Desfăşurată în condiţii meteo extreme, de genul celor de la Raliul Monte Carlo, prima etapă a CNR Dunlop 2013 s-a încheiat cu primele 30 de puncte marcate în clasamentul general al campionatului de echipajul francez F. Delecour – D. Savignoni.

Tess Rally DUNLOP
Desfăşurată în condiţii meteo extreme, de genul celor de la Raliul Monte Carlo, prima etapă a CNR Dunlop 2013 s-a încheiat cu primele 30 de puncte marcate în clasamentul general al campionatului de echipajul francez F. Delecour – D. Savignoni.

Desfăşurată în acest weekend pe asfaltul de pe Pârâul Rece, Râşnov, Şinca Nouă, Poiana Mărului, Babarunca – Cheia sau valea Poienii Braşov, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013 s-a încheiat cu victoria dificilă a echipajului francez F. Delecour / D. Savignoni. Prin lungimea extinsă a traseului, Tess Rally DUNLOP a avut un coeficient de 1,2, astfel campionul naţional en titre îşi adjudecă 30 de puncte în debutul CNRD 2013.

Condiţiile meteo dificile, zăpada abundentă de pe majoritatea probelor, dar şi imposibilitatea utilizării anvelopelor cu cuie au dus la un număr impresionant de abandonuri în Tess Rally DUNLOP. Etapa de asfalt braşoveană a debutat cu 53 de piloţi la start şi s-a încheiat cu numai 35 trecând linia de sosire. Printre abandonuri s-au numărat şi braşoveanul D. Gîrtofan, clujeanul B. Marişca, pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, toţi favoriţi la titlul actualului sezon competiţional şi cu şanse reale la podium.

Încheind superspeciala din prima zi a competiţiei cu cel mai bun timp, Bogdan Marişca a fost nevoit sa abandoneze încă de pe prima probă a zilei secunde. La fel şi cei mai importanţi competitori ai săi.

După proba specială Babarunca, V. Porcişteanu a impus ritmul cursei, conservându-şi un avantaj de 4 secunde în faţa principalului său urmăritor, F. Delecour, până în ultima probă a zilei. După o scurtă ieşire în decor, favoritul la prima poziţie a podiumului îşi pierde astfel şansa de a fi câştigător pentru a patra oară în acest raliu braşovean şi cedează prima treaptă a podiumului în Tess Rally DUNLOP experimentatului pilot francez.

Urmărit de ghinionul problemelor tehnice, Gergo Szabo a trecut linia de sosire în Tess Rally DUNLOP cu al treilea timp al cursei, la un ecart de 1 minut şi 44,1 secunde de primul clasat. Această clasare îi aduce pilotului maghiar primele sale 18 puncte în clasamentul general al CNR Dunlop 2013.

Tess Rally DUNLOP
Pe locul secund în Tess Rally DUNLOP a venit echipajul maghiar D. Botka / P. Mihalik, sosit în raliu la doar 15,4 secunde în faţa deja binecunoscutului G. Szabo. Fără să fie la prima sa experienţă pe zăpadă, David Botka a strâns la Braşov şi 21,6 puncte la general în CNRD 2013. Pentru actualul sezon, pilotul maghiar nu şi-a exprimat însă intenţia de a mai participa şi la alte etape în afara celor de la Arad şi Odorheiul Secuiesc.

După o spectaculoasă ieşire în decor pe ultima probă a etapei, V. Porcişteanu a venit al şaselea în Tess Rally DUNLOP, după Edwin Keleti şi tânărul Simone Tempestini.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2013 va avea loc la Timişoara, în perioada 12-13 aprilie a.c.

Pentru mai multe informaţii despre Dunlop, vizitaţi www.dunlop.ro.
Pentru mai multe informaţii despre CNR Dunlop 2013, vizitaţi www.fras.ro.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Group
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii