După dezvăluirea autovehiculului electric Spark în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles de anul trecut, modelul nou-nouţ de mici dimensiuni al mărcii Chevrolet, propulsat de baterie, va fi prezentat publicului european în premieră în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

Autovehiculul electric Spark
Pieţele europene în care versiunea electrică a modelului Spark va fi comercializată, vor fi anunţate ulterior.
Motorul electric dezvoltă o putere de 130 cp şi generează un cuplu de 542 Nm.
Bateria cu tehnologie de ultimă oră poate fi încărcată în 20 de minute.
Două ecrane LCD asigură un nivel înalt de conectivitate.

După dezvăluirea autovehiculului electric Spark în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles de anul trecut, modelul nou-nouţ de mici dimensiuni al mărcii Chevrolet, propulsat de baterie, va fi prezentat publicului european în premieră în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Pieţele europene în care versiunea electrică a modelului Spark va fi comercializată începând cu 2014, vor fi anunţate ulterior.

Se preconizează că autovehiculul electric Chevrolet Spark va stabili noi standarde de performanţă pentru autovehiculele electrice de oraş, fiind propulsat de cel mai avansat sistem electric proiectat până acum de General Motors. 

„Modelul electric Spark este un autovehicul de oraş cu conectivitate inteligentă, o maşină fără emisii de CO2 şi credem că va atrage în special clienţii cu flote auto din câteva dintre cele mai avansate pieţe europene din punct de vedere tehnologic,” a declarat Susan Docherty, preşedinte şi director general al Chevrolet şi Cadillac Europe. „Ca şi modelul Volt, acest autovehicul electric agil demonstreză abilitatea mărcii Chevrolet de a dezvolta soluţii inteligente de mobilitate.”

Sistemul de propulsie avansat reprezintă cheia demarării rapide şi autonomiei competitive 
Timpul de accelerare comparabil cu cel al autovehiculelor sport şi cuplul instantaneu de 542 Nm transformă autovehiculul electric Spark într-un model de mici dimensiuni cu dinamică de conducere plăcută. În centrul sistemului de propulsie al autovehiculului electric Spark se află motorul electric cu magneţi permanenţi, proiectat de GM. Acesta dezvoltă o putere de peste 130 cp (100 kW), asigurând accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 8,5 secunde.

Autovehiculul electric Spark va fi echipat cu o baterie litiu-ion de peste 20 kWh, ce funcţionează cu ajutorul unui sistem activ de răcire şi încălzire pe bază de lichid. Datorită tehnologiei sofisticate a bateriei, se estimează că autovehiculul electric Spark va asigura una dintre cele mai bune autonomii electrice din clasa sa. Bateria a fost proiectată astfel încât să permită atât încărcarea obişnuită la o sursă de curent alternativ (c.a.), cât şi încărcarea rapidă la o sursă de curent continuu (c.c.). 

Autovehiculul electric Spark
Încărcarea rapidă la o sursă de curent continuu va permite încărcarea a 80% din capacitatea bateriei în aproximativ 20 de minute. În plus, bateria suportă mai multe încărcări rapide la curent continuu pe zi. Încărcarea la o sursă de c.a. durează între 6 şi 8 ore, la o priză de 230 V. Este disponibil standard un set de cabluri de alimentare.

Sistemul de conectivitate de ultimă generaţie transformă condusul într-o experienţă mai simplă şi mai distractivă
Autovehiculul electric Spark are un design expresiv şi modern. Printre cele mai importante aspecte ale interiorului său elegant se numără un grup de instrumente pe coloana de direcţie, ce include unul dintre cele două ecrane color LCD de şapte inch. Celălalt ecran este amplasat în consola centrală şi asigură interfaţa cu sistemul infotainment, comenzile pentru sistemul de climatizare şi datele referitoare la eficienţa energetică.

Autovehiculul electric Spark va fi echipat standard cu sistemul „Chevrolet MyLink connected radio technology”, ce le permite utilizatorilor să conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio, prin intermediul ecranului tactil de înaltă rezoluţie. Chevrolet MyLink va fi compatibil cu mai multe aplicaţii ce le vor permite utilizatorilor să navigheze cu ajutorul smartphone-urilor personale şi să asculte online posturi radio din întreaga lume. Camera video pentru marşarier va oferi asistenţă la cuplarea treptei de marşarier.

În plus, utilizatorii MyLink care deţin un iPhone* compatibil (începând cu versiunea 4S) ce rulează iOS6 vor putea utiliza Siri, un sistem avansat de asistenţă, pentru a efectua mai multe sarcini în timp ce conduc în siguranţă, având privirea la drum şi mâinile pe volan.

* Pentru utilizarea Siri aveţi nevoie de acces la Internet. Este posibil ca Siri să nu fie disponibil în toate limbile, nici în toate zonele, iar caracteristicile aplicaţiei să varieze în funcţie de zonă. Este posibil să existe tarife pentru transmiterea de date prin intermediul telefonului mobil.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii