Modelul complet nou, Corvette Stingray, soseşte la New York după 60 de ani de la debutul său la Salonul Auto Motorama.

Chevrolet Corvette
Modelul complet nou, Corvette Stingray, soseşte la New York după 60 de ani de la debutul său la Salonul Auto Motorama.

Astăzi se împlinesc şaizeci de ani de la ziua în care spectatorii stăteau la rând pe eleganta arteră Park Avenue din New York, aşteptând să vadă revoluţionarul model Chevrolet Corvette, etalat la Salonul Auto Motorama al General Motors. Astăzi, Corvette revine la New York, marcând momentul de importanţă istorică prin prezentarea modelului Chevrolet Corvette Stingray 2014 complet nou.

Autovehiculul Chevrolet Corvette Stingray, complet nou, a fost lansat la începutul acestei săptămâni la ediţia din 2013 a Salonului Auto Internaţional Nord American de la Detroit.

„Nou-nouţul Chevrolet Corvette Stingray 2014 este cel mai avansat şi mai atrăgător model Corvette din întreaga moştenire prestigioasă şi de lungă durată a acestei unice poveşti americane de succes”, a declarat Chris Perry, vicepreşedintele departamentului de Marketing din cadrul Chevrolet. „Acest autovehicul este un produs al culturii americane, care şi-a făcut debutul chiar aici, la New York.”

Prezentarea primului model Chevrolet Corvette a avut loc la hotelul Waldorf Astoria, pe 17 ianuarie 1953.  În acel an, peste 1,4 milioane de oameni i-au admirat în cadrul mai multor expoziţii din SUA designul cu linii curbe şi abordarea futuristă.

Primirea entuziastă a determinat Chevrolet să accelereze planurile de producţie şi, până la sfârşitul lunii iunie din anul respectiv, modelul Corvette ieşea de pe o linie de asamblare specializată din Flint, Michigan. În anul 1953 au fost produse doar 300 de unităţi, toate având un interior de culoare roşie. Acestea au constituit o lansare de succes a unui autovehicul care avea să devină sinonim cu performanţa, tehnologia, designul şi aspiraţia.

Modelul Chevrolet Corvette Stingray 2014 rămâne fidel originilor sale, fiind un autovehicul sport cu două locuri care asigură o experienţă de conducere unică, datorită tehnologiilor avansate şi materialelor uşoare utilizate. Tehnologiile integrate sunt susţinute de un design şi caracteristici influenţate de autovehiculele de curse, care conlucrează pentru a asigura cea mai coerentă experienţă de conducere din istoria modelului. De asemenea, acesta este cel mai puternic şi mai eficient model de serie din toate timpurile, având o putere de 450 cp (335 kW), care asigură o accelerare de la 0 la 100 km/s în mai puţin de patru secunde şi un consum mai mic de 26 mile/galon la deplasarea pe autostradă.

Chevrolet Corvette Stingray coupe 2014 va fi pus în vânzare în al treilea trimestru al anului 2013.

Informaţii pe scurt despre modelul Chevrolet Corvette:
  • Modelul Corvette s-a bucurat iniţial de susţinerea legendarului director de design al GM, Harley Earl, care a insistat asupra faptului că un autovehicul american avea şanse de succes pe piaţa autovehiculelor sport dominată de modele europene. A fost ideea lui ca modelul Chevrolet Corvette să aibă o caroserie din plastic armat cu fibră de sticlă.
  • Numele Corvette a fost preluat de la o clasă de ambarcaţiuni rapide, de dimensiuni mici.
  • Modelul Corvette din 1953 avea un preţ de bază de 3.498 de dolari şi oferea doar două dotări opţionale – un încălzitor de habitaclu de 91 de dolari şi un aparat radio cu bandă AM, la 145 de dolari.
  • Pentru fiecare model Corvette au fost utilizate materiale inovatoare, de la material plastic armat cu fibră de sticlă în 1953 la nanotehnologia avansată a carbonului şi fibre de carbon, pentru modelul Chevrolet Corvette Stingray 2014.
  • Un motor V8 a fost disponibil pentru prima dată în anul 1955. În anul respectiv, 90% dintre clienţi au optat pentru acesta. Începând de atunci, toate autovehiculele Corvette au fost echipate doar cu motoare V8.
  • Denumirea Stingray a fost utilizată pentru prima dată pentru prototipul unui autovehicul de curse, al cărui design a influenţat generaţia a doua a modelului Corvette, care a fost lansat în anul 1963. De atunci, designul modelului Corvette Sting Ray coupe „split-window” din 1963 a fost considerat unul dintre cele mai frumoase şi influente din istoria automobilului.
  • Moştenirea Corvette de tehnologii devenite standard în domeniu, rezervate anterior doar autovehiculelor foarte luxoase, include introducerea injecţiei de carburant în 1957, a suspensiei spate independente în 1963, a discurilor de frână pe toate cele patru roţi în 1965, a frânelor cu funcţie de antiblocare în 1986 şi a unui sistem de monitorizare a presiunii din pneuri în 1989.
  • Modelul Chevrolet Corvette este cel mai longeviv autovehicul sport din lume, procesul de producţie nefiind întrerupt niciodată.
  • Din momentul în care a fost pus în vânzare în anul 1953, s-au vândut aproape 2 milioane de autovehicule Chevrolet Corvette, iar în 2012 modelul avea o pondere de aproximativ o treime din totalul de autovehicule sport vândute în America.
Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii