Filtre de habitaclu Bosch
Aproximativ 12 milioane de germani suferă de alergia cauzată de polen - şi numărul este în continuă creştere. Una din şase persoane este afectată de prurit, crize de strănut şi rinită alergică, în special primăvara. Acest lucru poate duce la situaţii periculoase în timpul conducerii, din moment ce un şofer care strănută este un şofer care nu vede. Din acest motiv, cei care suferă de alergie la polen trebuie să ţină geamurile autovehiculului închise în timpul conducerii. Pentru a împiedica accesul polenului alergenic în autovehicul prin intermediul sistemelor de ventilaţie sau de climatizare, majoritatea autovehiculelor sunt echipate în prezent cu un filtru de habitaclu. Acesta previne în mod eficient pătrunderea polenului, prafului şi chiar a substanţelor poluante în habitaclu. Cu toate acestea - cum se întâmplă cu orice filtru - efectul său scade odată cu epuizarea capacităţii filtrului.

Înlocuirea anuală a filtrului de habitaclu înainte de sezonul alergiilor la polen asigură o protecţie sporită 

„Filtrele de habitaclu fac faţă unor cantităţi limitate, aşadar trebuie înlocuite o dată pe an”, recomandă consultantul pentru pacienţi de la Asociaţia germană pentru alergii şi astm. „Pentru aceasta, un service auto specializat ar trebui să cureţe în acelaşi timp zona din jurul filtrului, canalele, precum şi vaporizatoarele”.

De asemenea, pentru a obţine un efect de filtrare optim în timpul sezonului alergiilor la polen, experţii Bosch din domeniul filtrelor recomandă ca filtrul de habitaclu să fie deja înlocuit la începutul primăverii. În acest context, înlocuirea filtrului standard cu unul cu carbon activ este o investiţie bună. Stratul său din carbon activ – fabricat din fibre de cocos – absoarbe substanţele poluante gazoase datorită structurii sale poroase. Pe lângă polen şi particulele fine, filtrele de habitaclu Bosch cu carbon activ pot reţine chiar şi gazele urât mirositoare şi nocive precum ozonul sau oxidul de azot. Orice service auto poate înlocui rapid şi simplu filtrul standard cu un filtru cu carbon activ. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii