație a acestui bestseller. “Fiecare linie și spațiu exprimă atenţia pentru detalii. Noua Octavia este o prezență inconfundabilă în mulțimea de automobile”, declară Welsch.

În comparație cu modelul precedent, Octavia a crescut semnificativ în ceea ce privește lungimea și lățimea. Noul model este cu 90 mm mai lung și cu 45 mm mai lat decât cea de-a doua generație Octavia. În același timp, ampatamentul a crescut cu 108 mm, ceea ce reprezintă un beneficiu mai ales pentru interior și spațiul oferit de locurile din spate.

Partea frontală a mașinii exprimă siguranță și încredere, grație accentuării liniilor orizontale și a noii poziții a logoului ŠKODA. Aspectul lateral al noii ŠKODA Octavia a devenit semnificativ mai dinamic în comparație cu generația precedentă. Aceasta se datorează atât ampatamentului lung, cât și consolei față mai scurte și montantului C retras mult spre spate. Linia mediană înaltă și ascuțită oferă automobilului mai multă lungime, din punct de vedere optic, și subliniază, în mod distinctiv, silueta de coupe a acestuia. O nouă caracteristică specială este linia dinamică a geamurilor ușilor din spate, care este ascendentă, așa numita “aripioară” – un detaliu de design mic, dar eficient, care conferă mașinii o imagine puternică și direcție.

Designul posterior se concentrează, de asemenea, asupra preciziei, calității și proporțiilor perfecte. Fiecare element este la locul lui, bine poziționat și ordonat. Grafica tipică a blocurilor optice ŠKODA, cu forma distinctivă a literei C pentru lumini, a fost executată cu o splendoare fără compromisuri. Ordinea, eleganța și, mai ales, spațiul mare sunt elementele distinctive asupra cărora se concentrează interiorul noii Octavia. Designerii ŠKODA au refăcut complet habitaclul.

Siguranță la cel mai înalt nivel
În procesul de dezvoltare a noii ŠKODA Octavia, o misiune importantă a fost aceea de a crea o mașină și mai sigură. În consecință, inginerii ŠKODA au dezvoltat o mulțime de sisteme de siguranță de ultimă oră pentru noua Octavia, inclusiv Front Assistant/funcția de frânare de urgență (din luna mai 2013), Lane Assistant, care menține Octavia pe traiectoria aleasă, sistemul de frânare automată Multicollision-Braking/acționarea automată a frânelor în cazul unui accident, Crew Protect Assistant/pregătirea autovehiculului în eventualitatea unui accident sau Driver Activity Assistant / detectarea nivelului de oboseală a şoferului. Aceste sisteme ajută la evitarea accidentelor sau la diminuarea consecințelor acestora pentru ocupanții autovehiculului și pentru ceilalți participanți la trafic.

În plus, un șasiu precis, ampatamentul lung și o structură rigidă și ușoară a caroseriei sunt combinate pentru a asigura manevrabilitate şi stabilitate pentru cel mai recent model al mărcii ŠKODA. În eventualitatea unui accident, un pachet cuprinzător de elemente de siguranță pasivă oferă protecție optimă pentru șofer și pasageri. În materie de siguranță pasivă, cele nouă airbag-uri şi centurile de siguranţă în trei puncte protejează ocupanții autovehiculului. Airbag-ul pentru genunchi (standard în țările UE) și airbag-urile laterale spate sunt disponibile pentru prima dată la ŠKODA Octavia.

Un plus de eficiență: emisii de CO2 de la 89 g/km, un nou record pentru marcă
Grație dezvoltării unor noi motoare pe benzină și diesel, a unui coeficient aerodinamic scăzut și greutății reduse a autovehiculului, inginerii au obținut îmbunătățiri semnificative ale cifrelor de consum și emisii ale modelului ŠKODA Octavia, care scad cu până la 23% față de modelul anterior.

Versiunea GreenLine a noii ŠKODA Octavia (1.6 TDI/81 kW) are emisii de CO2 de numai 89 g/km și consumă doar 3,4 litri de motorină pentru 100 de km parcurși. În total, sunt oferite patru propulsoare pe benzină, toate dispunând de tehnologie TSI de ultimă oră și patru TDI-uri moderne, cu common-rail. O versiune de propulsor alimentat cu gaze naturale este planificată pentru mai târziu. Cu excepția propulsoarelor de intrare în gamă, atât pe benzină, cât și diesel, toate motoarele sunt disponibile acum într-o versiune Green tec cu sistem start-stop și funcţie de recuperare a energiei. Gama se extinde până la versiunea de vârf, 1.8 TSI de 132 kW. Sunt disponibile transmisii moderne, manuale și automate DSG, cu versiuni cu tracțiune integrală aflate în pregătire. Varianta sportivă ŠKODA Octavia RS este, de asemenea, în pregătire.

În ciuda dimensiunilor crescute și a unui număr mai mare de tehnologii aflate de la bord, inginerii ŠKODA au reușit totuși să facă această mașină cu până la 102 kilograme mai ușoară decât cea de-a doua generație ŠKODA Octavia. Acest rezultat a fost obținut grație unei construcţii care s-a axat pe reducerea masei, a unui design avansat al caroseriei, prin utilizarea oțelurilor foarte dure și rezistente şi a alegerii foarte atente a materialelor. Reducerea efectivă a greutății va diferi în funcție de structura configurației fiecărui autovehicul.

Confort suprem prin tehnologii inovatoare
În plus, noua ŠKODA Octavia oferă numeroase funcții noi destinate confortului, precum cele disponibile până acum doar în autovehiculele din segmentele superioare. În afară de faptul că sunt dotări noi pentru Octavia, unele dintre acestea sunt chiar o premieră pentru un automobil ŠKODA. În acest context, utilizarea de noi tehnologii nu reprezintă un scop în sine, ci încearcă să ofere un plus de valoare tangibilă clienților, ceea ce înseamnă că nu există loc pentru elemente fanteziste, ci doar pentru tehnologii utilizate din considerație pentru oameni, tehnologii care fac mobilitatea mai sigură și mai confortabilă.

Disponibil pentru prima dată la un automobil ŠKODA este Adaptive Cruise Assistant, care menține în mod automat o distanță prestabilită față de mașina din față. Noul Intelligent Light Assistant va comuta în mod automat la luminile de drum și înapoi la cele de întâlnire, crescând astfel confortul și siguranța în trafic. Sistemul Automatic Parking Assistant face ca modelul Octavia să intre și să iasă mai ușor din locurile de parcare. De asemenea, disponibilă în premieră într-un automobil ŠKODA va fi în viitor și funcția de recunoaștere a semnelor de circulație, ca parte integrantă a pachetului „Traveller Assistant”. Funcţia de selecție a modului de condus permite șoferilor să selecteze anumite caracteristici de conducere a autovehiculului prin apăsarea unui buton. O altă premieră o reprezintă trapa panoramică cu funcții de glisare și rabatare: un plafon panoramic transparent, care ridică nivelul de confort și starea de bine la bordul modelului Octavia. Noua Octavia este, de asemenea, disponibilă cu KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), sistemul automat de acționare a închiderii și de pornire a motorului.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii