Tire shot EfficientGrip Performance
Noua anvelopă pentru maşini de pasageri livrează nivelul înalt de performanţă cerut de noua etichetă UE pentru anvelope şi chiar peste aceasta.

Goodyear anunţă astăzi că şi-a reînnoit gama de anvelope de vară pentru maşini de pasageri prin introducerea noii anvelope EfficientGrip Performance. Noua anvelopă EfficientGrip Performance, disponibilă în 39 de dimensiuni (începând cu 1 martie a.c.), livrează, conform noii scheme de etichetare UE pentru anvelope, unele din cele mai ridicate ratinguri de performanţă ce pot fi întâlnite la anvelopele existente acum pe piaţă, cu un rating A la aderenţa pe carosabil umed şi B la rezistenţa la rulare[1]. De asemenea, pentru cel de-al treilea criteriu – nivelul zgomotului exterior la rulare -, anvelopa livrează cele mai mici valori ai decibelilor pentru o anvelopă dintr-o astfel de gamă şi pentru astfel de dimensiuni existente acum pe piaţă. [2]

Anvelopa EfficientGrip Performance a fost lansată la numai câteva luni de la intrarea în vigoare a noului program european de etichetare, dar este deja una din anvelopele cu cele mai înalte standarde de pe piaţă din punct de vedere al noii scheme de etichetare.

Capabilă să vină în întâmpinarea celor mai înalte grade de etichetare din Europa, noua anvelopă EfficientGrip Performance este un pachet de tehnologii avansate. Printre acestea se numără şi tehnologia dezvoltată de companie pentru controlul unei uzuri echilibrate pe toată suprafaţa anvelopei, WearControl Technology, livrând o aderenţă optimizată pe carosabil umed şi un nivel scăzut al rezistenţei la rulare pe toată durata de viaţă a anvelopei. Nivelul scăzut al rezistenţei la rulare, şi astfel consumul de carburant mai scăzut, este asigurat prin noua formulă a compusului folosit la construcţia anvelopei, care reduce încălzirea la nivelul umerilor laterali ai anvelopei, reducând rezistenţa dintre anvelopă şi suprafaţa de rulare. Un strat avansat numit CoolCushion asigură de asemenea un control al producerii căldurii şi reduce încălzirea pe toată suprafaţa anvelopei, contribuind la succesul general al anvelopei şi la obținerea celor mai ridicate scoruri conform noii etichete UE pentru anvelope. O dispunere optimizată a blocurilor pe umărul anvelopei şi un sistem de caneluri extrafine livrează o reducere suplimentară a nivelului de zgomot exterior al anvelopei în timpul rulării pe suprafaţa drumului.

Când dezvoltăm o anvelopă, dorim să oferim un produs de calitate ce va continua să livreze performanţa promisă pe toată durata sa de viaţă”, a precizat Hugues Despres, Brand Director EMEA la Goodyear. “Graţie unor tehnologii precum WearControl, noua anvelopă EfficientGrip Performance poate livra un nivel optim al aderenţei pe carosabil umed şi o rezistenţă la rulare echilibrată pe toată durata de viaţă a anvelopei.”

Tire shot EfficientGrip Performance
Având la bază imperativul Goodyear de a îmbunătăţi permanent siguranţa, designul anvelopei include şi tehnologia avansată 3D Block de la Goodyear, numită şi ActiveBraking. Această tehnologie permite, în timpul frânării, un contact îmbunătăţit al suprafeţei de rulare cu blocurile ce alcătuiesc anvelopa,

micşorând distanţele de oprire necesare. Utilizarea continuă a coastelor circumferenţiale creşte duritatea anvelopei în timpul virării, ceea ce înseamnă un control sporit al vehicului şi o manevrabilitate excelentă.

"Inginerii noştri au dezvoltat de asemenea o nouă formulă a compusului, optimizat pentru un nivel scăzut al rezistenţei la rulare şi astfel pentru un consum de carburant semnificativ diminuat. Totodată, cu tehnologia ActiveBraking, am reuşit să creştem contactul anvelopei cu suprafaţa de drum în timpul frânării. Performanţa este foarte importantă, dar siguranţa conducătorilor noştri auto este ADN-ul nostru şi nu vom face nici un compromis în această privinţă ", a adăugat Depres.

Disponibilă de la 14" la 18", noua anvelopă EfficientGrip Performance poate fi găsită, de la 1 martie a.c., în 39 de dimensiuni peste tot în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

"Suntem cu adevărat mişcaţi de saltul în ceea ce priveşte nivelul de performanţă, economia, confortul şi siguranţa noii anvelope EfficientGrip Performance", a adăugat Hugues Despres. "Această nouă anvelopă de vară pentru maşini de pasageri, produsul nostru locomotivă, ne consolidează poziţia pe piaţă în raport cu competitorii noştri ".

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner


[1] 61% din dimensiunile disponibile începând cu 1 martie au o cotaţie BA conform noii etichete.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Good Year sunt cei mai cunoscuti de catre romani, insa nu si degeaba, deci isi merita succesul de care are parte totusi nu ar strica putina competie.
    Ar face lucrurile mai amuzante nu de alta, ma insel oare?

    RăspundețiȘtergere