România a încheiat cu un reprezentat pe locul 13 în competiţia individuală şi locul 17 pe echipe.

BMW Golf Cup International 2013
137 de participanţi din 47 de ţări încântaţi de World Final.
România a încheiat cu un reprezentat pe locul 13 în competiţia individuală şi locul 17 pe echipe.

După ce la turneele de calificare naţionale au participat aproximativ 100.000 de concurenţi din lumea întreagă, 137 jucători din 47 de ţări au participat la finala celei mai mari competiţii internaţionale de golf amator de pe mapamond, BMW Glof Cup International. Aceasta s-a desfăşurat în perioada 4-9 martie pe terenurile Fancourt Golf Resort din Africa de Sud.

"Atât săptămâna aceasta, cât şi de-a lungul întregului sezon, BMW Golf Cup International a fost un succes deosebit şi o experienţă de neuitat pentru toţi cei implicaţi", a declarat Eckhard Wannieck, director Sponsorizări Internaţionale, Cooperări şi Product Placement la BMW. "Participanţii au venit de pe patru continente şi dintr-o mare varietate de medii culturale. Uneori, comunicarea a fost dificilă între ei, dar un lucru care i-a unit a fost pasiunea pentru jocul de golf şi pentru marca BMW. Acest lucru este unul minunat."

Festivitatea de premiere l-a avut în prim plan pe Gary Player, o legendă a golfului mondial, unul dintre cinci jucători din istorie care şi-a adjudecat în carieră un Grand Slam (câştigarea tuturor turneelor importante în acelaşi an). De altfel, sud africanul este şi creatorul clubului de golf care a găzduit turneul.

De miercuri până vineri, cele trei clase handicap - Masculin A (handicap până la 12), Masculin B (handicap 13-28) şi Feminin (handicap până la 28) - au jucat 54 de cupe în competiţia în format Stableford. Echipa Africii de Sud a folosit avantajul terenului de acasă pentru a se impune la finalul unei confruntări disputate până în ultima rundă. Astfel, câştigătorul competiţiei individuale a fost Ockert Douglas (Africa de Sud, scor net 103),  urmat de George Offenhauser (SUA, 115) şi Ekaterina Boldyreva (Rusia, 115).  Alături de Ockert Douglas (HCP 5), echipa învingătoare a Africii de Sud i-a mai inclus pe Kevan Hunter (HCP 15) şi Lynn Butler (HCP 28).

Reprezentanţii României, membri ai Clubului de Golf Paul Tomiţa din Pianu de Jos, au reuşit să urce în topul clasamentului, fiind cea mai bine clasată echipă din Europa de Est, în faţa multor ţări cu tradiţie în golf precum Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Canada.

În clasamentul individual reprezentanţii României au ocupat poziţiile 13  prin Ana Maria Coman, 17 prin Alexandru Bărbat şi Florin Popa, locul 21, în timp ce echipa României s-a clasat pe locul 17 din 47 de ţări participante.

A 20-a ediţie BMW Golf Cup International
BMW are o lungă tradiţie în implicarea şi susţinerea evenimentelor de golf. La nivelul sportivilor profesionişti, BMW este partenerul a  numeroase turnee, printre care şi faimosul Ryder Coup, întrecerea între jucătorii europeni şi din Statele Unite.

BMW Golf Cup International nu este doar cea mai importantă şi renumită competiţie de golf dedicată amatorilor, dar marchează şi începutul implicării mărcii în acest sport. Conceptul îşi are originile în turneul BMW Invitation Open, organizat pentru prima oară în 1982 în Marea Britanie, când jucători amatori invitaţi de diverşi dealeri BMW s-au întâlnit în 6 turnee. În 1987 era organizat primul BMW Golf Cup International, urmând ca evenimentul să crească treptat, să integreze tot mai multe ţări. După ce în primii ani finala era organizată exclusiv în Germania, odată cu extinderea au fost alese destinaţii tot mai exclusive, pe cinci continente, în ţări precum Portugalia, Africa de Sud, Thailanda, Argentina sau Australia. 2013 a fost o ediţie aniversară, cea cu numărul 20 şi a reunit 137 participanţi din 47 de ţări. România a fost reprezentată la această ediţie de câştigătorii Cupei de Cristal BMW din toamna anului trecut.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii