Compania Continental, furnizor internaţional pentru industria de automobile, şi-a depăşit obiectivele stabilite pentru anul financiar precedent. Concernul a reuşit să-şi crească cifra de afaceri cu peste 7 la sută la aproximativ 32,7 miliarde euro, deşi în 2012 pieţele europene de automobile au fost în scădere.

Continental
Furnizorul pentru industria de automobile publică primele date preliminare aferente exerciţiului financiar 2012.
Cifra de afaceri a crescut la aproximativ 32,7 miliarde euro.
Marja EBIT ajustată a crescut la 10,7 la sută.
Perspectiva pentru 2013: o creştere de aproximativ 5 la sută a cifrei de afaceri.

Compania Continental, furnizor internaţional pentru industria de automobile, şi-a depăşit obiectivele stabilite pentru anul financiar precedent. Concernul a reuşit să-şi crească cifra de afaceri cu peste 7 la sută la aproximativ 32,7 miliarde euro, deşi în 2012 pieţele europene de automobile au fost în scădere. Marja operativă EBIT ajustată de aproximativ 10,7 la sută a depăşit-o pe cea din anul precedent, a cărei valoare s-a ridicat la 10,1 la sută. „Deşi în prezent previziunile de creştere a pieţelor de automobile sunt mai reţinute faţă de anul trecut, preconizăm pentru 2013 o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 5 la sută  la peste 34 miliarde euro. Dorim ca marja ajustată să rămână în continuare peste 10la sută“, a subliniat dr. Elmar Degenhart, Preşedintele Consiliului Director al Continental, cu ocazia prezentării datelor preliminare în cadrul Salonului Internaţional de Automobile de la Detroit, SUA.

„Pentru 2013 preconizăm o uşoară creştere a producţiei mondiale de autovehicule cu greutate de până în 6 tone de la aproximativ 80 milioane de unităţi în 2012 la cel mult 82 milioane în acest an. Nesiguranţa pieţei auto şi a altor pieţe de desfacere importante pentru Continental rămâne în continuare mare“, a explicat Degenhart adăugând: „probabil nu vom reuşi să menținem nivelul de creştere din anul 2012. În 2012 am reuşit să atingem deja multe dinobiectivele noastre financiare pe termen lung şi vom reduce pe parcursul acestui an gradul nostru de îndatorare.“

Furnizorul internaţional pentru industria de automobile va prezenta rezultatele preliminare în cadrul conferinţei anuale, programată pentru 7 martie 2013 în Frankfurt/Main.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii