Fiind recunoscută pe scară largă ca fiind creatorul segmentului SUV prin lansarea în 1935 a modelului Suburban, marca Chevrolet are peste 75 de ani de experienţă în proiectarea autovehiculelor sport-utilitare. În cadrul ediţiei din 2013 a Salonului Auto de la Geneva, marca va prezenta pentru prima dată în Europa ediţia reproiectată a SUV-ului compact Captiva.

Chevrolet Captiva
Chevrolet Captiva facelift aduce modificări ale părţilor din spate şi din faţă.
Pornirea şi accesul fără cheie se numără printre noile funcţii de confort ale autovehiculului Captiva.
În România, SUV-ul de mici dimensiuni, Trax,  va fi în showroom-uri în a doua parte a anului.

Fiind recunoscută pe scară largă ca fiind creatorul segmentului SUV prin lansarea în 1935 a modelului Suburban, marca Chevrolet are peste 75 de ani de experienţă în proiectarea autovehiculelor sport-utilitare. În cadrul ediţiei din 2013 a Salonului Auto de la Geneva, marca va prezenta pentru prima dată în Europa ediţia reproiectată a SUV-ului compact Captiva.

Chevrolet Captiva facelift aduce modificări ale părţilor din spate şi din faţă, inclusiv lămpi spate noi cu LED-uri, ţevi de eşapament unghiulare cromate şi o bară de protecţie restilizată. Bara de protecţie faţă este acum mai joasă, incluzând o grilă nouă, tip plasă metalică, precum şi proiectoare de ceaţă restilizate. Noile jante din aliaj de 18 inch conferă un aspect impunător modelului Captiva.

Echipările superioare ale modelului Captiva vor oferi funcţia de pornire şi acces fără cheie. La interior, autovehiculul va dispune de tapiţerie pentru scaune din materiale textile noi (specificaţii pentru versiunile de echipare superioare: scaune din piele) şi ornamente restilizate pe panoul de instrumente. Sistemul de climatizare cu două zone, pachetul de iluminare ambientală şi scaunele spate încălzite asigură un confort sporit pentru anumite versiuni de echipare.

Cu o capacitate maximă de şapte locuri şi funcţii de confort suplimentare, autovehiculul Captiva restilizat este un SUV tipic, dedicat familiilor. Chevrolet va lansa modelul Trax în a doua parte a anului. Micul SUV va fi disponibil cu tracţiune pe puntea faţă şi tracţiune integrală.

„Chevrolet Captiva şi Trax sunt două SUV-uri foarte diferite destinate pieţei europene, ambele având designul Chevrolet legendar,” a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General Chevrolet şi Cadillac Europe. „Modelul Trax îmbină agilitatea unui autovehicul de mici dimensiuni cu versatilitatea unui SUV, ceea ce îl face perfect pentru exploratorul urban contemporan. Modelul Captiva, mai puternic şi de dimensiuni mai mari, are un aspect mai exclusivist. Captiva reprezintă partenerul ideal al persoanelor aventuriere, oferind în acelaşi timp mai mult spaţiu, performanţe mai ridicate şi un confort sporit,” a adăugat Docherty.

Chevrolet Trax
În România, SUV-ul de mici dimensiuni, Trax,  va ajunge în showroom-uri în a doua parte a anului
Modelul Trax va fi disponibil în showroom-urile din România în a doua parte a acestui an. Noul SUV de mici dimensiuni de la Chevrolet are un stil inspirat şi atletic, trei motoare cu consum redus de carburant şi o manevrabilitate dinamică şi promptă. Gama de motoare va include o unitate supraalimentată pe benzină de 1,4 l, cu o putere de 140 cp (103 kW), un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor diesel de 1,7 l ce dezvoltă o putere de 130 cp (96 kW). Tehnologia Start/Stop este disponibilă standard pentru toate versiunile echipate cu transmisie manuală. Modelul Trax este disponibil cu tracţiune pe puntea faţă şi cu tracţiune integrală.

Variantele superioare de echipare vor include în dotarea standard tehnologia Chevrolet MyLink, un sistem ce afişează conţinutul smartphone-urilor compatibile pe ecranul color tactil de şapte inch, de înaltă rezoluţie. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei Chevrolet MyLink, utilizatorii vor putea utiliza pentru navigaţie aplicaţia pentru smartphone BringGo şi accesa radioul online prin intermediul aplicaţiei TuneIn.

Utilizatorii MyLink care deţin un iPhone* compatibil (începând cu versiunea 4S) cu iOS6 vor putea folosi sistemul de asistenţă Siri pentru a efectua mai multe comenzi în timp ce conduc în siguranţă, având privirea la drum şi mâinile pe volan.

Date tehnice preliminare
* Pentru utilizarea Siri, trebuie să dispuneţi de o conexiune la Internet. Este posibil ca sistemul Siri să nu fie disponibil în toate limbile şi în toate zonele, iar caracteristicile acestuia pot varia în funcţie de zonă. Se pot percepe taxe pentru transmiterea de date prin intermediul telefonului mobil.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii